Arts & Culture , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Τρεις γυναίκες αλλάζουν το κυπριακό θέατρο!

Τρεις ανεξάρτητες θεατρικές παραγωγές που τράβηξαν την προσοχή όλων μαζί με τα καλύτερα σχόλια!

Δημοσιεύτηκε στις 01 Μαρτίου 2015

Και οι 3 έχουν ένα κοινό σημείο. Κινητήριος δύναμή τους, πολυτάλαντες και πολυπράγμονες γυναίκες.

 

Λέα Μαλένη
Μια από τις σημαντικότερες μορφές του σύγχρονου κυπριακού θεάτρου, φέτος ως σκηνοθέτης του “The (M)adam’s family” αποδεικνύει για άλλη μια φορά το ταλέντο της το έχει κάνει αυτό πολλάκις τόσο στο σανίδι όσο και πίσω απ’ αυτό. Σαν ηθοποιός, στο σανίδι των Θ.Ο.Κ, Σατιρικού, Θέατρου “Ένα” αλλα και του Εθνικού Θεάτρου και σαν σκηνοθέτης, στις παραγωγές της θεατρικής ομάδας Persona, της οποίας είναι ιδρυτικό μέλος αλλά και με την Paravan Proactions. Το έργο της έχει αναγνωρισθεί από σημαντικούς βραβεία-θεσμούς, όπως τα κρατικά βραβεία θεάτρου και τα “Madame Figaro:Γυναίκες της χρονιάς”. “Πάντα θέλω ένα λόγο για ό,τι κάνω. Τα τελευταία χρόνια ψάχνω να βρω από την αρχή έναν καλό και ουσιαστικό λόγο γιατί κάνω θέατρο. Δεν ξέρω αν θα τον ανακαλύψω ποτέ. Ίσως αυτό να είναι κι η γοητεία, η αξία αυτού του ταξιδιού” δήλωσε παλαιότερα στο Sigmalive, αυτό το ταξίδι της φαίνεται να γίνεται ολοένα και πιο συναρπαστικό!

 

Μάρα Κωνσταντίνου
Από την “Κικίτσα” μέχρι σήμερα, η Μάρα Κωνσταντίνου έχει σημαντικά βήματα μπροστά, σε κάθε έργο και σε κάθε νέο “στοίχημά” της δίνει τον καλύτερό της εαυτό, φανερώνοντας νέες πτυχές του ταλέντου τους και ξαφνιάζοντας μας συνεχώς, ευχάριστα. Η παράσταση “Indian Summer” είναι η δεύτερη συνεργασία της με το Ledra Music Soloists, προηγήθηκε η μουσικοχορευτική παράσταση “Mona”, αλλά είναι η πρώτη που φέρει την υπογραφή της Μάρας στο κομμάτι της καλλιτεχνικής διεύθυνσης. Το έργο έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές και αναμένουμε να δούμε την Μάρα περισσότερες φορές σε τέτοιες πρωτοβουλίες.

 

Αθηνά Κάσιου
Η δημιουργός της θεατρικής ομάδας Open Arts έφερε στο κυπριακό θέατρο μια νέα ματιά στα πράγματα, κάνοντας τον χώρο στον οποίο ανεβαίνει κάθε παράσταση σημαντικό κομμάτι της ιστορίας. Σε λούνα παρκ, σε πάρκο, σε αποθήκη, πολλά θεατρικά της Open Arts έλαβαν χώρα σε μέρη τα οποία δεν χαρακτηρίζεις και συνηθισμένα. Από το 2006 που η ομάδα υπάρχει στα θεατρικά δρώμενα έχει πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό της με αρκετά έργα της να ταξιδεύουν και στο εξωτερικό, ενώ η τελευταία παράσταση σε σκηνοθεσία της Κάσιου, “True West’ θεωρείται πολύ επιτυχημένη.“Ο καθένας όπως θέλει βλέπει τα πράγματα, φτάνει να βρεις τη δική σου οπτική γωνία. Εσύ αποφασίζεις πώς θέλεις να δεις τα πράγματα” δήλωσε πρόσφατα το Check In Cyprus και εμείς περιμένουμε με ανυπομονησία τα επόμενα project της.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close