Top Stories , Arts & Culture

Μια γυναίκα, η ψυχή του κυπριακού Instagram [citylife]

Γνώρισε τη Κρυσταλλένα Στυλιανού

Δημοσιεύτηκε στις 07 Απριλίου 2015

Επάγγελμα: Φωτορεπόρτερ 
 
Tη συναντήσαμε στην Παλιά Λευκωσία
 
Είσαι διαχειρίστρια του @ig_Cyprus__. Πότε ξεκίνησε η όλη ιστορία;
 
Το @ig_cyprus__ είναι στενά συνδεδεμένο με την δική μου προσωπική σελίδα κ πορεία στο Ινσταγκραμ. Πριν δύο χρόνια, από περιέργεια, λίγη βαριεστημάρα κάποιου Σ/Κ. "Κόλλησα" αμέσως! Η ιδέα της "τηλεγραφικής" φωτογραφίας, αλλά πάνω απ᾽ όλα, η ελευθερία του μέσου, η διακριτική "προχειρότητα" των αναρτήσεων είχαν ένα αποτέλεσμα συναρπαστικό, που ξέφευγε από τα στενά και αυστηρά πλαίσια της καλλιτεχνικής φωτογραφίας! Άρχισα να ανακαλύπτω τα hashtags (#) και να αντιλαμβάνομαι πως από αυτά βραβεύονται από πολλές χώρες και πόλεις ανά τον κόσμο! Αποφάσισα λοιπόν να ξεκινήσω το @ig_cyprus__ και αφού ολοκλήρωσα μία διαδικασία εγγραφής στο @igworldclub το γκρουπ της Κύπρου ήταν πραγματικότητα! Οι πρώτες επίσημες βραβεύσεις, έγιναν με επιτυχία στις 19 Μαίου, 2014, σε τρεις κατηγορίες: Photo of the Day (αποκλειστικά από Κύπρο) - Special Feature of the Day (χωρίς περιορισμό στην προέλευση, συνήθως έγχρωμη) - BW of the Day (χωρίς περιορισμό στην προέλευση).
 
Από συμμετοχή πάμε καλά; Πως εξελίχθηκε στην πορεία το@ig_Cyprus__;
 
Στον σχεδόν ένα χρόνο ύπαρξης του η απήχηση είναι αρκετά ικανοποιητική, δεδομένου του όγκου των γκρουπς που δημιουργήθηκαν τον τελευταίο χρόνο Στα hashtags μας, συνολικά, αριθμούμε τώρα σχεδόν 50,000 φώτος. Πρόσφατα φτάσαμε τους 2,500 χιλιάδες ακόλουθους. Στο @igworldclub αναδείχθηκε δύο φορές στο διάστημα αυτό η Photo of the Day μας, ως Photo of the Day του @igworldclub -σημαντική αναγνώριση για κάθε γκρουπ.
 
Έχουν οι Κύπριοι φωτογραφικό ταλέντο;
 
Στην αρχή η αλήθεια, δυσκολευόμασταν αρκετά να βρούμε καλές φώτος για Photo of the Day. Δεν ήταν θέμα φωτογραφικού ταλέντου, όσο το γεγονός πως οι Κύπριοι ινσταγκραμερς ήταν λίγοι, και πολύ λιγότεροι αυτοί που ασχολούνταν στο Ινσταγκραμ με την πιο "καλλιτεχνική" του ιδιότητα. Πιστεύω πως τα πράγματα άλλαξαν αρκετά, κ το ινσταγκραμ στην Κύπρο άρχισε να γίνεται όλο και πιο δημοφιλές, ώστε οι επιλογές αυξάνονται..
 
Εφ΄όσον ξέρω διοργανώνετε και εκδρομές; 
 
Το @ig_cyprus__ για πρώτη φορά συνδιοργάνωσε, μαζί με το άλλο κυπριακό γκρουπ, το @global_stars αλλά και το @gr_events, την πρώτη Ινστα-Συνάντηση στην Κύπρο. Η συνάντηση, από 20-24 Φεβρουαρίου, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, με την συμμετοχή δώδεκα ινσταγκραμερς από Ελλάδα, οι οποίοι ταξίδεψαν στην Κύπρο για να συμμετέχουν, και πολλών Κύπριων ινσταγκράμερς οι οποίοι μας συνάντησαν στις προγραμματισμένες φωτο-βόλτες που οργανώσαμε στην Λευκωσία, Λάρνακα, Λεμεσό και Αμμόχωστο. Σκοπός, να γνωριστούν και προσωπικά οι χρήστες, και να μοιραστούν τις εμπειρίες και τις φώτος τους. Ευχομαι στο μέλλον να μπορέσω να οργανώσω συχνότερα τετοιες συναντήσεις. Είναι μια καταπληκτική εμπερία! Η γνωριμία με άτομα τα οποία γνωρίζει κάποιος απλά ως ένα κωδικό όνομα, είναι συχνά συναρπαστική. Δημιουργούνται σχέσεις, φιλίες, δεσμοί. Το ινσταγκραμ, μετά από μια τέτοια εμπειρία δεν είναι πια το ίδιο. Πίσω από τις αγαπημένες μας φωτογραφίες, είναι πια ένας φίλος, που ίσως ποτέ να μην είχαμε γνωρίσει, ή που την προηγούμενη μέρα μπορεί να προσπεράσαμε σε ένα πολυσυχναστο δρόμο.
 
Σου έχει αλλάξει τη ζωή αυτή η ιστορία φαίνεται!
 
Πραγματικά είναι εμπερία ζωής! Τόσο το προσωπικό μου προφίλ, όσο και η εμπερία μου από το @ig_cyprus__ . Η διαχείρηση της σελίδας είναι τελείως εθελοντική και πιστεύω πως το ίδιο ισχύει ανα τον κόσμο. Είναι πραγματικά για μένα προιον αγάπης και μόνο! Αστειευόμενη όμως, λέω συχνά σε φίλους, πως αν υπήρχε τρόπος να αμείβομαι για αυτό που κάνω στο ινσταγκραμ, θα ήμουν ο πιο ευτυχισμένος ανθρωπος στον κόσμο! 
 
Μια φωτογραφία που βραβεύθηκε και σου έχει μείνει στο μυαλό;
 
Πραγματικά δεν μπορώ να διαλέξω μία ή έστω δύο, τρεις…. Άπειρες πανέμορφες φώτος… Κ στο @ig_cyprus__ και αλλού… Ίσως γι αυτό είναι ανεξάντλητο το ινσταγκραμ… Η κάθε φώτο που ανεβαίνει έχει πάντα κάτι που υπερτερεί από την προηγούμενη… Στην προσπάθεια να διαλέξω βρέθηκα σε δίλημμα… ειδικά στο @ig_cyprus__ …. λες και έπρεπε να διαλέξω αναμεσα σε παιδιά μου, ποιο είναι το καλύτερο…
 
 
Φωτογραφία: Γιώτα Ευθυμίου

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close