28 April-1 May 2015
Arts & Culture , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Χρ:όν:ος [φωτογραφική έκθεση]

Από το φωτογραφικό εργαστήρι τηςΙσμήνης Χαχολιάδου

Δημοσιεύτηκε στις 22 Απριλίου 2015

Mετά το τέλος της σειράς μαθημάτων του φωτογραφικού εργαστηρίου που διευθύνει η Ισμήνη Χαχολιάδου στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης και Design ARTSLab στη Λευκωσία, οι οκτώ συμμετέχοντες του εργαστηρίου παρουσιάζουν φωτογραφίες τους με θέμα το χρόνο και αποτυπώνουν ο καθένας τη δική του ερμηνεία. 
Περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη μορφή τέχνης η φωτογραφία επιτρέπει την απαθανάτιση της στιγμής. Ενεργώντας στο ενσταντανέ του χρόνου, παγώνει τη στιγμή και την κρατά ανέπαφη. Μπορεί, έτσι, να δημιουργεί μνήμες και ταυτόχρονα να κρατά αποδείξεις των βιωμάτων.
Ο χρόνος είναι μια αφηρημένη έννοια, που προσπαθούμε διαρκώς να προσδιορίσουμε, για να μπορούμε εμείς πρωτίστως, οι παρατηρητές του, να αντιληφθούμε και να κατανοήσουμε. Η σχέση μας με το χρόνο δεν είναι άλλη παρά αυτή που έχουμε με την ώρα: το ρολόι, τα δευτερόλεπτα, τα λεπτά, οι ώρες... Οι ώρες περνούν. Ο χρόνος, όμως, τελειώνει. Αν τα ρολόγια είναι τα εργαλεία μέτρησης της ώρας που περνά, τις αποδείξεις του χρόνου που χάνεται θα πρέπει να τις αναζητήσουμε σε πιο υπερβατικές έννοιες. Το μόνο στο οποίο μπορούμε οι περισσότεροι να συμφωνήσουμε είναι πως αυτό που μένει με το πέρας του χρόνου είναι οι αναμνήσεις.
Με αυτές, μπορούμε να πούμε, μετριέται ο χρόνος. 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close