Δημοσιεύτηκε στις 26 Απριλίου 2015
«Το χρήμα δεν ήταν ποτέ ο στόχος», υποστηρίζει ο Αλ Πατσίνο σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Γκάρντιαν με αφορμή το επίσημο δείπνο που θα παραθέσει στο Λιντς στις 16 Μαΐου, όπου 900 τυχεροί θα έχουν την ευκαιρία να τον ακούσουν να μιλάει για τη ζωή του, τις εμπειρίες του από την κινηματογραφική καριέρα του και να φωτογραφηθούν μαζί του.
Ο 74χρονος ηθοποιός υποστηρίζει ότι στόχος του δεν ήταν τα χρήματα και ότι όταν ήταν νέος και άνεργος αναγκάστηκε να κοιμηθεί στον δρόμο. «Όμως δεν ήμουν ποτέ υλιστής. Παρ' όλα αυτά έγινα, ασφαλώς, επειδή ο τρόπος ζωής μου με έχει κάνει σπάταλο».
Η διασημότητα είχε και την αρνητική πλευρά της, όμως ο Πατσίνο «έμαθε να ζει χωρίς ανωνυμία», όπως είπε στη συνέντευξή του στη δημοσιογράφο Francine Cohen, αποκαλύπτοντας ότι εδώ και πολλά χρόνια δεν έχει πάει για ψώνια σε παντοπωλείο, ούτε έχει χρησιμοποιήσει το μετρό.
Ο Πατσίνο αφηγήθηκε τη δύσκολη παιδική και εφηβική ηλικία του, την απουσία του πατέρα που εγκατέλειψε την οικογένεια όταν ο ίδιος ήταν μόλις δύο ετών και το πώς αυτό τον ώθησε να είναι υπεύθυνος γονιός για τα τρία παιδιά του. «Τα παιδιά άλλαξαν την προοπτική μου. Πριν αποκτήσω τα τρία παιδιά μου (την 25χρονη Τζούλι και τα 14χρονα δίδυμα Αντόν και Ολίβια) έκανα ό,τι μου κατέβαινε. Η ηθοποιία ήταν τα πάντα. Σήμερα, χάρη σ' αυτά, δεν είναι παρά μόνο ένα μικρό κομμάτι», είπε.
Ο «scarface» αποκάλυψε επίσης ότι η δυσκολότερη περίοδος της ζωής του ήταν όταν πέθαναν η μητέρα του και ο παππούς του, ο άνθρωπος που του δίδαξε τη χαρά της δουλειάς. Eκείνη την περοδο είχε καταρρεύει και, όπως λέει, «έχασε τη δεκαετία του '70» αλλά κατόπιν σταμάτησε το ποτό και επικεντρώθηκε στον κινηματογράφο.
Σχετικά
Ο Τζέιμς Κάμερον μιλάει για το μέλλον του «Avatar»
Μετά τη σαρωτική αλλά πιο συγκρατημένη εμπορικά πορεία του «Avatar: Φωτιά και Στάχτη», ο Τζέιμς Κάμερον σκέφτεται να ολοκληρώσει τα επόμενα φιλμ πιο γρήγορα και με μικρότερο κόστος.
Οσκαρ: Ο Κόναν Ο’ Μπράιεν οικοδεσπότης της τελετής απονομής και το 2027
Ο βραβευμένος με 6 Primetime Emmy κωμικός παρουσίασε τις δύο προηγούμενες τελετές κερδίζοντας ως επί το πλείστον τις εντυπώσεις.
Ξεκίνησαν οι οντισιόν για τον νέο Τζέιμς Μποντ
Η Νίνα Γκολντ ανέλαβε το κάστινγκ για τον επόμενο 007 – Τη νέα ταινία θα σκηνοθετήσει ο Ντενί Βιλνέβ, με σενάριο του δημιουργού του «Peaky Blinders»
Οι 5 νέες ταινίες της εβδομάδας: Από το “Top Gun” μέχρι τον κόσμο του Guy Ritchie
Το cult αεροπορικό έπος επιστρέφει 40 χρόνια μετά στις αίθουσες, ενώ action, animation και rock ντοκιμαντέρ κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα
Το «Ημερολόγιο μιας Πριγκίπισσας 3» φέρνει μια νέα εποχή για τη Μία Θερμόπολις
Η Αν Χάθαγουεϊ επιστρέφει ως βασίλισσα της Τζενοβίας και, σύμφωνα με τη σκηνοθέτρια Αντέλ Λιμ, οι fans μπορούν να περιμένουν «πολλές απολαυστικές επιστροφές» από το original cast.
Αρχίζει απόψε το Φεστιβάλ των Καννών: 22 ταινίες που διαγωνίζονται για τον Χρυσό Φοίνικα -Οι ελληνικές συμμετοχές
Με τη φιλόδοξη κωμωδία εποχής του Πιερ Σαλβαντορί, «La Vénus électrique», ανοίγει σήμερα η αυλαία του 79ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών
Μια μαγική βραδιά θερινού σινεμά έρχεται κάτω από τα αστέρια με το «The Whale»
Η βραβευμένη ταινία «The Whale» προβάλλεται κάτω από τα αστέρια, σε μια ξεχωριστή κινηματογραφική εμπειρία με pizza, snacks και ατμόσφαιρα καλοκαιρινού σινεμά
BBC: Ποιοι θα υποδυθούν τους Beatles στη νέα σειρά «Hamburg Days»
Η ιστορία διαδραματίζεται τη δεκαετία του 1960, μέσα στα ασφυκτικά κλαμπ της συνοικίας Σανκτ Πάουλι στο Αμβούργο
Ο Ματ Ριβς αποκάλυψε τις πρώτες εικόνες από το «The Batman: Part 2»
Επιτέλους, μετά από καιρό, ο Ματ Ριβς αποκάλυψε τις πρώτες εικόνες από την ταινία, οι οποίες μας παρουσιάζουν ένα παγωμένο Γκόθαμ.
Hocus Pocus 3: Επίσημα στα σκαριά η ταινία - Επιστρέφουν οι 3 βασικές πρωταγωνίστριες
Η ανάπτυξη της τρίτης ταινίας είχε ανακοινωθεί αρχικά το 2023
Πέντε νέες πρεμιέρες φτάνουν αυτή την εβδομάδα στις κινηματογραφικές αίθουσες
Από το πολυαναμενόμενο «Mortal Kombat II» και το σκοτεινό horror «Hokum» μέχρι Billie Eilish σε 3D και animated περιπέτειες για όλη την οικογένεια, η νέα κινηματογραφική εβδομάδα έχει επιλογές για κάθε γούστο