Things to Do , Εκδηλώσεις

Εκδήλωση στην Πάφο για καθαρές θάλασσες [με πολλές δραστηριότητες]

Πρωτομαγιά στην Πάφο! Για καθαρές θάλασσες χωρίς σκουπίδια και πλαστικές σακούλες

Δημοσιεύτηκε στις 27 Απριλίου 2015

Πολυ-επίπεδη εκδήλωση στην Πάφο στο επίκεντρο της οποίας θα βρεθεί η νέα νομοθεσία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη χρήση των πλαστικών σακουλών διοργανώνει το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο μαζί με το Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Έργο MARLISCO την Πρωτομαγιά, από τις 11.00-14.00.

Στόχος της εκδήλωσης "Πρωτομαγιά στην Πάφο για καθαρές θάλασσες χωρίς σκουπίδια και πλαστικές σακούλες" είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών γενικά γύρω από το ζήτημα της μόλυνσης των θαλασσών και ειδικά γύρω από τους κινδύνους της χρήσης των πλαστικών σακουλών. Η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα ψηφίσει στις 28 Απριλίου τη νέα νομοθεσία για το θέμα με υιοθέτηση αυστηρών μέτρων για τον περιορισμό της χρήσης της πλαστικής σακούλας με στόχο την ολοκληρωτική κατάργηση αφού είναι πλέον αντιληπτό ότι η αλόγιστη χρήση απειλεί το περιβάλλον.

Μεταξύ άλλων στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα διανεμηθεί ενημερωτικό υλικό, θα υπάρχει η πρωτοποριακή έκθεση "Δάσος Βαρελιών", θα γίνει προβολή οπτικοακουστικού υλικού, θα πραγματοποιηθεί καθαρισμός παραλίας αλλά και του βυθού, θα επιχειρηθεί καταγραφή των πηγών των σκουπιδιών ενώ θα δοθούν και δωρεάν μαθήματα κατάδυσης σε παιδιά. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί από το Λιμανάκι της Πάφου (μπροστά από το Κάστρο) ενώ οι δράσεις επεκτείνονται στις αποθήκες του λιμανιού, στην παραλία Μπάνια και στον ρωμαϊκό κυματοθραύστη.

Δες αναλυτικά το πρόγραμμα:
Λιμανάκι Πάφου, μπροστά από το Κάστρο:
11.00-11.15 - Τελετή έναρξης δράσης
Σύντομες τοποθετήσεις από τους διοργανωτές για τους στόχους της δράσης

11.15-14.00 - Έκθεση ''Δάσος Βαρελιών''
Πρωτοποριακή έκθεση του Ευρωπαϊκού Ερευνητικού Έργου MARLISCO, με την επιστημονική υποστήριξη των Συμβούλων Ερευνητών της ISOTECH Ltd

Στις Αποθήκες του Λιμανιού:
11:00-14:00  - Προβολή οπτικοακουστικού υλικού
Ταινίες και ντοκιμαντέρ σχετικά με τα σκουπίδια στις θάλασσες και τις πλαστικές σακούλες

Στην παραλία Μπάνια:
11:30 - 12:30 - Καθαρισμός της παραλίας από εθελοντές
Ο καθαρισμός θα γίνεται ταυτόχρονα σε 8 χώρες της Μεσογείου από τις οργανώσεις ΑΚΤΗ και Rotaract MED. Mε την υποστήριξη του Σωματείου Χειμερινών Κολυμβητών «Βρυσούθκια Κκέλπετρη»

12:30 - 13:00 - Καταγραφή των πηγών των σκουπιδιών
Υλοποίηση πρωτοκόλλου από τους ερευνητές της ISOTECH και τους συμμετέχοντες για τη δημιουργία της βάσης δεδομένων του MARLISCO

11:30 - 14:00 - Δωρεάν μαθήματα καταδύσεων ''Intro to diving'' για παιδιά
Εξειδικευμένοι εκπαιδευτές από τους οργανισμούς Ενάλια Φύσις και CyDive εισαγάγουν παιδιά ηλικίας από 10 χρονών στο μαγικό κόσμο του βυθού. Με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Έργου MarLitCy

Ρωμαϊκός Κυματοθραύστης:
10:30 - 11:30 - Καθαρισμός του βυθού από ομάδα δυτών - Dive Against Debris
Συλλογή σκουπιδιών μέσα στη θάλασσα και καταγραφή των πηγών τους, από τους οργανισμούς Ενάλια Φύσις, CyDive και Κίμων Ξυλοτύμβου.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close