Live Music , Nightlife & Music

Οι TriCoolOre συναντούν τον Παντελή Στόικο

Το world jazz σχήμα Tricoolore παρουσιάζει τον πρώτο του δίσκο “Oregano Infused” στο Savino Live στις 17 Μαΐου

Δημοσιεύτηκε στις 30 Απριλίου 2015

Με έναν  από τους μεγαλύτερους τρομπετίστες των Βαλκανίων, τον Παντελή Στόικο, θα συνευρεθούν οι TriCoolOre στη Λάρνακα, για να γιορτάσουν την τελευταία  παράσταση στο πλαίσιο παρουσίασης του δίσκουΟregano Ιnfused”, μετά την ολοκλήρωση μιας σειράς παραστάσεων σε Κύπρο, Ελλάδα και Αγγλία.

Το τρίο
Επηρεασμένοι από το υπόβαθρο της ελληνικής παράδοσης που κουβαλούν και χρησιμοποιώντας ιδιαίτερες ρυθμικές φόρμες και μια έντονη δόση αυτοσχεδιασμού, οι Άγγελος Δούκας (πλήκτρα), Βασίλης Βασιλείου (τύμπανα, κρουστά) και Νίκος Δούκας (ηλεκτρικό μπάσο, λούπες) ξεφεύγουν από τα στερεότυπα και ακολουθούν τα δικά τους μουσικά μονοπάτια.

Εκρηκτικοί ρυθμοί παντρεύονται με νοσταλγικές μελωδίες που μυρίζουν παράδοση. Εννιάσημοι λεβέντικοι χοροί αποδομούνται και με ιδιαίτερο σεβασμό σμίγουν με την αφρικανική ψυχή της Νέας Ορλεάνης. Ένα μείγμα μουσικών του κόσμου που δημιουργεί μια έκρηξη χρωμάτων και ήχων.

Ισορροπώντας ανάμεσα στο κοσμοπολίτικο άκουσμα της τζαζ και τα μακάμια της Ανατολής, οι TriCoolOre συνδυάζουν στοιχεία από διαφορετικά μουσικά είδη και δημιουργούν ένα ιδιαίτερο ηχόχρωμα στο οποίο ενσωματώνεται η ελληνική έκφραση.

Παντελής Στόικος
Ο Παντελής Στόικος κινείται στους ήχους της περιοχής του, έχοντας στοιχεία τζαζ και κλασικής μουσικής, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει ένα δικό του στυλ πάνω στην παραδοσιακή μουσική.

Από την Μπάντα της Φλώρινας στους Λαϊκεδέλικα του Θανάση Παπακωνσταντίνου και από την Ορχήστρα του δρόμου της Ευανθίας Ρεμπούτσικα και του Παναγιώτη Καλατζόπουλου, τους Trio Balkano και τους εξαιρετικούς Balarom trio,  στις συνεργασίες με γνωστούς μουσικούς εντός και εκτός Ελλάδας   αναγνωρίζεται ως ένας από τους καλύτερους τρομπετίστες του είδους στο χώρο του.

Παίζει με μουσικούς όπως οι Ivo Papasov, Milcho Leviev, Nedyalko Nedyalkov, Petar Ralchev, Ferus Mustafov, Okay Temiz, Micuei Godard, Micuei Marre, Μιχάλης Σιγανίδης, Κώστας Αναστασιάδης, Διονύσης Σαββόπουλος, Χάρις Αλεξίου, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Φλώρος Φλωρίδης κ.α. Στο ενεργητικό του έχει μεγάλο αριθμό συναυλιών σε όλη την Ευρώπη, Αφρική, Αμερική, Ασία και Αυστραλία.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close