Δημοσιεύτηκε στις 30 Απριλίου 2015
Σε μια προσπάθεια του Κοινοτικού Συμβουλείου Πλατρών, του ΚΟΤ και όλων των εμπλεκομένων φορέων, να ξανακάνουν τις Πλάτρες γνωστές, για τις πανέμορφες λεβάντες που στόλιζαν τα σπίτια, τις επαύλεις, και τις αυλές, διοργανώνουν μια πολύ όμορφη εκδήλωση με άρωμα, γεύση και χρώμα λεβάντας!
Με αυτή την αφορμή λοιπόν μας προσκαλούν να φυτέψουμε 1,500 λεβάντες και να απολαύσουμε ένα γαστρονομικό ταξίδι βασισμένο στο μαγικό αυτό βότανο. Παγωτό λεβάντας στη βεράντα του ξενοδοχείου Forest Park, σοκολατάκια λεβάντας στο Σοκολατοποιείο Πλατρών, λουκουμάδες λεβάντας στην αυλή του Petit Palais, τσάι λεβάντας στο Orosimo και κρέπες σοκολάτας με λεβάντα στον Πήγασο είναι μόνο μερικά από τα προσφερόμενα παραδείγματα.
Ταυτόχρονα, οι επισκέπτες θα μπορούν να εμπλουτίσουν το ράφι με τα φυσικά, οργανικά τους προϊόντα με "τη βασίλισσα των βοτάνων", η οποία θεωρείται εξόχως και ποικιλοτρόπως θεραπευτική για το σώμα, το πρόσωπο και τη ψυχολογία μας.
Δεν είναι άλλωστε, τυχαίο, αναφέρουν οι "μαρκετίερς» του καινούριου brand, που οι Πλάτρες είναι γνωστές ως "το θέρετρο των βασιλιάδων και των αριστοκρατών που διαχρονικά εκεί περνούσαν τα καλοκαίρια τους".
Στα άμεσα σχέδια της Κοινότητας Πλατρών είναι η δημιουργία ενός πάρκου για τη λεβάντα και ενός αποστακτηρίου.
Παράλληλα, το Θεματικό Κέντρο των Βοτάνων του Τροόδους μας καλεί να επισκεφθούμε το εργαστήριο σαπουνιού και κεριού λεβάντας, που έχει ήδη στηθεί στο Πολιτιστικό κέντρο Πλατρών.

Σχετικά
Οι Locomondo έρχονται στη Λεμεσό για το 5ο Off Road Festival All Star
Ένα διήμερο γεμάτο αδρεναλίνη, εντυπωσιακά shows, αγωνιστική δράση, μουσική και ψυχαγωγία για μικρούς και μεγάλους.
Weekend Agenda: 25 υπέροχα πράγματα για να κάνεις το σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Συναυλίες, φεστιβάλ, χοροεσπερίδες, θερινό σινεμά και ένα ολόλευκο πάρτι μέσα στη φύση
Μουσική και αστροπαρατήρηση κάτω από το φεγγάρι του Οξύρρυγχου
Το Αρχαίο Ωδείο Πάφου υποδέχεται την αυγουστιάτικη πανσέληνο με μπουζούκια, αφηγήσεις και ξενάγηση στον έναστρο ουρανό.
Δωρεάν εργαστήρια κεραμικής στους Αγίους Βαβατσινιάς
Η Terra Arte CY και ο κεραμίστας Ανδρέας Φασουλίδης προσκαλούν το κοινό να γνωρίσει βιωματικά την τέχνη του πηλού μέσα από το πρόγραμμα «Technergos».
Ετοιμαζόμαστε για νυχτερινή πεζοπορία στο βουνό με τους Cyprus from Air
Ακολουθώντας αστρικό φως, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την ομορφιά του δάσους από μια διαφορετική οπτική
Γιώρκος και Σαής τραγουδούν κάτω από τα αστέρια στο Sandy Beach
Μια ατμοσφαιρική μουσική βραδιά δίπλα στη θάλασσα, γεμάτη ένταση, συναίσθημα και αγαπημένες επιτυχίες
«Beyond the Game»: Μια διαδραστική βραδιά πέρα από τα στερεότυπα στην Πλατεία Ελευθερίας
Έκθεση, βιωματικά εργαστήρια, αθλητικές δραστηριότητες και ανοιχτή συζήτηση με ελεύθερη είσοδο
H ανακοίνωση (και η αφίσα) για τη Γιορτή του Κρασιού στη Λεμεσό
64 χρόνια ιστορίας γιορτάζει φέτος η Γιορτή του Κρασιού, με εντυπωσιακές τελετές έναρξης και λήξης, αλλά και αναβαθμισμένο πρόγραμμα γεμάτο δημοφιλείς παραστάσεις και δεκάδες καλλιτέχνες από Κύπρο και Ελλάδα
Πεζοπορία στο Κάβο Γκρέκο, από το ηλιοβασίλεμα μέχρι την πανσέληνο
Μια βραδινή διαδρομή έξι χιλιομέτρων με εντυπωσιακές εικόνες, φωτογραφικές στάσεις και κέρασμα με κρασί
Δες την πρώτη ανατολή με… pilates και μουσική
Ένα διαφορετικό ξημέρωμα στη Ριβιέρα του Πρωταρά
Οι «Μέρες Ξηρολιθιάς» έρχονται στο Γούρρι
Ένα τριήμερο αφιερωμένο στην πανάρχαια τέχνη της πέτρας, με δράσεις που αναδεικνύουν την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου
[Screenings] on the Side: Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού "ταξιδεύει" στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας
Η τελευταία Κυριακή του μήνα στη Λευκωσία, είναι διαφορετική