11-14 May 2015
Things to Do , Εκδηλώσεις

Τρίπτυχο: τρεις σόλο performances

Με τον άνθρωπο στο προσκήνιο...

Δημοσιεύτηκε στις 06 Μαΐου 2015

Ο σκηνοθέτης και περφόρμερ Λούκας Βαλέβσκι συνεχίζει την συνεργασία του με τη δραματουργό Κωνσταντίνα Πήτερ, στρέφοντας το ενδιαφέρον προς εσωτερικά ανθρώπινα ζητήματα μέσα από το "Τρίπτυχο".

Το "Τρίπτυχο" είναι μια σειρά από σόλο performance οι οποίες προκύπτουν από την έρευνα γύρω από τον άνθρωπο ως προς το περιβάλλον και την προσωπική του ανάπτυξη. Διαπραγματεύεται θεματικές που προκύπτουν μέσα σε μια μη ρεαλιστική σχέση από καταστάσεις που επιβάλλονται στον άνθρωπο και από υποσυνείδητες προσωπικές σκέψεις.

Οι παραστάσεις αποτελούν η μία συνέχεια της άλλης, το Η2011 διαπραγματεύεται τη σχέση του ανθρώπου με το περιβάλλον, τo H4WHAT, τον άνθρωπο σε μια πάλη με τα όνειρά του και η τρίτη παράσταση της τριλογίας Η4NOTHING, παρουσιάζει τον άνθρωπο στην τελική προσπάθεια για να υλοποιήσει το όνειρό του ή ακόμα για να κατορθώσει να πορευτεί στη ζωή του ανάμεσα σε κοινωνικούς περιορισμούς.


Συγκεκριμένα:
H2011: το Τρίπτυχο θα ξεκινήσει με τη performance H2011, μία παράσταση που παρουσιάστηκε στο 3ο Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών NO-BODY (Λευκωσία, Νοέμβριος 2011), σε μια αναθεωρημένη εκδοχή. To ΗΟ211 είναι μια εικαστική περφόρμανς, που διαπραγματεύεται τον συναισθηματισμό του ανθρώπου και την τάση να τον ξεχνάμε.

Η πρώτη εκδοχή της παράστασης, έγινε το 2011 όταν τα επίπεδα του νερού στα φράγματα της Κύπρου ήταν εξαιρετικά χαμηλά. Είναι ένα σχόλιο της ξηραμένης γης και την ίδια στιγμή μια εικόνα ενός ανθρώπου που ψάχνει την εαυαισθησία του και την ανάγκη για μια "ανώτερη" κατάσταση ψυχής,

Ή ίσως είναι για την ανάγκη μας να φτάσουμε κάπου πιο ψηλά, όσον αφόρα στην προσωπική και την παγκόσμια εξέλιξη, ψάχνοντας τον τρόπο που όλα ενώνονται. Πόσο συνδεδεμένοι είμαστε με αυτά που μας περιβάλλουν, και κατα πόσο ξεχνάμε ή είμαστε χωρίς αισθήσεις, αναίσθητοι μπροστά σε αυτές τις σχέσεις..

Ή μπορεί να μιλά για την ανθρώπινη σκληρότητα, και για το γεγονός ότι στην μοντέρνα κοινωνία περνάμε από κύμματα σκληρότητας, και δεν νιώθουμε συμπόνοια, ούτε μας αγγίζει κάτι,

Ή μπορεί να είναι αυτό που μας φέρνει πίσω στο θέμα της ξηρασίας της γης και του εδάφους που δεν μπορεί να δώσει πλέον ζωή...

Μπορεί να είναι μια πιθανότητα, μια ευκαιρία του νερού να θεραπεύσει, όπως είναι μια πηγή ζωής, της δικιάς μας ζωής..

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σκηνοθεσία/ performer: Λούκας Βαλέβσκι
Δραματουργία: Κωνσταντίνα Πήτερ
Performance design: Kasia Pol
Ηχητικό τοπίο: Mark Chesterman
Παραγωγή: ΜΙΤΟΣ

Ώρα: 20.30. Είσοδος €5. Για περισσότερες πληροφορίες-κρατήσεις, τηλέφωνα 97 879793 και 99 985232 & www.mitos.org.cy.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close