Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Πάφος, τζιαί κανεί!

Ρωτώντας πας στην πόλη, δε λένε!;

Δημοσιεύτηκε στις 14 Μαΐου 2015

Κι επειδή το Check In οργανώνει ομαδική Παφίτικη εξόρμηση, θελήσαμε να μάθουμε από 10 βέρους κατοίκους της πόλης, 100% γέννημα θρέμμα, πού να κάνουμε βουτιά, που να τα πιούμε αλλά και να μάθουμε κάτι που δεν ξέραμε, για το εξτραδάκι της βόλτας! Μετά την κουβέντα, είμαστε σαφώς... σοφότεροι! Μας λες και σχεδόν... Παφίτες!

 

Ελίτα, 31 ετών, εκπαιδευτικός

Η αγαπημένη μου παραλία είναι τα Δημοτικά Μπάνια Πάφου. Έχει πολύ λίγα βράχια, καθαρά νερά, εύκολη πρόσβαση, κοντινά εστιατόρια και καφετέριες.

Το νυχτερινό στέκι που αγαπώ είναι το Πλατώ Sushi Bar. Καλαίσθητος χώρος στην καρδιά της Πάφου, εξαιρετικό σούσι και εκλεκτά κρασιά. Αξίζει να δοκιμάσετε τη sangria. Χαλαρή μουσική και ξεκούραστος φωτισμός.

Αυτό που δεν ξέρουν οι υπόλοιποι Κύπριοι για την Πάφο και οφείλουν να μάθουν είναι το ’Oniro By the Sea’’! Κυριολεκτικά ένα ονειρικό τοπίο, με θέα τις θαλασσινές σπηλιές στην Πέγεια και ένα απόκοσμα όμορφο ναυάγιο. Θα δοκιμάσεις τα καλύτερα κοκτέιλ της πόλης και θα χαλαρώσεις με την ηρεμία και την ομορφιά του τοπίου.

Ιωάννα, 32 ετών, μαθηματικός

Η αγαπημένη μου παραλία είναι το Coral Bay με ψιλή άμμο και  καθαρά νερά. Μια πολύ καλά οργανωμένη τουριστικά παραλία με ξαπλώστρες, ομπρέλες, κέντρα θαλάσσιων σπορ και καφεστιατόριο. Μπορείς να απολαύσεις το μπάνιο σου σε μια πολύ καλή παραλία που βρίσκεται σχετικά κοντά στην πόλη.

Το νυχτερινό στέκι που αγαπώ είναι το Otto dieci music bar. Η πολύ καλή μουσική διατηρεί την ατμόσφαιρα ανεβασμένη, μπορείς να απολαύσεις και live βραδιές με γνωστούς Έλληνες και Κύπριους καλλιτέχνες Τα κόκτειλς είναι εξαιρετικά και σε πολύ προσιτές τιμές.

Αυτό που δεν ξέρουν οι υπόλοιποι Κύπριοι για την Πάφο και οφείλουν να μάθουν είναι πως τον καλύτερο καφέ της πόλης θα τον πίεις στο ΑLEA all day café – bar – restaurant . Έχει μοναδική αισθητική  διακόσμηση και  με θέα το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας  μπορείς να πιείς καφέ όλες τις ώρες, να απολαύσεις πολύ καλό φαγητό, να πιείς το ποτό σου και να διασκεδάσεις από νωρίς το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ.

Στέλλα, 33 ετών,  ιατρός

Η αγαπημένη μου παραλία είναι στο Λατσί λιγο πριν τα Λουτρά της Αφροδίτης. Ενας μικρός κόλπος, μια κρυμμένη παραλία μεσα στα βράχια με κρυστάλλινα νερά, άμμο και βότσαλα. Για λίγους και καλούς.. Ένας μικρός «μυστικός» παράδεισος.

Το νυχτερινό στέκι που αγαπώ είναι το ‘’Αlea’’. Στην παραλία, διπλά στη θάλασσα. Για πιο χαλαρή διάθεση, με καλή παρέα, κρασάκι και μπυρίτσα.

Αυτό που δεν ξέρουν οι υπόλοιποι Κύπριοι για την Πάφο και οφείλουν να μάθουν είναι πως το καλύτερο φαγητό θα το φας στην κυρία Μαρίνα , «Άκης Ταβέρνα», λίγο έξω απ’ την Γεροσκήπου. Άρωμα από γαρδένιες στον κήπο, πεντανόστιμο -εξαιρετικό φαγητό, εξαιρετικοί άνθρωποι! Επίσης, επιβάλλεται μια βόλτα για περπάτημα, τρέξιμο ή ποδηλασία, στον πεζόδρομο μετά το Κάστρο, πίσω απ’ τον φάρο. Ηρεμία και φυσική ομορφιά διπλά απ’ την θάλασσα.

Πωλίνα, 34 ετών, Καθηγήτρια Μέσης Εκπαίδευσης

Η αγαπημένη μου παραλία είναι το Coral Bay Beach. Σταθερή αξία από την εποχή των μαθητικών μας χρόνων! Μπορείς να βρεις ανθρώπους όλων των ηλικιών! Ωραία μουσική και service on the beach!

Το νυχτερινό στέκι που αγαπώ είναι το Vintage art cafe για πιο χαλαρές στιγμές και απίστευτα κοκτέιλ!

Αυτό που δεν ξέρουν οι υπόλοιποι Κύπριοι για την Πάφο και οφείλουν να μάθουν είναι πως αν ερθεις στην Πάφο δεν πρέπει να παραλείψεις να φας στο Pitta Fun! Διάλεξε ό,τι θες από τον κατάλογο! Είναι όλα super! Επίσης πρέπει όπωσδήποτε να επισκεφτείς την ταβέρνα Akis στην Αχέλεια και να δοκιμάσεις το "καλό πράμα" της κυρίας Μαρίνας! Θεϊκότατο!

Aγάπιος, 32 ετών, Account Manager

Η αγαπημένη μου παραλία είναι ο κολπίσκος, αμέσως μετά τον Ττάκκα και τον Γιαννάκη στον Ακάμα. Η κατάβαση στην παραλία δίνει μια πινελιά περιπέτειας και ο εντυπωσιακός κάτασπρος βράχος επιτρέπει στους τολμηρούς να κάνουν θεαματικές βουτιές! Όσο για τα νερά, τα καλύτερα που μπορείς να συναντήσεις στο νησί!

Το νυχτερινό στέκι που αγαπώ είναι το “Suite48”, που κλέβει κάθε καλοκαίρι την παράσταση! Η μοναδική θέα  του λιμανιού της πόλης, ο χαμηλός φωτισμός και η απόσταση μεταξύ των τραπεζιών το καθιστούν τον ιδανικό χώρο για καλοκαιρινά ραντεβού ή για να πει η παρέα τα νέα της χωρίς να τα ξέρει το επόμενο πρωί όλη η Πάφος! 

Αυτό που δεν ξέρουν οι υπόλοιποι Κύπριοι για την Πάφο και οφείλουν να μάθουν είναι πως αν πεινάσεις και θες κάτι από Ιταλία, την καλύτερη pizza της πόλης μπορείς να την απολαύσεις στον Gino, δίπλα στο Paphos Mall, χρόνια τώρα! Θέλει λίγη υπομονή όμως, γιατί οι πεινασμένοι είναι συνήθως πολλοί!    

Mαίρη, 30 ετών, Ιδιωτική υπάλληλος

Η αγαπημένη μου παραλία είναι... αν δεν έχεις πάει στην περιοχή του Ακάμα, που βρίσκονται οι χελώνες ή στο Λατσί, τότε δε ξέρεις τι χάνεις! Οι πιο καθαρές παραλίες! Αγαπημένη ομως; Coral bay στην Πέγεια, γιατί δεν είναι μέσα στην πόλη αλλά ούτε και μακριά απ’ αυτήν.

Το νυχτερινό στέκι που αγαπώ... όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Οtto dieci music bar! Τραπεζάκια στον πεζόδρομο κάτω από το φως της σελήνης, ειδυλλιακή ατμόσφαιρα!

Αυτό που δεν ξέρουν οι υπόλοιποι Κύπριοι για την Πάφο και οφείλουν να μάθουν είναι πως το να απολαμβάνεις ένα καφέ στις σπηλιές στην ‘’Πέγια’’, με μαγευτική θέα το γαλάζιο της θάλασσας, είναι στιγμή ανεκτίμητη. Must place, το ‘’Όνειρο by the sea”.

Μαρία, 57 χρονών, Ιδιωτικός υπάλληλος σε κατάστημα οπτικών

Η αγαπημένη μου παραλία είναι η παραλία της Γεροσκήπου, γιατί υπάρχουν πολλά beach bar, για να μπορούμε εμείς να δροσιζόμαστε όσο τα εγγονάκια παίζουν στην παραλία!

Το νυχτερινό στέκι που αγαπώ είναι ο «Λαβύρινθος», ένα νέο wine bar πίσω από το δημόσιο κήπο, με ωραία ποιοτική μουσική, από Jazz nights σε έντεχνο ελληνικό. Αγαπημένο ποτό… Κάθε φορά δοκιμάζω κάτι καινούριο, ο κατάλογος τους είναι αρκετά πλούσιος!

Αυτό που δεν ξέρουν οι υπόλοιποι Κύπριοι για την Πάφο και οφείλουν να μάθουν είναι μία ταβέρνα λίγο έξω από το κέντρο, στην Αχέλεια, την οποία ξέρουν καλά οι ντόπιοι, το Akis Tavern, με τον πιο ωραίο μουσακά που δοκίμασα σε κυπριακή ταβέρνα και μικρό πάρκο για παιδάκια στο πίσω μέρος, για να παίζουν τα εγγονάκια!

Όλγα, 32 ετών, Ιδιωτική υπάλληλος

Η αγαπημένη μου παραλία είναι... Σοδαπ. Είναι πολύ κοντά στην πόλη ότι πρέπει για καθημερινές βουτιές μετά την δουλειά.

Το νυχτερινό στέκι που αγαπώ, ως λάτρης της ροκ, είναι το Temple στο κέντρο της πόλης. Με μια υπέροχη αυλή, ροκ ακούσματα και το καλύτερο burger που έχεις δοκιμάσει!

Αυτό που δεν ξέρουν οι υπόλοιποι Κύπριοι για την Πάφο και οφείλουν να μάθουν είναι το ορεινό χωριό "Πενταλιά"! Ανηφόρισε προς τα εκεί μέσα στον ποταμό Ξερό θα βρεις το ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας του Σίντη. Το τοπίο θα σε ανταμείψει!

Άντρη,  32  ετών, Καθηγήτρια

Η αγαπημένη μου παραλία είναι... στο Λατσί, μετά το ξενοδοχείο Anassa, γιατί δεν είναι ιδιαίτερα πολυσύχναστη ή τουριστική, με χαλικάκι αντί άμμο και καθαρά νερά!

Το νυχτερινό στέκι που αγαπώ είναι το club Papillon, με ελληνική και ξένη μουσική! Και φυσικά, το Otto Dieci!

Αυτό που δεν ξέρουν οι υπόλοιποι Κύπριοι για την Πάφο και οφείλουν να μάθουν είναι πως πρέπει να πάνε μια ρομαντική βόλτα στον πεζόδρομο πίσω από τα ξενοδοχεία του παραλιακού, από το εκκλησάκι του Αγ. Νικόλα  στο ουζερί του ξενοδοχείου Αλμύρα, για ψαρομεζέδες και κρασάκι σε τραπεζάκι δίπλα απ’ το κύμα!

Αναστασία, 37 ετών, γραφίστρια

Η αγαπημένη μου παραλία είναι... το λιμανάκι του Πωμού, γιατί είναι σαν ένα ταξίδι στον χρόνο! Κάτω απ΄αυτό, θα δεις θεόρατες μαύρες πέτρες και σου βγάζει μια απίστευτη αγριάδα! Τα νερά δε, είναι κρυστάλλινα! 

Το νυχτερινό στέκι που αγαπώ είναι το "Muse", δίπλα από τον Μουσαλλά! Τι θέα! Βλέπεις όλη την Πάφο, πιάτο! 

Αυτό που δεν ξέρουν οι υπόλοιποι Κύπριοι για την Πάφο και οφείλουν να μάθουν είναι πως τα χωρία γύρω απ΄τον Ακάμα, όπως η Ίμια, κάνουν το καλύτερο κλεφτικο! Ο λόγος; Τα αρνιά που εκτρέφονται στην περιοχή είναι ελευθέρας βοσκής! 

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close