Δημοσιεύτηκε στις 21 Μαΐου 2015
Όταν βλέπεις μεγάλες επενδύσεις οι οποίες μεταμορφώνουν το νησί και του δίνουν έναν κοσμοπολίτικο ευρωπαϊκό αέρα, τότε αντιλαμβάνεσαι ότι υπάρχουν άνθρωποι με όραμα. Πόσω μάλλον όταν αυτές οι επενδύσεις έχουν να κάνουν με τη διασκέδαση, όπου η τελευταία τάση εστιάζει στο κρασί. Εξάλλου, ήταν τόσο ραγδαία η εξάπλωσή της που πλέον έχουμε γεμίσει με wine bars, τα οποία προσφέρουν αρκετά μεγάλη ποικιλία οίνων, με αποτέλεσμα ο κόσμος να μαθαίνει γι’ αυτό και να το εκτιμά περισσότερο.
Η νέα άφιξη λοιπόν, "προσγειώθηκε" πριν από κάποιες ημέρες στο παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού. Πρόκειται για ένα καινούργιο "έργο τέχνης", ένα πανέμορφο, ψηλό και γωνιακό κτίριο, το ισόγειο του οποίου στεγάζει το καινούργιο wine bar με την ονομασία ‘Do’. Το ‘Do wine & dine’ ανήκει στον επιτυχημένο όμιλο εστιατορίων Uptown Square, στον οποίο ανήκουν τα εστιατόρια Chesters, Zen Fusion, Chi Lounge, eStilo, Malindi, και είναι πραγματικά επικεντρωμένο στο κρασί. Με μια μεγάλη ποικιλία κρασιών από ολόκληρο τον οινικό κόσμο, που αριθμεί περισσότερες από 300 διαφορετικές ετικέτες, σε περιμένει για να σε χαλαρώσει. Κρασιά από Κύπρο, Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Αφρική, Αμερική, Χιλή και τόσες άλλες χώρες παρελαύνουν από το wine list του.
Το πιο εντυπωσιακό ωστόσο είναι ότι στο Do προσφέρεται τεράστια ποικιλία κρασιών που σερβίρονται με το ποτήρι, αφού διαθέτει τέσσερις μηχανές με άζωτο. O χώρος είναι πανέμορφος. Τα τραπέζια ψηλά, αλλά οι καρέκλες αναπαυτικές για να καθίσεις με τις ώρες. Αυτό που μου άρεσε είναι το ψηλό ταβάνι που πραγματικά σου δίνει μια άλλη αίσθηση. Το décor απλό αλλά πανέμορφο. Ακόμα, διαθέτει αρκετά μεγάλο εξωτερικό χώρο για την καλοκαιρινή περίοδο. Όμως το ‘Do’ διαθέτει και υπόγειο, ένα ζεστό πέτρινο χώρο, με ξύλινα βαρέλια, ένα τεράστιο μπαρ, τραπέζια για πιο private καταστάσεις και luxury δερμάτινους καναπέδες όπου μπορείς να απολαύσεις διάβασμα, επιλέγοντας από την αρκετά μεγάλη συλλογή βιβλίων αφιερωμένων στο κρασί που διαθέτει. Ενώ δίπλα στους καναπέδες θα δεις την κάβα με τις ελεγχόμενες θερμοκρασίες. Στο Do θα απολαύσεις και φαγητό, αφού σερβίρεται μια αρκετά μεγάλη ποικιλία από θαλασσινά, κρεατικά (πουλερικά, κυνήγι μέχρι στέικ), ζυμαρικά αλλά και ελαφριά εδέσματα όπως δροσερές σαλάτες και platters αλλαντικών και τυριών. Εδώ αξίζει να αναφέρω πως εντυπωσιάστηκα με τις ακριβείς επεξηγήσεις που αναγράφονται για το κάθε τυρί και την ωρίμανσή του. Επίσης, θα δεις κρέας καλυμμένο με γυαλί σε ελεγχόμενη θερμοκρασία για να συνεχίσει την ωρίμανσή του. Εντυπωσιακό! Εμείς απολαύσαμε δύο διαφορετικές πλούσιες σαλάτες, τη γευστικότατη seafood salad (€10) με αρκετά είδη ψαρικών και τη δροσερή Garden salad (€7.30) με φρέσκο ψωμάκι. Επίσης, μας εντυπωσίασε η μεγάλη ποικιλία από τα εξαιρετικής ποιότητας τυριά όπως το Cheese Flirt (€16.80) και το Age before beauty (€14.60). Αρκετά γευστικό ήταν και το ζεστό seafood ριζότο (€16.80). Πρέπει να πας στο ‘Do’, ακόμα κι αν δεν είσαι λάτρης του κρασιού, γιατί προσφέρει μια μοναδική εμπειρία την οποία πρέπει να ζήσεις.
(25025555, 25020056) Λεωφόρος Αμαθούντος 50E, Λεμεσός. Δ-Κ 12.00-24.00.
Σχετικά

Ο βραβευμένος με δύο αστέρια Michelin Σεφ Anton Gschwendtner μαγειρεύει στην Κύπρο
Επιστρέφει στο Cap St Georges Hotel & Resort τον Απρίλιο

Γνωστό εστιατόριο της Κύπρου ανάμεσα στα κορυφαία bar-restaurants της Ευρώπης
Στα περίφημα Spirited Awards 2025 του οργανισμού Tales of the Cocktail

Το νέο seaside spot της Αγίας Νάπας, τα σπάει
Μια εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη, σε ένα μέρος όπου η πολυτέλεια, η γαστρονομία και η διασκέδαση γίνονται ένα

Νέο μενού και όψη για τον γευστικό, καλοκαιρινό προορισμό του Πρωταρά
Επέστρεψε δυναμικά με νέο αέρα

All you can eat βραδιά με sushi και άλλα ασιάτικα πιάτα, μόνο με €27.50
Κάνε έγκαιρα την κράτησή σου

Πάσχα χωρίς τον φούρνο του Κύπρου... εν γίνεται!
Ο φούρνος που θα φτιάξει και φέτος τα πιο νόστιμα πασχαλινά γλυκά κι εδέσματα

Ένα νέο εστιατόριο άνοιξε και μας περιμένει στο Mall of Engomi
Αγαπημένες γεύσεις από Ασία

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΦΛΑΟΥΝΕΣ: Πόσο κοστίζουν και πού θα βρεις φέτος τις καλύτερες
Το παραδοσιακό έδεσμα του Πάσχα στην Κύπρο έχει την τιμητική του

Το απόλυτο γευστικό tour: Τα καλύτερα πασχαλινά τσουρέκια στην Κύπρο από 30+1 καταστήματα
Από κλασικές συνταγές με μαχλέπι και μαστίχα μέχρι μοντέρνες εκδοχές με σοκολάτα και πραλίνα

Πάσχα σε 10 ταβέρνες και εστιατόρια στο χωριό, με πλούσιο μπουφέ
Το Πάσχα στο βουνό έχει... άλλο αέρα

15 Κύπριοι οινοποιοί ανταμώνουν σε μία (σπουδαία) έκθεση κρασιού
Μια εκδήλωση-ορόσημο για την εξερεύνηση του κυπριακού αμπελώνα και του κυπριακού κρασιού

Το σαββατοκύριακο πάμε στην Περιστερώνα για Οφτόν Κλέφτικον "Συρτόν"
Ο "Πορφύριος" σερβίρει Οφτόν Κλέφτικον "Συρτόν" στο χωριό!