Δημοσιεύτηκε στις 19 Μαρτίου 2026
Ένα νέο στέκι έκανε πρόσφατα την εμφάνισή του στη Λευκωσία και ήδη από τις πρώτες εβδομάδες λειτουργίας του φαίνεται να έχει τραβήξει το ενδιαφέρον των φίλων της πίτσας. Ο λόγος για το Spin, τη νέα άφιξη στην πόλη που έχει στρώσει τα τραπεζάκια του σε μια στοά κοντά στο κέντρο, δημιουργώντας ένα χαλαρό σημείο συνάντησης για όσους θέλουν να απολαύσουν καλή πίτσα και ποτό.
Ο χώρος είναι απλός και cozy, με χαλαρή διάθεση που σε κάνει να νιώθεις άνετα από την πρώτη στιγμή. Το επισκεφθήκαμε Παρασκευή νωρίς το βράδυ και μόλις φτάσαμε τα τραπεζάκια ήταν ήδη γεμάτα, κάτι που δείχνει ότι το νέο αυτό spot έχει αρχίσει να αποκτά το δικό του κοινό. Έτσι, αρκετοί (όπως κι εμείς) απολαύσαμε την πίτσα μας καθισμένοι στα σκαλάκια της στοάς, δίνοντας στο μέρος έναν ακόμη πιο χαλαρό και urban χαρακτήρα.
Η φιλοσοφία του μενού είναι απλή και στοχευμένη. Στο Spin δεν θα βρεις πολλές επιλογές, αλλά ένα μικρό και προσεγμένο μενού που επικεντρώνεται στην πίτσα. Συγκεκριμένα προσφέρονται έξι διαφορετικές πίτσες που καλύπτουν τα περισσότερα γούστα.
Το στοιχείο που ξεχωρίζει είναι η προζυμένια ζύμη, η οποία κάνει τις πίτσες ιδιαίτερα νόστιμες, ελαφριές και απολαυστικά αφράτες.

Στο μενού θα βρεις τη Margharita, μια κλασική αλλά προσεγμένη επιλογή με σάλτσα San Marzano, φρέσκια μοτσαρέλα, βασιλικό, πεκορίνο και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, καθώς και την Pepperoni με παραδοσιακό πεπερόνι, μοτσαρέλα, βασιλικό και πεκορίνο, μια πιο comfort επιλογή που δύσκολα απογοητεύει. Ανάμεσα στις πιο ιδιαίτερες επιλογές ξεχωρίζει η Agrelli, με σπιτική ζυμωμένη crème fraîche, κολοκυθάκια, καπνιστή scamorza, σπαράγγια και Sichuan πιπέρι, μια πίτσα με πιο ντελικάτο και ισορροπημένο χαρακτήρα.
Από τις πίτσες που δοκιμάσαμε, η The Cure ήταν αυτή που ξεχώρισε περισσότερο. Ετοιμάζεται με ζυμωμένη κρεμώδη σάλτσα ντομάτας, καπνιστή πανσέτα, scamorza affumicata, φρέσκια μοτσαρέλα και παρμιτζιάνο ρετζιάνο, προσφέροντας ένα πλούσιο και γεμάτο γευστικό αποτέλεσμα.
Στο μενού φιγουράρει επίσης η Chanterelle, με σπιτική ζυμωμένη crème fraîche, μαύρα μανιτάρια chanterelle, αγκινάρες Ιερουσαλήμ, scamorza affumicata, πεκορίνο, σουμάκ και σχοινόπρασο, καθώς και την Soil, μια vegan πρόταση με San Marzano ντομάτα, αγκινάρες Ιερουσαλήμ, μανιτάρια chanterelle, Sichuan πιπέρι και ελαιόλαδο.

Σε γενικές γραμμές οι πίτσες ήταν απολαυστικές, με τη The Cure να αποτελεί την προσωπική μας προτίμηση. Τις συνοδεύσαμε με κρασί και δροσερή μπίρα από τη λίστα του μαγαζιού, που ταίριαξαν ιδανικά με τις γεύσεις.
Στο ίδιο απλό και προσεγμένο ύφος κινείται και η λίστα ποτών, όπου θα βρει κανείς επιλεγμένες ετικέτες κυπριακών κρασιών, local craft μπίρες, cocktails αλλά και soft drinks.
Με τη χαλαρή του ατμόσφαιρα, το μικρό αλλά προσεγμένο μενού και τις νόστιμες προζυμένιες πίτσες, το Spin φαίνεται πως έχει όλες τις προϋποθέσεις να γίνει ένα από τα νέα αγαπημένα pizza spots στο κέντρο της Λευκωσίας.
Ένα spot που δεν ακολουθεί τάσεις, αλλά τις δημιουργεί. Sourdough pizza. Local wine. Vinyl spinning.
(99010214) Κώστα Χατζόπουλου, Λευκωσία, 1066. Τετ-Σ 18:00–23:30.

Γράφει η Μαρία Φάντη
Σχετικά
Boho Night με sushi, cocktails και θέα θάλασσα στο νέο rooftop του νησιού
Το ΚΑΙ ετοιμάζει μια ξεχωριστή Mid Summer Boho Night το Σάββατο 15 Αυγούστου
Η κυρία Στέλλα ανέλαβε το "κέντρο της Σταυρούλας" στο χωριό και μαγειρεύει αυθεντικά κυπριακά όπως παλιά
Κυπριακές γεύσεις και παλιές αγαπημένες συνταγές στον "καφενέ" του Πολύστυπου που αναβιώνει μετά από 17 σχεδόν χρόνια
Δείπνο εν πλω στον κόλπο της Λάρνακας για την ενίσχυση του ΠΑΣΥΚΑΦ
Μια ξεχωριστή βραδινή θαλάσσια διαδρομή με μουσική, φαγητό και ποτό, κάτω από τον έναστρο ουρανό.
H Παυλίνα ανέλαβε ένα αυθεντικό κυπριακό καφενείο στο χωριό και σε καλεί για καφέ, μπούκωμα, μπίρα και μουσική
Στην καρδιά της Λαόνας, στην πλατεία του χωριού και δίπλα στην εκκλησία του Αγίου Καλανδίωνα, η αυλή με τις συκαμινιές και τη δροσιά των δέντρων έχει ξαναγίνει σημείο συνάντησης
"Τρυπώσαμε" στο Rubi, τη νέα εντυπωσιακή άφιξη της Λευκωσίας, που ανοίγει σήμερα τις πόρτες της
Εικόνες από το ολοκαίνουριο μαγαζί της πόλης
5+1 γοητευτικά στέκια-εμπειρία για να επισκεφτείς το καλοκαίρι στην Κύπρο
Εκεί που η γεύση, η νοστιμιά και η μαστοριά δεν βρίσκονται μόνο στο πιάτο
6 υπέροχα στέκια για να βγεις στην ανανεωμένη Πλατεία Ηρώων
Τα νέα μαγαζιά που άνοιξαν αλλά και τα κλασικά κι αγαπημένα που επέστρεψαν
Τα ελληνικά τηγανητά καλαμαράκια ανάμεσα στα καλύτερα πιάτα με θαλασσινά στον κόσμο
Το αγαπημένο πιάτο της ελληνικής ταβέρνας κατέκτησε τη 14η θέση στην παγκόσμια κατάταξη του TasteAtlas, αφήνοντας πίσω διάσημες δημιουργίες από τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, το Μεξικό και το Περού.
Τι να κάνεις αν (ξε)μείνεις τον Αύγουστο στη Λευκωσία: Από φαγητό και ποτό, μέχρι θερινό σινεμά, βουτιές και bowling
Αν μείνεις στην πρωτεύουσα, σου βρήκαμε όλα όσα μπορείς να δεις και να κάνεις
Οι τοπ 14 γευστικές στάσεις για καλό φαγητό στις δροσερές Πλάτρες
Το καταπράσινο χωριό του Τροόδους αποτελεί ένα σημαντικό γαστρονομικό προορισμό με πολλές επιλογές για νόστιμα πιάτα, σούβλα, μεζέ και πέστροφα
Το πολυαναμενόμενο Rubi ανοίγει τις πόρτες του στη Λευκωσία - Και δέχεται ήδη κρατήσεις
Ρίχνουμε κλεφτές ματιές στο ολοκαίνουριο μαγαζί της πρωτεύουσας, ένα bistronomie με ευρωπαϊκές αναφορές που μας έρχεται από την ομάδα του Sentio
Το εστιατόριο που ανεβάζει τον πήχη της λατινοαμερικανικής κουζίνας στη νησί
Πήγαμε για δείπνο στο ACANE, καθίσαμε στην ατμοσφαιρική βεράντα του και δοκιμάσαμε ένα μενού που παντρεύει δημιουργικά τις γεύσεις της Λατινικής Αμερικής με κυπριακές πινελιές