Guide , Ταξιδιωτικές Πληροφορίες

Καλοκαίρι στην Κύπρο: Ποιους προορισμούς προτιμούν οι τουρίστες;

Ποιοι κυπριακοί προορισμοί κλέβουν τις εντυπώσεις;

Δημοσιεύτηκε στις 28 Μαΐου 2015

Η Κύπρος, αγαπημένος καλοκαιρινός προορισμός, λόγω των υπέροχων παραλιών της και της γενικότερης ομορφιάς που χαρακτηρίζει τα τοπία της, φαίνεται να αποτελεί πόλο έλξης για μεγάλο ποσοστό εισερχόμενων τουριστών.

Ποιοι όμως είναι οι κυπριακοί προορισμοί που κλέβουν την παράσταση φέτος το καλοκαίρι και από ποιες χώρες προέρχονται οι τουρίστες που θα τους προτιμήσουν; Ποια τα επίπεδα τιμών των προορισμών αυτών; Η μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών www.trivago.gr πραγματοποίησε έρευνα και σας παρουσιάζει τους πιο δημοφιλείς προορισμούς σύμφωνα με τις επιλογές των ξένων τουριστών.

Πάφο και Αγία Νάπα ψηφίζουν οι τουρίστες για το φετινό καλοκαίρι
Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζεται με διαφορά για την Αγία Νάπα, οι παραλίες της οποίας φαίνεται να έχουν μαγέψει κυρίως Άγγλους, Ελβετούς, Ισραηλινούς και φυσικά Έλληνες τουρίστες. Αυξημένο φαίνεται και το ενδιαφέρον από Αραβικές χώρες. Η Πάφος, δεύτερη στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών, φαίνεται να προτιμάται κυρίως από Έλληνες τουρίστες, Ισραηλινούς και Πολωνούς. Τρίτος πιο δημοφιλής προορισμός είναι ο Πρωταράς τον οποίο προτιμούν κυρίως οι Έλληνες, όπως άλλωστε και για τον τέταρτο σε προτίμηση προορισμό, τη Λεμεσό. Τελευταία στις προτιμήσεις έρχεται η κυπριακή πρωτεύουσα, Λευκωσία, με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον να προέρχεται από την Τουρκία.

Επίπεδα τιμών
Πέραν της Λευκωσίας, τα επίπεδα τιμών φαίνεται να κυμαίνονται σε τριψήφιους αριθμούς. Πιο συγκεκριμένα, τόσο η Αγία Νάπα όσο και ο Πρωταράς έχουν μέση τιμή διανυκτέρευσης στα 140 ευρώ. Ακολουθεί η Λεμεσός με μέση τιμή στα 113 ευρώ, ενώ η Πάφος προσφέρει διανυκτέρευση στα 100 ευρώ. Τέλος, η Λευκωσία αποτελεί την πιο οικονομική επιλογή, στα 80 ευρώ.

Οι κυπριακοί προορισμοί που προτιμούν οι ξένοι τουρίστες για το καλοκαίρι του 2015 και η μέση τιμή για τον καθένα από αυτούς:

 

Σχετικά με αυτή την έρευνα:
Η παραπάνω ανάλυση βασίζεται σε έρευνα που διεξήγαγε η trivago για αναζητήσεις που έγιναν μεταξύ πρώτης Φεβρουαρίου και 11 Μαΐου 2015, για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν μεταξύ πρώτης Ιουλίου και 31 Αυγούστου 2015. Οι τιμές που παραθέτονται αφορούν το μέσο όρο τιμών για ένα δίκλινο δωμάτιο.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close