Δημοσιεύτηκε στις 04 Ιουνίου 2015
"Στης αυλής μας τη δροσιά, παίζουνε τα υλικά. Ανακάτεψε και φτιάξε το αλεύρι και το χώμα και τους ήχους κόψε-ράψε, βάλε μέσα και το σώμα. Σαγιονάρα και γυαλί ό,τι πρέπει για στολή (σχεδόν)Κάθε Τρίτη όλοι μαζί...
Θα τη βγάλεις καθαρή;".
Με αυτόν τον πολύ όμορφο τρόπο η Ομάδα Ειδεκάνου προσκαλεί παιδιά ηλικίας 6-11 χρονών, τις Τρίτες 9, 16 και 23 Ιουνίου, στην αυλή του Πρακτορείου (Νικηταρά 19, Άγιοι Ομολογητές), να παίξουν και να περάσουν όμορφα!
Τα εργαστήρια που θα πραγματοποιηθούν είναι τα πιο κάτω:
Η μουσική αυλή
Τρίτη 9 Ιουνίου, 17:30-19:30
Υλικά της αυλής, αυτοσχέδια μουσικά όργανα, αφρικάνικη ιστορία.
Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν την αυλή, να βρουν υλικά (πλαστικά, πέτρες, ξύλο, μέταλλο κτλ) και να φτιάξουν αυτοσχέδια μουσικά όργανα. Με αφορμή μια ιστορία από τη Νιγηρία, θα γίνουμε οι χαρακτήρες αλλά και οι μουσικοί του παραμυθιού και θα πειραματιστούμε με την ταχύτητα, την ένταση και το τονικό ύψος των οργάνων και της φωνής μας. Θα μάθουμε τη μυστική χορογραφία του Βασιλιά, το τραγούδι των παιδιών της Νιγηρίας και θα παίξουμε αφρικάνικους ρυθμούς με τα μουσικά μας όργανα για να σώσουμε μια χελώνα!
Υπεύθυνη εργαστηρίου: Ελενίτσα Γεωργίου. Για δήλωση συμμετοχής: 99044055. Είσοδος:10 ευρώ, για αδελφάκια 8 ευρώ.
Ακραία Δροσερά Φαινόμενα
16 Ιουνίου, 17:00-19:30
Πάγος, σαπουνόφουσκες, τρεχούμενο νερό, νερό σε δοχεία
Τα παιδιά θα πειραματιστούν με το νερό και μέσα από αυτό θα ανακαλύψουν κοινά στοιχεία της μουσικής και του θεάτρου, όπως είναι η ένταση, η ποιότητα, η ταχύτητα, ο ρυθμός, ο αυτοσχεδιασμός καθώς και η αλληλεπίδραση των στοιχείων αυτών με το χώρο. Μέσα από τις δράσεις των παιδιών θα προκύψει μια ελεύθερη ιστορία, με σκηνικό την αυλή του πρακτορείου, γεμάτη ήχους, σαπουνάδες και χρώματα.
Υπεύθυνες εργαστηρίου: Nικολέττα Βερύκιου, Ελενίτσα Γεωργίου, Έλενα Παυλίδου. Για δήλωση συμμετοχής: 99044055, 99849598. Είσοδος: 10 ευρώ, για αδελφάκια 8 ευρώ.
Μαγειρικές της Αυλής
23 Ιουνίου, 17:00 - 19:30
Άμμος, πλαστελίνη, λάσπη
Τα παιδιά θα πειραματιστούν με το αλεύρι. Και άλλα υλικά, σε πολλούς συνδυασμούς και αναλογίες. Περνώντας από διαφορετικούς σταθμούς εργασίας, τα παιδιά θα δοκιμάσουν κοινά στοιχεία της μουσικής και του θεάτρου, όπως είναι η ταχύτητα, ο ρυθμός, ο αυτοσχεδιασμός μέσα από συνταγές με κύριο συστατικό το αλεύρι. Στο τέλος του εργαστηρίου θα προκύψει μια αυτοσχέδια ιστορία συνταγών που θα προκαλέσει τα παιδιά να μεταμορφωθούν σωματικά και ηχητικά ακολουθώντας το αλεύρι και τις μετατροπές του, μέσα από θεατρικές και μουσικές δράσεις στην αυλή.
Υπεύθυνες εργαστηρίου: Nικολέττα Βερύκιου, Ελενίτσα Γεωργίου, Έλενα Παυλίδου. Για δήλωση συμμετοχής: 99044055, 99849598. Είσοδος: 10 ευρώ, για αδελφάκια 8 ευρώ.
Σχετικά

H Σαλαμιού ετοιμάζει κάτι πολύ ξεχωριστό (για τις γιορτές)
Για τρεις μέρες το χωριό μεταμορφώνεται σε ένα μαγικό χριστουγεννιάτικο χωριό, με τραγούδια, κάλαντα, μυρωδιές και χαμόγελα

Λαμπερό Φιλανθρωπικό Fashion Show του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού στη Λεμεσό
Μια βραδιά μόδας στο Four Seasons με σκοπό την ενίσχυση του Προγράμματος Κοινωνικής Πρόνοιας του Κλάδου Λεμεσού

Santa Park Fest: Mάθε πού θα στηθεί το πιο μαγικό χριστουγεννιάτικο φεστιβάλ!
Ένα τριήμερο γεμάτο παιχνίδα, μουσική, χορό και δραστηριότητες

72 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτό το σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Θέατρο, μουσική, φεστιβάλ και παραστάσεις γεμάτες έμπνευση, φαντασία και φθινοπωρινή διάθεση

Μεσαιωνικό χριστουγεννιάτικο χωριό ξανά στο ωραιότερο χωριό της Κύπρου με πλούσιο πρόγραμμα
Για 45 ημέρες γεμάτες μαγεία

Comedy, Music & Wine Party στο πέτρινο σοκάκι του οινοποιείου
Μία βραδιά όπου το κρασί θα ρέει άφθονο, το γέλιο θα αντηχεί και η μουσική θα ζεσταίνει την ψυχή

Το 13ο Διεθνές Συνέδριο Βιοχημείας και Φυσιολογίας της Άσκησης για πρώτη φορά στην Κύπρο
Η ΕΕΒΦΑ και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας υποδέχονται κορυφαίους επιστήμονες από όλο τον κόσμο

Μάθαμε σε ποιο χωριό θα στηθεί φέτος το Halloumi Christmas Village
Σημείωσε τις ημερομηνίες

Ένα Παραμυθένιο Χριστουγεννιάτικο Χωριό ετοιμάζεται να μας υποδεχτεί στον Καλοπαναγιώτη
Το όμορφο χωριό της Μαραθάσας μεταμορφώνεται σε έναν ζωντανό πίνακα γιορτινής χαράς, όπου κάθε γωνιά κρύβει και μια στιγμή μαγείας

Lidl Wellness Camp 2025: Εκεί όπου η γνώση γίνεται ευεξία και η ευεξία, καθημερινή συνήθεια
Ένα διήμερο ευεξίας και καλής ζωής, στην Αγία Νάπα

Σ' αυτό το χωριό θα στηθεί και φέτος “Το σπίτι των Ξωτικών"
Tο Χριστουγεννιάτικο χωριό στο Πραστειό Κελλακίου ετοιμάζεται να επιστρέψει...

Η Περιστερώνα ετοιμάζεται να υποδεχθεί τα Χριστούγεννα
Η Οδός Χριστουγέννων θα ανοίξει στο χωριό