Top Stories , Arts & Culture

Όλοι PRIDE

Κορυφώνεται το Cyprus Pride 2015 με την μεγάλη πορεία υπερηφάνειας

Δημοσιεύτηκε στις 04 Ιουνίου 2015

Το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Κύπρου ολοκληρώνεται το Σάββατο, 6 Ιουνίου 2015, με την Πορεία Υπερηφάνειας η οποία φέτος θα ξεκινήσει και θα τερματίσει στον Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας, πίσω από το κτήριο της Βουλής των Αντιπροσώπων. Στην πορεία αναμένεται να περπατήσει πλήθος κόσμου, ΛΟΑΤΙ άτομα και σύμμαχοι του αγώνα τους για ίσα δικαιώματα και αποδοχή από την κοινωνία, ανάμεσά τους αξιωματούχοι του κράτους και εκπρόσωποι ξένων αποστολών στην Κύπρο.

Οι εκδηλώσεις της ημέρας θα αρχίσουν στον Δημοτικό Κήπο στις 3 το απόγευμα με μουσική και δραστηριότητες για όλη την οικογένεια και θα συνεχιστούν με την Πορεία γύρω στις 5. Την Πορεία θα χαιρετίσουν αξιωματούχοι του κράτους, ανάμεσά τους ο Υπουργός Εσωτερικών, κ Σωκράτης Χάσικος εκ μέρους της κυβέρνησης, εκπρόσωποι όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και άλλοι. Η διοργάνωση έχει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τη στήριξη του Δήμου Λευκωσίας.

Σύνθημα  για φέτος είναι το ”Free to Be!” που αναφέρεται στο δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να είναι ο ελεύθερα ο εαυτός του. Σε μια χρονιά που σημαδεύτηκε από βίαιες πράξεις ενάντια στην ελευθερία της έκφρασης, η ΛΟΑΤΙ κοινότητα της Κύπρου θα διεκδικήσει το ανθρώπινο δικαίωμα να εκφράζεται χωρίς λογοκρισία που προέρχεται από κοινωνικά ταμπού και αγκυλώσεις. Η συμπαράσταση όλων όσοι πιστεύουν σε ένα καλύτερο αύριο για την κοινωνία μας, με ίσα ανθρώπινα δικαιώματα για όλους χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς εκφοβισμό, χωρίς άλλα θύματα, με κατανόηση, ευγένεια και σεβασμό προς όλους, είναι εξαιρετικά σημαντική.

Η  Πορεία Υπερηφάνειας θα διασχίσει το κέντρο της Λευκωσίας και θα επιστρέψει στον Δημοτικό Κήπο και θα μεταδίδεται ζωντανά από τον Super FM. H γιορτή θα συνεχιστεί στον ίδιο χώρο με μουσική και διασκέδαση μέχρι αργά το βράδυ, ενώ φαγητό θα σερβίρει το γνωστό σε όλους Fork Food Market. Ανάμεσα στους προσκεκλημένους που θα εμφανιστούν στη σκηνή είναι ο συμπατριώτης μας  Άλεξ Οικονόμου, γνωστός από  τη συμμετοχή του στο τηλεοπτικό The Voice, καθώς και ο δημοφιλής Έλληνας  entertainer Άρης Πλασκασοβίτης, τον οποίο γνωρίσαμε από τα τηλεοπτικά Greek Idol και Your Face Sounds Familiar. Θα παίξουν επίσης μουσική καθ’ όλη τη διάρκεια του πάρτι, οι γνωστοί DJs Cotsios o Pikatillis, DJ Twisted και DJ Pleiadian. Το μεγάλο όνομα φέτος θα είναι το ντουέτο των Ισραηλινών DJs, Deepa & Biri, οι οποίοι συγκαταλέγονται στα πιο υποσχόμενα ταλέντα που αναδεικνύονται από την ηλεκτρονική σκηνή του Τελ Αβίβ. Οι Deep’a & Biri θα συνεχίσουν στο The Pride After Party που διοργανώνεται κι αυτό από την Accept, στο Zoo Club της Λευκωσίας. Εκεί θα παίξει και η δημοφιλής DJ Della Ioakim, η οποία έρχεται από το Λονδίνο ειδικά για το Pride.

Την Πορεία Υπερηφάνειας φέτος στηρίζουν, εκτός από τον Δήμο Λευκωσίας, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι πρεσβείες των ΗΠΑ, της Ολλανδίας  και της Σουηδίας στην Κύπρο, ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, η Τράπεζα Κύπρου και η Synergia Media.

Το Cyprus Pride απέδειξε ότι αποτελεί μια μεγάλη γιορτή σεβασμού, αξιοπρέπειας και υπερηφάνειας τόσο για την ίδια την κοινότητα των ΛΟΑΤΙ ατόμων, αλλά και  για την ευρύτερη κοινωνία μας. Αποτελεί, κυρίως, μια μεγάλη γιορτή των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αλλά και μια ευκαιρία για όλους μας να ενώσουμε τις φωνές μας για να αλλάξουμε τον κόσμο και να τον κάνουμε καλύτερο: για εμάς και για τα παιδιά μας.

 

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close