Arts & Culture , Επόμενες Παραστάσεις

Σε Λακατάμεια, Σωτήρα και Αυγόρου ο... Πλούτος

Η Θεατρική Οµάδα "Δηµιουργείν" ανεβάζει το έργο του Αριστοφάνη

Δημοσιεύτηκε στις 13 Ιουλίου 2015

Η Θεατρική Οµάδα "Δηµιουργείν" η οποία συστάθηκε το 2013 στοχεύοντας στη συνεργασία των νέων για τη δηµιουργία πολιτιστικών εκδηλώσεων µε απώτερο σκοπό τη στήριξη ευπαθών οµάδων, παρά τη σύντοµη περίοδο δράσης της αριθµεί ήδη τη διοργάνωση σηµαντικών θεατρικών παραστάσεων και δρωµένων.

«Η Ρωµιοσύνη εν φυλή συνότζαιρη του κόσµου» του Βασίλη Μιχαηλίδη, η τραγωδία "Φοίνισσαι" του Ευριπίδη και το δρώµενο µε αποσπάσµατα από την κυπριακή ποίηση "Αυτός ο κόσµος ο µικρός… ο Μέγας", αποτελούν µόνο µερικές από τις πιο σηµαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις της οµάδας.

Φέτος η οµάδα "Δηµιουργείν" θα παρουσιάσει µία από τις πιο διαχρονικές κωµωδίες, τον "Πλούτο" του Αριστοφάνη, µε σαφείς αναφορές στην κοινωνία του σήµερα.


Το κουβάρι της ιστορίας ξετυλίγεται όταν ο Θεός Πλούτος, ο οποίος τυφλώθηκε από τον Δία για να µην διανέµει δίκαια το χρήµα, ξαναβρίσκει το φως του µε τη βοήθεια του αγρότη Χρεµύλου και του δούλου του Καρίωνα.

Ο Θεός Πλούτος καθίσταται υπέρµαχος των δικαίων και τιµίων πολιτών. Όλα αυτά διανθίζονται µε τραγελαφικά επεισόδια από την καθηµερινότητα της Αθηναϊκής Πολιτείας, αγγίζοντας ταυτόχρονα τη σηµερινή Κυπριακή πραγµατικότητα.


Οι παραστάσεις πρόκειται να παρουσιαστούν τον Ιούλιο ως ακολούθως:
Δευτέρα 13 Ιουλίου - Αµφιθέατρο Δήµου Λακατάµειας
Τετάρτη 15 Ιουλίου - Αµφιθέατρο Δήµου Σωτήρας
Πέµπτη 16 Ιουλίου – Α΄ Δηµοτικό Σχολείο Αυγόρου

Οι παραστάσεις ξεκινούν στις 20.30 και η τιµή του εισιτηρίου ανέρχεται στα 5 ευρώ για άτοµα άνω των 12 ετών. Όλα τα καθαρά έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close