Things to Do , Εκδηλώσεις

Με τόσες εκδηλώσεις... και το καλοκαίρι μένουμε πρωτεύουσα!

Ο Δήμος Λευκωσίας διοργανώνει το Φεστιβάλ Λευκωσίας [με μουσική, χορό, θέατρο, ποίηση]

Δημοσιεύτηκε στις 23 Ιουλίου 2015

Ο Δήμος Λευκωσίας στο πλαίσιο της πολιτιστικής του δραστηριότητας διοργανώνει φέτος το καλοκαίρι για πρώτη φορά εκδηλώσεις με την επωνυμία "Φεστιβάλ Λευκωσίας", ένα φεστιβάλ που υπόσχεται βραδιές γεμάτες με μουσική, χορό, θέατρο και ποίηση, μεταξύ των μηνών Ιουλίου και Σεπτεμβρίου 2015.

Οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα σε διάφορα σημεία της πόλης, σε καινούργια διαμορφωμένες πλατείες, συνοικίες και γειτονιές της πρωτεύουσας.  Για τη φετινή χρονιά προγραμματίζονται εκδηλώσεις με έντεχνο ελληνικό, παραδοσιακό και ροκ τραγούδι, μελοποιημένη ποίηση, ρεμπέτικο  τραγούδι, τζαζ, funk, έθνικ, χορευτικές παραστάσεις και πολλά άλλα.

Ο Δήμος Λευκωσίας με τις δροσερές καλοκαιρινές του εκδηλώσεις προσφέρει φέτος το καλοκαίρι ξεχωριστές βραδιές σε όσους μείνουν στην πρωτεύουσα αλλά και τους ξένους επισκέπτες στην πόλη μας. 

Με σκοπό να διοργανώσει εκδηλώσεις σε όλη την πόλη, που να απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους, ο δήμος φιλοδοξεί να χαρίσει σε όλους την ευκαιρία, το φετινό καλοκαίρι να αφεθούν στη μαγεία των αστεριών, να περπατήσουν σε γειτονιές και πλατείες και  να απολαύσουν όμορφες στιγμές στην πρωτεύουσα. Με την διοργάνωση εκδηλώσεων και σε νέους χώρους και πλατείες όπως του Παλαιού Δημαρχείου, την οδό Ερμού, το Δημοτικό Κολυμβητήριο, το Υπαίθριο Θέατρο της Τράπεζας Κύπρου, δεν θα μείνει κανένας και τίποτα εκτός. 

Πέρα από τη γνωριμία με τον πολιτισμό άλλων λαών, οι εκδηλώσεις αυτές έχουν ως απότερο σκοπό ο κόσμος να γνωρίσει και να αγαπήσει και τους νέους Κύπριους δημιουργούς, γι' αυτό και ο δήμος μέσα από το πρόγραμμά του, τους δίνει μια πλατφόρμα παρουσίασης της δικής τους είτε μουσικής, είτε θεατρικής, είτε χορευτικής δραστηριότητας.

 

Για τον Ιουλίο...
Έναρξη στις εκδηλώσεις κάνει τη Δευτέρα 27 Ιουλίου το 100μελές συγκρότημα "Ρύμβος" με τη χορευτική παράσταση «Όσα η μουσική υφαίνει ο χορός σε κύκλους δένει», την Δευτέρα 27 Ιουλίου , στην ανακαινισμένη πλατεία του Παλαιού Δημαρχείου. Εκατόν χορευτές και χορεύτριες, μικροί-έφηβοι και ενήλικες, θα μας παρασύρουν σε ενα χορευτικό ταξίδι σε όλο τον κόσμο, παρουσιάζοντας χορούς της Ελλάδας, της Μέσης Ανατολής, της Κούβας, της Αργεντινής και άλλων χωρών.

Ακολουθεί την Πέμπτη 30 Ιουλίου η θεατρική ομάδα Παράβασις, η οποία παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση "Μια τρελή, τρελή σαραντάρα", στο Υπαίθριο Θέατρο Τράπεζας Κύπρου (Φανερωμένη).

Τον Αύγουστο...
Την Τρίτη 4 Αυγούστου το Σατιρικό Θέατρο παρουσιάζει την παράσταση "Η γαουρίτσα μου" του Α. Κουκκίδη, στο Υπαίθριο Θέατρο Τράπεζας Κύπρου (Φανερωμένη).

Στις 6 Αυγούστου, στο Δημοτικό Κολυμβητήριο, η Rail Ways Band παίζουν ροκ, σε μια συναυλία με ελληνική, ξένη, ποπ και ροκ μουσική.

Τη Δευτέρα 10 Αυγούστου στην Πλατεία Φανερωμένης, το συγκρότημα Γιωργαλλέτων θα δώσει μια μουσική παράσταση με έντεχνη ελαφρολαϊκή μουσική και κυπριακά τραγούδια. 

Στις 25 Αυγούστου ο Δημήτρης Φανής κάνει ένα μουσικό αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννησή του. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Παλλουριώτισσας.

Το σχήμα Tricoolore δίνει την Πέμπτη 27 Αυγούστου στην Πλατεία Αγίας Βαρβάρας στο Καϊμακλί μια μουσική παράσταση με world jazz ήχους.

Τις εκδηλώσεις του Αυγούστου κλείνει το δικοινοτικό συγκρότημα "Dance for Peace", με κυπριακούς χορούς.

Ακολουθούν ποικίλες εκδηλώσεις με διάφορα συγκροτήματα και σχήματα  που διαρκούν καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Το φεστιβάλ ρίχνει αυλαία την τελευταία πανσέληνο του καλοκαιριού στις 28 Σεπτεμβρίου, με μια μεγάλη συναυλία στην αυλή του Δημοτικού Μεγάρου. Στη συναυλία θα ακουστούν κλασικά, ρομαντικά κομμάτια και lounge μουσική από το 4μελές γυναικείο εκρηκτικό κουαρτέτο εγχόρδων Fortissimo.

Ώρα έναρξης για όλες τις εκδηλώσεις 20.30.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close