29 August 2015
Things to Do , Εκδηλώσεις

Στην ουρά για τους ήρωες των κόμικς θα στηθούμε και φέτος

Οι διοργανωτές του 2ου Cyprus Comic Con, μιλούν στο Check In για τα κόμικς και τη μεγάλη γιορτή που ετοιμάζουν

Δημοσιεύτηκε στις 13 Αυγούστου 2015

Γράφει ο Σωτήρης Χριστοφή
 
Πέρσι, πέντε λάτρεις των κόμικς βάλθηκαν να αλλάξουν μια για πάντα την πορεία του είδους στο νησί διοργανώνοντας το πρώτο Comic Convention και προσελκύοντας πάνω από 4500 σύνεδρους.
 
Οι Τάσος Αναστασιάδης, Tony Michael, Antony Αριστοδήμου, Chris Έλληνας και Peter Anders Hvass συζητούσαν για πολύ καιρό τη διοργάνωση του Comic Con. Το γλυκό, όμως, έδεσε ξαφνικά και προς μεγάλη τους έκπληξη η επιτυχία ήταν πρωτοφανής.
 
Με τα κόμικς να έχουν πλέον αναβαθμισμένη θέση στον κόσμο της τέχνης, τις ταινίες και τις σειρές που είναι βασισμένες σε αυτά να τυγχάνουν ευρείας αποδοχής και τον κόσμο να μοιάζει πιο διατεθειμένος να δοκιμάσει αυτή την εναλλακτική αναγνωστική εμπειρία, δεν μπορεί κανείς παρά να συμφωνήσει ότι η συγκυρία ήταν και παραμένει πέρα από ευνοϊκή για μια τέτοια προσπάθεια. Η επιτυχία, συνεπώς, είναι αναμφισβήτητη και φέτος. Εξάλλου, γιατί να μην πας με είσοδο μόνο 2 ευρώ;
 
Μας δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουμε με τον Τάσο ο οποίος, εκτός από συνδιοργανωτής του Συνεδρίου, τυγχάνει και πατέρας του πρώτου κυπριακού κόμικς έντεκα χρόνια πριν. Μαζί του ο Τόνι, λάτρης των κόμικς και γνωστή φυσιογνωμία, μια και δουλεύει στο Ant Comics στη Φανερωμένη.
 
Μιλώντας για τη μαγεία των κόμικς, περάσαμε μέσα από την παιδική ηλικία του Τάσου και του Τόνι, το κτίσιμο του πάθους τους για τον κάθε χαρακτήρα κόμικς και εξερευνήσαμε τη συνδρομή των χαρακτήρων αυτών στη διάπλαση των προσωπικοτήτων τους. Αναφέρθηκαν στη μοναξιά που βίωσαν ως γνήσιοι geeks και το σμίξιμο της οργανωτικής ομάδας χρόνια μετά σε μια κοινή κατεύθυνση κι ένα κοινό παρονομαστή: την αγάπη για τα κόμικς. Στόχοι τους, η προώθηση ντόπιων ταλέντων, η προσέγγιση ανθρώπων που ασχολούνται με τα κόμικς ή έχουν ένα ευρύτερο ενδιαφέρον γι' αυτά και, οπωσδήποτε, η καλλιέργεια και ενδυνάμωση δεσμών μεταξύ των fans του είδους.
 
Στις 29 Αυγούστου, λοιπόν, στο Φιλοξένια μια τεράστια παρέα θα βρεθεί για να γιορτάσει, να γνωρίσει, να γνωριστεί, να εμβαθύνει, να ψάξει και να θυμηθεί ό,τι σχετίζεται με τα κόμικς.
 
Έξω στο χώρο στάθμευσης, που δεν θα μοιάζει και πολύ με χώρο στάθμευσης, θα παίζει δυνατά Live Link και θα υπάρχει φαγητό, ποτό, bazaar κι άλλα ενδιαφέροντα. Για τους gamers ή όσους επιθυμούν να γνωρίσουν το σπορ, έχει σχεδιαστεί ειδικό δωμάτιο, με τουρνουά video games, τα οποία μάλιστα θα προβάλλονται σε live streaming. Παράλληλα, εταιρείες θα δίνουν freebies στους επισκέπτες, ενώ, στο ίδιο δωμάτιο, θα υπάρχει γωνιά με επιτραπέζια παιχνίδια και 'μηχανούες'!
 
Σε έναν άλλο χώρο θα στηθεί γκαλερί τέχνης με συμμετοχή των special guests και ταυτόχρονα στο υπόγειο του Φιλοξένια θα λαμβάνει χώρα φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους οι οποίες θα αξιολογούνται από ειδική επιτροπή με το αποτέλεσμα να ανακοινώνεται στο Main Hall του Συνεδρίου.
 
Επιπλέον, στο Main Hall θα τοποθετηθούν τα μαγαζιά, οι σπόνσορες, με τις απονομές του προαναφερθέντος βραβείου και του βραβείου για τον καλύτερο cosplayer, στο πλαίσιο του Cosplay Contest, να γίνονται επίσης εκεί. Οι cosplayers, τώρα, θα περιπλανιούνται ντυμένοι με τις αγαπημένες τους στολές, βγάζοντας φωτογραφίες και αλληλεπιδρώντας με τους επισκέπτες. Θα κρίνονται από ειδική επιτροπή, και μετά την ανακοίνωση του νικητή θα παρελάσουν πανηγυρικά σε ένα mini-parade.
 
Στο υπόγειο θα διοργανώνονται, επίσης, διαλέξεις από άτομα εγνωσμένης αξίας στο χώρο. Μεταξύ τους, ο Νeil Gibson, συγγραφέας του No1 graphic novel στο kindle, και ο Erik Maell, γνωστός Illustrator στη Lucas Film. Μετά το τέλος του Συνεδρίου θα ακολουθήσει themed after party στο club Tease, με το χώρο να έχει διαρρυθμιστεί ειδικά για το σκοπό αυτό -ενισχυμένος, μάλιστα, με arcade games και signature cocktails.
 
Πέρα από αυτά, η ομάδα των διοργανωτών, σε συνεργασία με το European University Cyprus, δίνει την ευκαιρία στον κάθε λάτρη των κόμικς να κερδίσει μια υποτροφία ενός χρόνου στο τμήμα Γραφικών Tεχνών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν τη δουλειά τους, η οποία και θα αξιολογηθεί από ειδική επιτροπή με τα αποτελέσματα να ανακοινώνονται στις 29 Αυγούστου. Η ομάδα θεωρεί ότι με αυτό τον τρόπο βοηθιούνται άτομα να βρουν το δρόμο τους. Το όνειρο, εξάλλου, πρέπει κανείς να το ακολουθεί, όσο άπιαστο κι αν μοιάζει.
 
Στο τέλος της συζήτησης, τα παιδιά ενθουσιασμένα μοιράστηκαν μια ανάμνηση από το προηγούμενο Comic Con.
 
Μίλησαν για ένα νεαρό, έναν cosplayer, που πέρσι ξαφνικά κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πήρε το μικρόφωνο και είπε: 'επιτέλους, νιώθω ότι τελικά υπάρχουν άνθρωποι που μοιάζουν πραγματικά με μένα'. 
 
Τα λέμε το Σάββατο!
Ώρα: 09.00-21.00. Για περισσότερες πληροφορίες, www.cypruscomiccon.org.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close