Δημοσιεύτηκε στις 19 Αυγούστου 2015
Τρεις ξεχωριστές και πολύ όμορφες εκδηλώσεις προγραμματίζονται να πραγματοποιηθούν στο χωριό Μουτουλλάς αυτές τις μέρες, οι οποίες αποτελούν και μια πολύ καλή ευκαιρία για εξόρμηση στη φύση!
Η πρώτη εκδήλωση έχει θέμα τη χαρακτική και θα διεξαχθεί στο περιφερειακό σχολείο Μαραθάσας. Πρόκειται για ένα εργαστήρι λινογραφίας το οποίο διοργανώνουν από κοινού η Σχολή – Μουσείον Χαρακτικής Χαμπή, σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο Μουτουλλά και τον Σύνδεσμο Αποδήμων Μουτουλλά, και θα γίνει από τις 19-21 Αυγούστου, ώρες: 09:30 – 14:00. Τα μαθήματα είναι ανοικτά σε όλους και η συμμετοχή είναι δωρεάν (αγορά υλικών και εργαλείων).
Την Τετάρτη 19 Αυγούστου στις 18.00 (μέχρι 19.30) στον ίδιο χώρο ο γνωστός χαράκτης Χαμπής Τσαγγάρης θα δώσει διάλεξη με θέμα "Σύγχρονη Κυπριακή Χαρακτική".
Επίσης στον ίδιο χώρο την Κυριακή 23/8 από τις 10.00-13.00 & 16.00-19.00 θα υπάρχει έκθεση έργων μαθητών του "Εργαστηρίου". Επίσης καθ' όλη τη διάρκεια των πιο πάνω εκδηλώσεων θα λειτουργεί έκθεση με επιλεγμένα έργα των μαθητών της σχολής των τελευταίων 20 χρόνων.
Κι άλλες εκδηλώσεις:
Στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Μουτουλλά το Σάββατο 22 Αυγούστου, στις 16:00, ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών κ.Τάκης Τσιντίδης, θα εγκαινιάσει ένα εξαιρετικό μονοπάτι μελέτης της φύσης, "Τα λουτρά της Ρήγαινας και το Χλιο», που όχι μόνο προβάλλει μια μοναδική ομορφιά του τοπίου, αλλά αναβιώνει τοπικά πολιτιστικά στοιχεία εκατοντάδων χρόνων.
Την ίδια μέρα, στο προαύλιο της εκκλησίας της Αγίας Παρασκευής στις 18.00 θα γίνει δραματοποίηση του παραμυθιού "Ο Σπανός και οι 40 Δρατζιοι". Στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία μέσω "Κάτω Βρύσης" προς το Γεφύρι (Κοινοτικό Συμβούλιο) όπου θα τελειώσει η δραματοποίηση και θα ακολουθήσουν χοροί, τραγούδια και διασκέδαση με τη συμμετοχή του Λαογραφικού Ομίλου Λεμεσού.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο στο 99427023 ή στην ιστοσελίδα www.moutoullas.com.cy
Σχετικά

30 υπέροχα πράγματα για να κάνεις το σαββατοκύριακο στο νησί
Φτιάξαμε την ατζέντα με όλα όσα δεν πρέπει να χάσεις

Ειδικές ξεναγήσεις στην έκθεση «Καφενές: Ιστορίες σε ασπρόμαυρα καρέ» στη Λεβέντειο Πινακοθήκη
Οι Ιλιάνα Κουλαφέτη και Χρήστος Μιχάλαρος αφηγούνται τις ιστορίες πίσω από τις φωτογραφίες

«Είναι Θέλημα Αγάπης»: Μουσικοχορευτική παράσταση από τον Λαογραφικό Όμιλο Μιτσερού
Με χορούς, τραγούδια και δρώμενα από την Κύπρο και την Ελλάδα
Το σαββατοκύριακο η καρδιά της καλαθόσφαιρας 3Χ3 χτυπά στην Πάφο
Τo OPAP Paphos 3x3 2025 ενώνει δυνάμεις με το Enavsma Foundation και μαζί μεταμορφώνουν την Πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου

Το πρόγραμμα για την τελευταία μέρα του Κατακλυσμού Λάρνακας
Ολοκληρώνεται απόψε ο Κατακλυσμός Λάρνακας

15+2 υπέροχα πράγματα να κάνεις στην Κύπρο τις επόμενες μέρες
Όλα όσα υπέροχα θα συμβούν στο νησί μας αυτήν την εβδομάδα

Μία υπέροχη βραδιά παρέα με τα αστέρια, στο Αστροπάρκο Τροόδους
Διαλέξεις, ουρανογραφία και παρατήρηση μέσα από τηλεσκόπια.... για να ανακαλύψεις την ομορφιά και τα μυστικά του σύμπαντος!

Erroneous Encounters: Η Κύπρος στο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού με το έργο του Παναγιώτη Τοφή
Το έργο πραγματεύεται τον κατακερματισμό του εαυτού, ο οποίος προκύπτει ως αποτέλεσμα μετατραυματικών εμπειριών

22 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτό το τριήμερο στην Κύπρο
Γιορτές, συναυλίες, φεστιβάλ, μουσική, θέατρο, τέχνη και χορός.... όλα σε ένα τριήμερο

MAKERS FAIR 2025: Η γιορτή της δημιουργίας επιστρέφει στη Λάρνακα
Το Σάββατο 14 Ιουνίου, ο χώρος του Youth Makerspace δίπλα στο πάρκο Σαλίνα στη Λάρνακα, θα γεμίσει με χρώμα, ιδέες και έμπνευση!

Ένα τετραήμερο αφιερωμένο στον Άγιο Τύχωνα με πλούσιο πρόγραμμα
Ο Δήμος Αμαθούντας μας καλεί να γιορτάσουμε μαζί

Ευρωπαϊκές Ημέρες Αρχαιολογίας στο Πολιτιστικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου
Μια σειρά δράσεων/εργαστηρίων, εμπνευσμένα από τις συλλογές του Αρχαιολογικού και Νομισματικού Μουσείου του