Arts & Culture , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Broken: η ιστορία της χοροθεατρικής παράστασης που θα μας καθηλώσει…

Ένα ανεπανάληπτο σόου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ ΚΥΠΡΙΑ 2015

Δημοσιεύτηκε στις 02 Σεπτεμβρίου 2015

Εκρηκτικό θέαμα γεμάτο αδρεναλίνη… γυμναστικές επιδείξεις, εντυπωσιακά ακροβατικά και συνταρακτική αφήγηση συνδυάζονται αριστοτεχνικά με επαναστατικά σκηνικά και ψηφιακές εικόνες που γίνονται ένα με τις κινήσεις των χορευτών. Η χοροθεατρική παράσταση Broken, της ομάδας Motionhouse από το Ηνωμένο Βασίλειο, είναι αναμφίβολα μια από τις σημαντικότερες πολιτιστικές δράσεις που το κοινό της Κύπρου θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει στα πλαίσια του Φεστιβάλ ΚΥΠΡΙΑ 2015, στις 15, 16 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου στη Λευκωσία και στις 18 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό.

Το Broken δεν είναι ένα απλό σόου, αλλά μια βαθιά ψαγμένη ιστορία προσωπικής αναζήτησης. Μέσα από την εμπειρία, ο θεατής θα έρθει αντιμέτωπος με ερωτήματα και απορίες που ενδεχομένως προηγουμένως να μην είχε αγγίξει, ενώ σε παράλληλο χρόνο, θα έχει την ευκαιρία να επαναδιαπραγματευθεί τα δικά του βιώματα και ακολούθως να αποκρυσταλλώσει τα νέα δικά του συμπεράσματα.  

Επί της ουσίας, το Broken πραγματεύεται την αβέβαιη, αλλά και ιδιαίτερη σχέση του ανθρώπου με τη γη, ως ο χώρος στον οποίο ζει, δημιουργεί, επιβιώνει και αποκτά καλές και κακές εμπειρίες. Δοκιμάζοντας αυτή τη σχέση, κρεμάμενοι στην αβεβαιότητα και αναζητώντας ασφάλεια, οι ταλαντούχοι χορευτές της ομάδας Motionhouse, υπερνικούν τις ρωγμές του κόσμου των ψευδαισθήσεων, όπου τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Η παράσταση επιδιώκει να συνεπάρει τους θεατές σε ένα ταξίδι μέσα στη γη, όπως δεν το έχουν βιώσει ποτέ προηγουμένως… Στο πλαίσιο της προσπάθειας τους, οι άνθρωποι έρχονται αντιμέτωποι με πραγματικότητες και φόβους μέσα από παραλληλισμούς. Από τα βάθη της γης, συγκρίνουν τις σπηλιές των αρχαίων προγόνων μας με τα μοντέρνα διαμερίσματα φτιαγμένα από γυαλί και μέταλλο, ενώ μέσα από τη διαδικασία το Broken σταδιακά αντιπαραθέτει το μυθικό υπόκοσμο, όπου οι ελπίδες και οι φόβοι κυριαρχούν, με τον σύγχρονο κόσμο του φωτός και της ταχύτητας.

Το Brοken είναι μια εντυπωσιακή παράσταση με πρωταγωνιστές παγκοσμίου φήμης χορευτές, που συνδυάζει αριστουργηματικά την τέχνη του χορού και του θεάτρου, με εμπνευστή και δημιουργό τον γνωστό Καλλιτεχνικό Διευθυντή Kevin Finnan, ο οποίος ήταν και ο επίσημος χορογράφος και σκηνοθέτης της τελετής έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων το 2012 στο Λονδίνο. 

Το ενδιαφέρον του Finnan για την εξερεύνηση και την αμφισβήτηση της παραδοσιακής αξιοποίησης του χώρου τον οδήγησε στη δημιουργία ασυνήθιστων χορευτικών παραστάσεων, όπως για παράδειγμα την καταξιωμένη  παράσταση Machine Dance  που έγινε με την αξιοποίηση εκσκαφέων JCB, καθώς και παραστάσεις σε μνημεία, παραλίες, εγκαταλειμμένα κτίρια και διάφορους υπαίθριους χώρους στη Βρετανία, αλλά και σε όλη την Ευρώπη. Τα τελευταία χρόνια, η ενασχόληση του με τον άνθρωπο και τη σύνδεση του με τον κόσμο στον οποίο ζούμε, τον οδήγησε στη δημιουργία μιας σειράς από έργα που εξερευνούν τον χώρο τον οποίο καταλαμβάνει η ανθρωπότητα στο φυσικό κόσμο, και δεν είναι άλλες από τις γνωστές παραστάσεις Scattered (2009) και Broken (2013).

Τα σκηνικά της εντυπωσιακής παράστασης έχει δημιουργήσει ο Simon Dormon, ο φωτισμός και τα ψηφιακά εφέ είναι δουλειά της εταιρείας Logela Multimedia, ο σχεδιασμός κουστουμιών καθώς και οι δημιουργίες έχουν γίνει από τις Sofie Layton και Deborah Williams και τέλος η μουσική έχει δημιουργηθεί από τους Sophy Smith και Tim Dickinson.

Τη μαγευτική χοροθεατρική παράσταση Broken της ομάδας Motionhouse φέρνει στην Κύπρο η JY Productions, που δραστηριοποιείται στην παρουσίαση υψηλής ποιότητας θεατρικών παραστάσεων, συναυλιών και παραστάσεων σύγχρονου και κλασικού χορού.   

Χορηγός επικοινωνίας: Check In.

Μάθε περισσότερα για την παράσταση ΕΔΩ

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close