19-22 September 2015
Arts & Culture , Επόμενες Παραστάσεις

Ο Θείος Βάνιας σε Λευκωσία και Λεμεσό [με τον Στέλιο Μάινα]

Το πιο "τσεχωφικό" από τα έργα του κορυφαίου Ρώσου δραματουργού έρχεται στην Κύπρο

Δημοσιεύτηκε στις 03 Σεπτεμβρίου 2015

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κύπρια 2015, μας έρχεται από την Ελλάδα το πιο "τσεχωφικό" από τα έργα του κορυφαίου Ρώσου δραματουργού που συμπυκνώνει με εκρηκτικό τρόπο το υπαρξιακό αδιέξοδο της ανθρώπινης φύσης. Τη σκηνοθεσία της παράστασης ανέλαβε η Λίλλυς Μελεμέ. Στην παράσταση πρωταγωνιστούν οι Γιάννης Φέρτης, Γιάννης Βόγλης και Στέλιος Μάινας.

Λίγα λόγια για το έργο
Ο Βάνιας, αδερφός της πρώτης συζύγου του γέρου καθηγητή Σερεμπριάκωφ είναι υπεύθυνος για το κτήμα του καθηγητή και το φροντίζει μαζί με τη Σόνια, κόρη του καθηγητή από τον πρώτο του γάμο και ανιψιά του. Πρόσφατα ο καθηγητής έχει εγκατασταθεί μαζί με τη νεαρή και ελκυστική δεύτερη σύζυγό του, Ελένα, στο κτήμα, προκαλώντας πλήθος προβλημάτων, καθώς οι ισορροπίες αλλάζουν δραματικά. Ο Βάνιας είναι απελπισμένα ερωτευμένος με την Ελένα. Το ίδιο και ο γιατρός Αστρώφ που επισκέπτεται συχνά το κτήμα. Η Σόνια υποφέρει βουβά από έρωτα για τον γιατρό Αστρώφ. Η Ελένα πανέμορφη και αδιάφορη κινεί τα νήματα δίχως να ενδιαφέρεται για τα αισθήματα των επίδοξων εραστών. Οταν ο καθηγητής θα συγκεντρώσει όλη την οικογένεια για να ανακοινώσει το σχέδιο του να πουλήσει το κτήμα, τίποτα δε θα μείνει πια το ίδιο...

Συντελεστές
Μετάφραση: Χρύσα Προκοπάκη, Σκηνοθεσία: Λίλλυ Μελεμέ, Σκηνικά: Αριάδνη Βοζάνη, Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα, Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος, Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα, Οργάνωση παραγωγής: Κατερίνα Μπερδέκα, Βοηθός παραγωγής: Μαριάνθη Μπαϊρακτάρη, Παραγωγή: Λυκόφως, Γιώργος Λυκιαρδόπουλος, Executive Producer: Μάγδα Λαδά.

Ώρα: 20.30. Για περισσότερες πληροφορίες, τηλέφωνο 22313010 & http://www.soldoutticketbox.com.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close