Things to Do , Εκδηλώσεις

Ράλι αυτοκινήτου με τα πόδια...

Ναι μπορείς να το πεις κι έτσι το άθλημα του προσανατολισμού στο φυσικό περιβάλλον

Δημοσιεύτηκε στις 04 Σεπτεμβρίου 2015

Να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το άθλημα του προσανατολισμού είναι ένα δημοφιλές άθλημα στη Βόρεια Ευρώπη στο οποίο νέοι και ενήλικες βρίσκουν μεγάλη ευχαρίστηση μέσα από την πρόκληση της εύρεσης σταθμών ελέγχου σε όμορφες γεωγραφικές περιοχές, δάσους και βοσκοτόπων. Είναι ένα σπορ που παρέχει ευχαρίστηση σε όλα τα επίπεδα συναγωνισμού, αλλά όπου η τεχνική είναι ζωτικής σημασίας για να θριαμβεύσει ο αγωνιζόμενος πάνω στις δύσκολες λεπτομέρειες του χάρτη και του εδάφους και έτσι να ικανοποιηθεί πλήρως από τον αγώνα. Το εν λόγω άθλημα έχει περιγραφεί σαν “ιστιοπλοΐα πάνω σε θάμνους”, “ράλυ αυτοκινήτου με τα πόδια”, “επίλυση σταυρόλεξου ενώ τρέχει κανείς προς τη στάση”. Όλοι αυτοί οι χαρακτηρισμοί περιγράφουν τις δύο όψεις του αθλήματος: σωματική και πνευματική. Ο αγωνιζόμενος υποχρεούται να επιλύσει πολλά προβλήματα προσανατολισμού ενώ την ίδια στιγμή πρέπει να διατηρήσει ένα γρήγορα tempo τρεξίματος προκειμένου να ολοκληρώσει τον αγώνα στο συντομότερο δυνατό χρόνο.

Τώρα λοιπόν που μάθαμε περίπου τι είναι, ήρθε η ώρα να το ζήσουμε κιόλας.

Το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου, από τις 10.00, μέχρι τις 13.00 θα γίνουν Αγώνες Προσανατολισμού για όλα τα επίπεδα, στο Δασικό Πάρκο Αθαλάσσας στη Λευκωσία. Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού που θα λάβει χώρα από τις 7-30 Σεπτεμβρίου.


• Θα υπάρχει μικρή διαδρομή για άτομα που δεν γνωρίζουν το άθλημα και τους δίνεται η ευκαιρία για μια πρώτη εμπειρία.
• Μια μεγαλύτερη διαδρομή για άτομα που γνωρίζουν το άθλημα αλλά δεν είναι έμπειροι
• Τέλος μια μεγάλη και σχετικά δύσκολη διαδρομή για έμπειρους. Σε αυτή τη διαδρομή μπορούν να πάρουν μέρος όσοι επιθυμούν με ποδήλατα βουνού!


Οι πιο πάνω αγώνες γίνονται κάτω από την αιγίδα του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ) και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μέσα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν και όσοι πάρετε μέρος παρακαλούνται να έχουν μαζί τους μπουκάλι με νερό. Επίσης απαιτείτεαι ελαφρό ντύσιμο, καπέλο και αθλητικά παπούτσια.

Σημείο συνάντησης είναι ο στεγασμένο χώρος διπλά από το περίπτερο του πάρκου και η εγγραφή θα γίνετε από τις 10.00πμ μέχρι τις 11.30πμ. Οι αγώνες αναμένετε να ολοκληρωθούν στις 13.00.

Για περισσότερες πληροφορίες τηλ. 99327764 ή email:orientaction@cytanet.com.cy

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close