8-10 September 2015
Things to Do , Εκδηλώσεις

H ομάδα χορού BATSHEVA από το Ισραήλ στα ΚΥΠΡΙΑ

Παρουσιάζει το έργο "Deca Dance 2015"

Δημοσιεύτηκε στις 04 Σεπτεμβρίου 2015

Πρόκειται για μια χορευτική παράσταση  από την Κρατική Ομάδα Χορού του Ισραήλ  BATSEVA.   Η Ομάδα χορού Batsheva  είναι πάρα πολύ γνωστή και συγκαταλέγεται στις κορυφαίες  και πλέον αναγνωρισμένες ομάδες σύγχρονου χορού στο κόσμο.  

Πραγματοποιεί παραστάσεις  κάθε χρόνο  σε πολλές χώρες, πάντα υπό τη καλλιτεχνική διεύθυνση του σπουδαίου και πασίγνωστου χορογράφου Ohad Naharin ο οποίος εκτόξευσε την ομάδα σε μια νέα εποχή με την εφευρετικότητα του και την νέα τεχνική Gaga.

 

Η παράσταση "DecaDance2015" προσφέρει στο θεατή τη δυνατότητα να διεισδύσει βαθύτερα στις χορογραφίες του Naharin, σε ένα ρεπερτόριο που περιέχει τις πλέον ασυνήθιστες συναισθηματικές και ίσως και πολύ προσωπικές  χορογραφίες του. 

«Deca Dance 2015, η πάντοτε μεταβαλλόμενη, οργανωμένη παράσταση που δημιουργεί ο Ohad Naharin με την πολύ αξιόλογη ομάδα χορού του...  

Ο διάσηµος Ισραηλινός χορογράφος Ohad Naharin, έχει ετοιµάσει µια νέα µορφή του έργου που έχει πάρει διεθνώς ενθουσιώδεις κριτικές. Το “Deca dance” αποτελείται από 16 αποσπάσματα παλαιότερων έργων του Ναχαρίν και θεωρείται από τα καλύτερα έργα του.

Για τον ίδιο το Deca dance “έχει σχέση µε την ανασύνθεση (reconstruction): µου αρέσει να ξεχωρίζω κοµµάτια από ήδη υπάρχουσες δουλειές και να τα αναδιοργανώνω, να δηµιουργώ τη δυνατότητα να τα ξαναδώ από άλλη οπτική γωνία. Αυτό µου µαθαίνει πάντα κάτι για τη δουλειά µου και τη χορογραφική µου σύνθεση: µου µαθαίνει για την υπερβολή και τη λιτότητα, µου µαθαίνει να γελάω µε τον εαυτό µου, µου µαθαίνει για τη σηµασία της προοπτικής και της ελαφράδας ως προσόν, µου µαθαίνει να δίνω σηµασία στη λεπτοµέρεια χωρίς να ξεχνώ το σύνολο. Είναι σαν να διηγείσαι µόνο είτε την αρχή είτε τη µέση είτε το τέλος πολλών ιστοριών και να δηµιουργείται συνοχή από τον τρόπο που έχει γίνει η οργάνωση και σύνδεση του υλικού».- Ohad Naharin

Στην Κύπρο θα δοθούν δύο παραστάσεις στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «ΚΥΠΡΙΑ 2015» που οργανώνεται από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες  του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, σε Λευκωσία και Λεμεσό.

Για περισσότερες πληροφορίες, τηλέφωνο 70007705.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close