Δημοσιεύτηκε στις 07 Σεπτεμβρίου 2015
Τι θα έλεγες λοιπόν για μια βόλτα μέχρι την Πέγεια της Πάφου; Εκεί την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου θα στηθεί μια μεγάλη γιορτή. Η Γιορτή του Χαρουπιού.
Εξάλλου είναι γνωστό ότι η χαρουπιά αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικά δέντρα του τόπου μας. Το πολύτιμο αυτό δώρο της φύσης δεν αποτελεί για μας τους Κύπριους μόνο μια βασική διατροφική πηγή, αλλά μια ζωντανή κληρονομιά που συνδέεται με κάθε πτυχή της ζωής μας, την καθημερινότητα και τις συνήθειές μας. Τόσο το ίδιο το χαρούπι όσο και τα παράγωγά του είναι από τα βασικότερα στοιχεία της κυπριακής αλλά και της μεσογειακής διατροφής και είναι γνωστά τόσο για την υψηλή διατροφική τους αξία όσο και για τις φαρμακευτικές ιδιότητές τους.
Καιρός λοιπόν είναι να τα γνωρίσουμε από κοντά τόσο τα χαρούπια όσο και τα παράγωγά τους.
Η φετινή εκδήλωση διοργανώνεται από την ποδοσφαιρική ομάδα του Δήμου σε συνεργασία με το Δήμο Πέγειας και κάτω από την ομπρέλα του Πάφος 2017 και τελεί υπό την αιγίδα του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Νίκου Χριστοδουλίδη.
Στο πλαίσιο της φετινής οργάνωσης θα παρουσιαστεί καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή του Χρήστου Σιήκκη και του συγκροτήματος ΑΝΤΑΜΑ, και άλλα κυπριακά μουσικά συγκροτήματα, το Λαογραφικό Όμιλο Άγιος Γεώργιος, περίπτερα με προϊόντα από χαρούπια καθώς και απαγγελίες ποιημάτων για την "τερατσιά".
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στην παλιά εκκλησία του Αγίου Γεωργίου Πέγειας, η οποία χρονολογείται στα μέσα του 13ου αιώνα.
Σχετικά

Καλοκαίρι στα Κελοκέδαρα με εκδηλώσεις γεμάτες παράδοση και ρυθμό
Δες αναλυτικά το πλούσιο πρόγραμμα του χωριού


Καλοκαίρι στον Άσκα: Τέχνη, μουσική και παράδοση στο βουνό
Δημιουργικές δράσεις και μουσική κάτω από το φεγγάρι

Βουτιές στο βουνό με μόλις €5 ή και δωρεάν
Απόλαυσε μια ολόκληρη μέρα στην πισίνα με θέα το καταπράσινο βουνό

40 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτό το σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Ιδέες για ένα τριήμερο αλλιώτικο από τα άλλα!


Συνεχίζεται το καλοκαιρινό πρόγραμμα παραδοσιακών δραστηριοτήτων του Δήμου Αγίας Νάπας
Εργαστήρια, μαγειρική, παραδοσιακή μουσική και γευσιγνωσία

Ρεμπέτικο γλέντι σε ένα οινοποιείο "κρυμμένο" μέσα στο πράσινο
Με μοσυική, φαγητό και ποτό!

Τις Πέμπτες του καλοκαιριού στην Αγία Νάπα απολαμβάνουμε παραδοσιακά εδέσματα και δραστηριότητες
Η Αγία Νάπα έφτιαξε πρόγραμμα με παραδοσιακές δραστηριότητες για το καλοκαίρι

Έρχεται και φέτος ο 3ος Βιβλιομαραθώνιος!
Έχεις 5 µήνες για να διαβάσεις τα 5 βιβλία που έχουν επιλεγεί

Έρχεται η Γιορτή του Κρασιού και άλλες υπέροχες εκδηλώσεις στην Πλατανιστάσα
Ένα όμορφο καλοκαίρι και φθινόπωρο γεμάτο πολιτισμό, διασκέδαση και κυπριακή φιλοξενία!

Βραβεία WIBA Mediterranean 2025: Το πιο καυτό event του καλοκαιριού έρχεται στη Λεμεσό
Η Λεμεσός υποδέχεται τα πρώτα βραβεία WIBA της μεσογείου