Things to Do , Εκδηλώσεις

Ταξιδεύουμε στα μονοπάτια της παράδοσης... στο Φικάρδου

Και φέτος τον Οκτώβριο πάμε Φικάρδου

Δημοσιεύτηκε στις 08 Σεπτεμβρίου 2015

Για τρίτη χρονιά η κοινότητα Φικάρδου σας προσκαλεί να ταξιδέψετε πίσω στο χρόνο και να περιηγηθείτε στα μονοπάτια της παράδοσης μέσα  από αυτή τη φιλανθρωπική εκδήλωση.

Τα παραδοσιακά κτίσματα του χωριού θα ανοίξουν και πάλι τις πόρτες τους για ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο. Επισκεπτόμενοι λοπόν το χωριό Φικάρδου την Κυριακή 11 Οκτωβρίου, από τις 11.00 το πρωί θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε στα στενά πλακόστρωτα δρομάκια, να επισκεφτούμε τα παραδοσιακά πετρόκτιστα σπίτια του χωρίου όπου εκεί θα δοκιμάσουμε και θα παρακολουθήσουμε τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής ντόπιων εδεσμάτων, κρασιού, ζιβανίας καθώς και διαφόρων χειροτεχνημάτων και υφαντών.

Επίσης στον Ληνό θα δούμε πώς έφτιαχναν το κρασί, πώς πατούσαν τα σταφύλια καθώς επίσης και να λάβουμε μέρος στη διαδικασία σηκώνοντας πάνω τα «ποϊνάρκα μας». Σε άλλα σπίτια του χωριού, θα γίνεται το «Χάρτζιασμα» των σταφυλιών και θα γίνεται απόσταξη Ζιβανίας, θα παρασκευάζεται Ππαλουζές, σουτζούκος, τραχανάς, χαλούμι και θα ζυμώνονται και θα φουρνίζονται ψωμιά.

Πιο κάτω θα παρακολουθήσουμε τον τρόπο που φτιάχνονται τα υφαντά στον αργαλειό και τα διάφορα κεντήματα. Επίσης, στα στενά του χωρίου ο επισκέπτης θα μπορεί να ξεκουραστεί στο παραδοσιακό καφενείο όπου θα σερβίρεται καφές της χόβολης και σε κάποια σημεία θα πωλούνται σουβλάκια και λουκουμάδες. Στο κτίριο του παλιού σχολείου θα γίνεται προβολή ταινίας με την ιστορία του χωρίου για τους επισκέπτες. 

Θα υπάρχει Παντοπωλείο όπου θα διατίθενται παραδοσιακά προϊόντα προς πώληση για ενίσχυση του σκοπού της εκδήλωσης.

Σε κάποια σημεία θα πωλούνται σουβλάκια και λουκουμάδες. Στο κτίριο του παλιού σχολείου θα γίνεται προβολή ταινίας με την ιστορία του χωρίου για τους επισκέπτες . 

Θα υπάρχει Παντοπωλείο όπου θα διατίθενται παραδοσιακά προϊόντα προς πώληση για ενίσχυση του σκοπού της εκδήλωσης.

Όλες οι δραστηριότητες θα γίνονται από έμπειρους στο κάθε είδος εθελοντές στους οποίους η κοινότητα εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της.

Όλα τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.           

      
Πληροφορίες τηλ. 96894696.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close