Things to Do , Εκδηλώσεις

Στη Λόφου για τη Γιορτή του Παλουζέ

Την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου στη Λόφου θα στηθεί μεγάλη γιορτή!

Δημοσιεύτηκε στις 08 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Σύνδεσμος Αποδήμων Λόφου μετά τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις, στήνει ακόμα μια μεγάλη γιορτή, τη "Γιορτή του Ππαλουζέ" την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου στις 3:30 μ.μ. στην αυλή του δημοτικού σχολείου Λόφου, και μας προσκαλεί για ακόμα μια φορά στο χωριό.

Σκοποί του φεστιβάλ είναι αφενός μεν η προβολή της κυπριακής αγροτικής παράδοσης της υπαίθρου και αφετέρου η αναζωογόνηση και στήριξη της κοινότητας μας.

Το φετινό φεστιβάλ είναι ιδιαίτερα αναβαθμισμένο και ιδίατερα πλούσιο καλλιτεχνικά.

Συγκεκριμένα, η δημοτική χορωδία Ύψωνα θα εγκαινιάσει πρώτη το καλλιτεχνικό μέρος του φεστιβάλ με τραγούδια της κυπριακής παράδοσης. Στη συνέχεια, τη σκυτάλη θα πάρουν το μουσικό σχήμα «Αντάμα» και ο «Λαογραφικός όμιλος Αβκορίτισσα Φωνή», οι οποίοι θα προβάλουν μουσικά και χορευτικά την κυπριακή παράδοση. Θα διεξαχθεί επίσης διαγωνισμός τόμπολας με πλούσια δώρα.

Στο χώρο της εκδήλωσης θα διεξαχθεί και το παραδοσιακό πάτημα των σταφυλιών. Θα υπάρχουν επίσης λαϊκοί τεχνίτες όπως καλαθοπλέκτες, ξυλογλύπτες κ.ά., οι οποίοι θα εκθέτουν επί τόπου τα παραδοσιακά αυτά επαγγέλματα. Επιπλέον, η παιδική γωνιά αναμένεται να προσελκύσει τους μικρούς μας φίλους και να ξεκουράσει τους ενήλικες γονείς τους. Ιδιαίτερη χαρά θα δώσει στα παιδιά και η βόλτα με τα γαϊδουράκια.

Σημειώνεται βέβαια ότι θα προσφέρεται δωρεάν ππαλουζές στους επισκέπτες του φεστιβάλ. Όσοι επιθυμούν θα μπορούν ακόμη να αγοράσουν ππαλουζέ για να τον μεταφέρουν στα σπίτια τους.

Η όλη εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Κοινοτικού Συμβουλίου Λόφου.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close