Δημοσιεύτηκε στις 15 Σεπτεμβρίου 2015
Ο Δήμος Λευκωσίας και το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο, στο πλαίσιο της πλούσιας κοινωνικής και εκπαιδευτικής δράσης τους, εγκαινιάζουν την πρώτη δωρεάν Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη της Λευκωσίας, την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου στις 11:00, στην Πλατεία Φανερωμένης. Τα εγκαίνια θα τελέσει ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης.
Από την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου οι πολίτες της Λευκωσίας θα μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση στην ανταλλακτική βιβλιοθήκη που θα λειτουργήσει στην Πλατεία Φανερωμένης (στην μπροστινή είσοδο της εκκλησίας). Η ανταλλακτική βιβλιοθήκη είναι µια μοντέρνα κατασκευή στα πρότυπα της παραδοσιακής βιβλιοθήκης που διαθέτει βιβλία, τα οποία ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να τα δανειστεί, να τα διαβάσει και να τα επιστρέψει. Ο κάθε χρήστης μπορεί να προσφέρει δικά του βιβλία για τον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης. Δεν απαιτείται συνδρομή ή χρηματικό αντίτιµο και η βιβλιοθήκη θα είναι ανοιχτή στο κοινό όλο το 24ωρο και όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Το απόθεμά της βασίζεται στην ανταπόκριση των επισκεπτών της.
Τη βιβλιοθήκη έχουν σχεδιάσει και φιλοτεχνήσει οι αρχιτέκτονες Ελευθέριος Αµπατζής και Ειρήνη-Αιµιλία Ιωαννίδου και ανήκει σε µια σειρά ανταλλακτικών βιβλιοθηκών που έχουν στηθεί σε πολλά μέρη της Ελλάδας και η κατασκευαστική εταιρία Ε. Σκριμιζέας ΑΒΕΕ την παραχώρησε στο Δήμο Λευκωσίας.
Η εταιρεία Public δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από την πρωτοβουλία του Δήμου Λευκωσίας για την ανταλλακτική βιβλιοθήκη της Λευκωσίας, διαθέτοντας και εξοπλίζοντας την με εκατοντάδες βιβλία, ώστε όλοι οι χρήστες να μπορούν να τα ανταλλάσουν τα δικά τους.
Προσκαλούνται όλοι οι δημότες και οι επισκέπτες της Λευκωσίας να παραστούν στην τελετή των εγκαινίων και να ανταλλάξουν τα πρώτα τους βιβλία απολαμβάνοντας ταυτόχρονα τον καφέ τους στο «Καφενείο Φανερωμένης 78-80».

Σχετικά
Το Οινοποιείο Τσιάκκας μάς ανεβάζει ξανά στα βουνά για δύο ξεχωριστές βραδιές
Το Οινοποιείο Τσιάκκας προσκαλεί ξανά το κοινό στα βουνά της Πιτσιλιάς για δύο από τις πιο αγαπημένες βραδιές της καλοκαιρινής του σειράς
Η πιο δυνατή έκθεση αθλητικού και κλασικού αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας έρχεται τον Ιούλιο
Με μοναδικά οχήματα, μουσική, street food και πολλές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους.
Κατακλυσμός Λάρνακας 2026: Αυτοί είναι οι καλλιτέχνες που θα ανέβουν στη σκηνή
Τα πιο δυνατά live θα δοθούν δίπλα στην παραλία Φοινικούδων
Ο Stavros Flatley επιστρέφει για ακόμη μία τρελή βραδιά στην Κύπρο
Το viral δίδυμο που έγινε παγκόσμιο φαινόμενο ανεβαίνει ξανά στη σκηνή του The Meeting Bar για ένα live γεμάτο χορό, γέλιο και… χαμό.
Το Circus Atmosphere έρχεται στο Παραλίμνι
Από 22 Μαΐου ξεκινά το πιο εντυπωσιακό υπερθέαμα της χρονιάς!
«Heart’s Sacred Touch»: Περφορμανς της Αριάννας Οικονόμου για την ομορφιά και την πνευματικότητα
Στον πυρήνα του έργου βρίσκεται η ανάγκη για γαλήνη και η θεραπευτική δύναμη της δημιουργικότητας
Επιστρέφει το μεγαλύτερο παζαράκι μεταχειρισμένου βιβλίου (για καλό σκοπό)
Με νέα και μεταχειρισμένα βιβλία και τιμές από 1-5 ευρώ
Ένα εργαστήρι "Για τις γιαγιάδες μας" (Vol.2) από την ομάδα Γιασεμίν
Βιωματικό Εργαστήρι Kυανοτυπίας και Αφήγησης
Week Agenda: Τα 10 καλύτερα πράγματα που θα γίνουν στην Κύπρο αυτή την εβδομάδα
Από τον Ζαμπέτα και τον Νταλάρα μέχρι φλαμένκο, θερινό σινεμά και ξεχωριστές θεατρικές παραστάσεις, οι επόμενες μέρες φέρνουν μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εξόδους του Μαΐου
Weekend Agenda: 40 όμορφες εκδηλώσεις για ένα σαββατοκύριακο γεμάτο επιλογές στην Κύπρο
Θέατρο, μουσική, φεστιβάλ, παιδικές δράσεις, street parties και καλοκαιρινά openings δίνουν ρυθμό σε ένα από τα πιο γεμάτα weekends της σεζόν.
Το 3rd Kourion 3x3 Charity Basketball Tournament & Family Fun Day έρχεται το Σάββατο, 23 Μαΐου
«Παίζουμε για τη Συμπερίληψη»