24 September-11 October 2015
Arts & Culture , Επόμενες Παραστάσεις

Το Σύμπαν του Αϊνστάιν στη σκηνή του Σατιρικού

Το έργοτου Θανάση Θεολόγη στη σκηνή του Σατιρικού για 12 μόνο παραστάσεις

Δημοσιεύτηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2015

"Δύο πράγματα είναι άπειρα, η ανθρώπινη βλακεία και το Σύμπαν, αν και για το Σύμπαν δεν είμαι σίγουρος"... Με το έργο του Θανάση Θεολόγη εγκαινιάζει το Σατιρικό θέατρο τη νέα σεζόν. 

Πρόκειται για την ιστορία του ανθρώπου που άλλαξε τον κόσμο και ανέτρεψε όλες τις συμβατικές γνώσεις γύρω από το σύμπαν.

Την ιστορία του ανθρώπου που καταφέρνει να μεταμορφωθεί από ένα δυσλεκτικό παιδί, σ’  ένα επαναστατημένο παλληκάρι... Από έναν εκκεντρικό επιστήμονα, σ’ ένα πνευματικό γκουρού.

Την ιστορία του ανθρώπου που καταφέρνει να διαβάσει τη σκέψη του δημιουργού του σύμπαντος και να ανατρέψει το σύμπαν του Νεύτωνα. Και όπως συνήθιζε να λέει ο ίδιος «δύο πράγματα είναι άπειρα, η ανθρώπινη βλακεία και το Σύμπαν, αν και για το Σύμπαν δεν είμαι σίγουρος».

Η ζωή του ήταν μοιρασμένη ανάμεσα στην πολιτική, τις γυναίκες και τις εξισώσεις. Βέβαια, η μεγάλη του ερωμένη ήταν η έρευνα, όπου μπορούσε να περνάει μέρες μαζί της και πάλι ο χρόνος να μην του φτάνει.

Βρισκόταν σε μόνιμη κατάσταση συναγερμού….. ένιωθε σαν άλογο που έπρεπε να τρέχει συνέχεια, κάπνιζε σαν τσιμινιέρα, κοιμόταν λίγο και έτρωγε χωρίς να σκέφτεται…. καθώς η φήμη του τον έκανε όλο και πιο "ανόητο".

Μία σύμπαν…. τικη κωμωδία, όπου αν ακολουθήσουμε τους κανόνες της αρχαίας τραγωδίας, η ζωή του είναι τα Χορικά, οι γυναίκες του η Παράβαση, το σύμπαν τα Επεισόδια και Έξοδος η έρευνα.

Κείμενο- Σκηνοθεσία: Θανάσης Θεολόγης
Μουσική επιμέλεια: Νίκος Ροδίτης
Σκηνικά- Κοστούμια: Κώστας Καυκαρίδης
Περούκες: Γιώργος Σκένδρος
Φωτογραφίες: MATH STUDIO
Επιμέλεια αφίσας: Παναγιώτης Λοϊζίδης
Ηθοποιοί: Θανάσης Θεολόγης, Ιωάννα Δελάκου, Γιώργος Παναγιώτου

Ώρα: 20.30.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close