Live Music , Nightlife & Music

Το Φεστιβάλ Αγλαντζιάς επιστρέφει και φέτος

Με πλούσιο τριήμερο εκδηλώσεων

Δημοσιεύτηκε στις 24 Σεπτεμβρίου 2015

Πραγματοποιείται για 28η συνεχή χρονιά, με επίκεντρο το πολιτιστικό κέντρο «Το Σκαλί», το Φεστιβάλ Αγλαντζιάς.

Η φετινή διοργάνωση θα φιλοξενήσει σχήματα και καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο και χαρακτηρίζεται από έντονο ρωσικό χρώμα, καθώς είναι αφιερωμένη στα 25 χρόνια αδελφοποίησης της Αγλαντζιάς με την πόλη του Αζόφ στη Ρωσία.

Είναι η πρώτη και παλαιότερη αδελφοποίηση Δήμου της Κύπρου με Δήμο της Ρωσίας. Μια σχέση παραγωγική, η οποία αναπτύχθηκε και ισχυροποιήθηκε όλα αυτά τα χρόνια, μέσα από την προβολή του Κυπριακού, του πολιτισμού, του περιβάλλοντος, τη συνεργασία και ανταλλαγή εμπειριών στα κοινωνικά προβλήματα, τον πολιτισμό, την υγεία, τα ανθρωπιστικά θέματα, τον αθλητισμό, την πολεοδομική ανάπτυξη και άλλα.

Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβη Αλέξανδρου Ν. Ζήνων και του Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας Στανισλάβ Οσάτσι.

Το άνοιγμα του Φεστιβάλ θα γίνει με κάθε επισημότητα την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου με τη μουσική εκδήλωση με τίτλο «Από τον Τσαϊκόφσκι στον Τσιτσάνη» και θα συμπεριλαμβάνει μουσικές τόσο του κλασσικού ρεπερτορίου, Ρώσων Συνθετών, όσο και ελληνικό και κυπριακό τραγούδι. Η μουσική επιμέλεια της βραδιάς ανήκει στον γνωστό Κύπριο μουσικό, πιανίστα και συνθέτη Σάββα Σάββα.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα ακουστούν γνωστά κομμάτια του ελληνικού και κυπριακού ρεπερτορίου, σε μουσική επιμέλεια Σάββα Σάββα, με τους Κούλη Θεοδώρου, Κατερίνα Ανδρέου και Αγγελίνα Σωτηρίου, με συνοδεία εξαμελούς μουσικού σχήματος. Θα παρουσιαστούν επίσης δημοφιλή κομμάτια Ρώσων συνθετών του κλασικού ρεπερτορίου από απόφοιτους ρωσικών μουσικών σχολών, τον βαρύτονο Αντώνη Κουτρουπή, τον Μενέλαο Μενελάου στο βιολί και την Καταλίνα Πεϊκάν στο πιάνο.

Συμμετέχει η Δημοτική Χορωδία Αγλαντζιάς υπό τη διεύθυνση της Γλυκερίας Ανδρέου.

Το φεστιβάλ θα συνεχιστεί το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου με την εκδήλωση "Imagine The Roads Festival", στο πλαίσιο της οποίας η αγλαντζιά θα μετατραπεί σε ένα εικαστικό εργοτάξιο. 

Ακολουθεί την ίδια μέρα "Βραδιά Χορευτικού & Μουσικού φολκλόρ" (Αμφιθέατρο, Πολιτιστικό Κέντρο "Το Σκαλί", 20.30), όπου θα ακουστούν ρωσικά παραδοσιακά τραγούδια, θα παρακολουθήσουμε παραδοσιακούς χορούς από την Αρμενία και τον Πόντο.

Το φεστιβάλ θα κλείσει την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου (Πολιτιστικό κέντρο Το Σκαλί, 20.30) με το θεατρικό "Η γαουρίτσα μου" του Ανδρέα Κουκκίδη, που ανεβαίνει από το Σατιρικό θέατρο. 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί επίσης τελετή ανακήρυξης του Ευγένιου Μάμιτσεφ σε επίτιμο δημότη Αγλαντζιάς για την πολύτιμη συνεισφορά του στη διατήρηση και σύσφιγξη των σχέσεων των Δήμων Αγλαντζιάς – Αζόφ κατά την 25ετία 1990-2015.

Η είσοδος για όλες τις εκδηλώσεις θα είναι δωρεάν.

Ώρα έναρξης όλων των εκδηλώσεων στο σκαλί 20:30.

Πληρ. 22462058.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close