Live Music , Nightlife & Music

Μίμης Πλέσσας & Μαυρίκιος Μαυρικίου σε ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι

Στο πιάνο ο Μίμης Πλέσσας, ερμηνεύει ο Μαυρίκιος Μαυρικίου, συνοδεύει η "Ορχήστρα των Αισθήσεων"

Δημοσιεύτηκε στις 07 Οκτωβρίου 2015

Ο Μίμης Πλέσσας και ο Μαυρίκιος Μαυρικίου με τη συνοδεία της "Ορχήστρας των Αισθήσεων" θα πάρουν το κοινό της Λεμεσού και θα το οδηγήσουν σε ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι, με όχημα τα διαχρονικά τραγούδια του κορυφαίου δημιουργού, τις ιδιαίτερες ερμηνευτικές και ενορχηστρωτικές πινελιές του νέου και ταλαντούχου Κύπριου ερμηνευτή και μουσικού αλλά και τα ηχοχρώματα από πιάνο, κιθάρα, μπουζούκι, φλάουτο, βιολί, σαξόφωνο, μπάσο και κρουστά της ορχήστρας που θα τους πλαισιώσει.

Μεταξύ άλλων, ο Μίμης Πλέσσας και ο Μαυρίκιος, παρουσιάζουν και την πρώτη κοινή τους δισκογραφική συνεργασία, με τίτλο "Τραγούδια που δεν έχουν εποχές", που θα κυκλοφορήσει σύντομα και περιλαμβάνει καινούργια τραγούδια που εμπιστεύεται ο συνθέτης στον ερμηνευτή και η Λουκίλα Καρρέρ-Πλέσσα που υπογράφει τους στίχους. Στο album αυτό θα περιλαμβάνονται και πολλά από τα παλιά και διαχρονικά τραγούδια του μεγάλου δασκάλου διασκευασμένα με σύγχρονες και κλασικές πινελιές από τον Μαυρίκιο.

Μια συναυλία εξαιρετικών αισθήσεων και απόλαυσης με κομμάτια όπως "Θα πιω απόψε το φεγγάρι", "Καμαρούλα μια σταλιά", "Όλα δικά σου μάτια μου", "Το άγαλμα", "Ποια νύχτα σ' έκλεψε", "Τι σου' κανα και πίνεις", "Σταμάτησε του ρολογιού τους δείχτες», "Μέθυσε απόψε το κορίτσι μου", "Το φεγγάρι πάνωθέ μου", "Σε βλέπω στο ποτήρι μου", "Αν είναι η αγάπη αμαρτία", "Έκλαψα χτες", "Γλυκά πονούσε το μαχαίρι", "Οι χάντρες", "Δώδεκα μαντολίνα", "Τόσα καλοκαίρια", "Η πρώτη μας νύχτα", "Ένας ουρανός μ' αστέρια", "Ξημερώνει Κυριακή", "Αν σ' αρνηθώ αγάπη μου" και άλλα πολυαγαπημένα τραγούδια.

Το όνομα, βέβαια, του Μίμη Πλέσσα δε χρειάζεται συστάσεις, αφού είναι συνυφασμένο με μια τεράστια παρακαταθήκη στον πολιτισμό και στη μουσική παιδεία της χώρας μας. Ο άνθρωπος που με τις συνθέσεις και τα τραγούδια του γαλούχησε πολλές γενιές και μέχρι σήμερα συνεχίζει να μεταλαμπαδεύει τις μουσικές του γνώσεις, να ανακαλύπτει και να καθιερώνει καλλιτέχνες και αγγίζοντας τα πλήκτρα του πιάνου με τον δικό του μοναδικό τρόπο, να συγκινεί και να ταξιδεύει μελωδικά το κοινό του.

Ο δικός μας Μαυρίκιος Μαυρικίου με σεβασμό στο έργο του μεγάλου δημιουργού, εμπνέεται από αυτό, ερμηνεύει και ενορχηστρώνει μερικά από τα ωραιότερα και πιο διαχρονικά τραγούδια του ελληνικού πενταγράμμου, τα οποία γνωρίσαμε και αγαπήσαμε από τις φωνές των μεγαλυτέρων ερμηνευτών του Ελληνισμού, καταθέτοντας την δική του προσωπική μουσική σφραγίδα.

Ο εμπνευστής της νέας γενιάς, κος Μίμης Πλέσσας φυσικά θα βρίσκεται στο πιάνο, στην ερμηνεία, ενορχηστρώσεις και μουσική διεύθυνση ο Μαυρίκιος Μαυρικίου, στην κιθάρα και το μπουζούκι ο Ιάσονας Μαυρογεώργος, στα drums ο Αλέξανδρος Κούρος, στο βιολί ο Κώστας Χατζόπουλος, στο φλάουτο η Κωνσταντίνα Ρούσσου, στο σαξόφωνο ο Φοίβος Μποζάς και στο μπάσο ο Λουκάς Κερκύρας.

Όλοι μαζί προσφέρουν μία μοναδική συναυλία με όλα αυτά τα τραγούδια που μας έχουν γίνει πια βιωμένη μνήμη μιας και δεν έχουμε σταματήσει να τα σιγοτραγουδάμε μετά από τόσα χρόνια και να τα έχουμε συνδέσει ο καθένας μας με διαφορετικές στιγμές της ζωής του.

 

Ενορχηστρώσεις - Διασκευές - Μουσική διεύθυνση: Μαυρίκιος Μαυρικίου
Κιθάρα–Μπουζούκι: Ιάσονας Μαυρογεώργος
Drums: Αλέξανδρος Κούρος
Βιολί: Κώστας Χατζόπουλος
Φλάουτο: Κωνσταντίνα Ρούσσου
Σαξόφωνο: Φοίβος Μποζάς
Μπάσο: Λουκάς Κερκύρας

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου στο CETI Locale (Οδός Ελευθερίας 115 & Ελλήνων, Λεμεσός), στις 21.00. Κρατήσεις θέσεων/εισιτηρίων: 99-662919.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close