Δημοσιεύτηκε στις 08 Οκτωβρίου 2015
Ο Δήμος Αμμοχώστου και οι Εκδόσεις Αρμίδα διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου του Γιάγκου Π. Κλεόπα, “Αμμόχωστος: Η Ατέλειωτη Ιστορία”. Η εκδήλωση που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αμμοχώστου θα πραγματοποιηθεί στην Πύλη Αμμοχώστου, την Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου , στις 19.30.
Πέρα από την παρουσίαση, στο χώρο θα εκτίθενται φωτογραφίες της Αμμοχώστου που έχουν παραχωρηθεί από τον Δήμο Αμμοχώστου.
Σύντομο χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνει η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, και θα ακολουθήσει χαιρετισμός από τον κύριο Αλέξη Γαλανό, Δήμαρχο Αμμοχώστου. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με σύντομες ομιλίες από τον Καθ. Βάσο Καραγιώργη και τον Δρα Γεώργιο Σ. Γεωργαλλίδη. Θα ακολουθήσει δεξίωση.
Λίγα λόγια για το έργο
Το μνημειώδες σε περιεχόμενο, μορφή και εκτυπωτική αρτιότητα έργο, “Αμμόχωστος: Η Ατέλειωτη Ιστορία” είναι αποτέλεσμα πολύχρονης έρευνας και στοχεύει σε μια ορθή και περιεκτική παράθεση της Ιστορίας της Αμμοχώστου με τρόπο συνοπτικό, κατανοητό και ευανάγνωστο.
Απευθύνεται στους εκτοπισμένους της πόλης, αλλά και όλους τους Κυπρίους, που εδώ και 41 χρόνια υφίστανται τα δεινά της τουρκικής κατοχής. Γράφει χαρακτηριστικά ο Δρ Γεώργιος Σ. Γεωργαλλίδης, πρώην Διευθυντής του Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών, στον πρόλογο του βιβλίου: “Αι κοπιώδεις, χρονοβόροι διαδικασίαι εξακριβώσεως, συλλογής, ταξινοµήσεως, αξιολογήσεως πλήθους µαρτυριών, ως επίσης και ο εµπλουτισµός της αφηγήσεως διά της προσθήκης οικογενειακών βιωµάτων, καταξιώνουν τον ανά χείρας τόµον”.
Ενδιαφέρει επίσης όλους όσοι μελετούν την Ιστορία του τόπου και τη σημασία της Αμμοχώστου στην ευρύτερη Ευρωπαϊκή Ιστορία και θα αποτελέσει ένα πολύτιμο συμπλήρωμα στη βιβλιογραφία τους. Αξίζει να επισημανθεί ότι σε όλα τα κεφάλαια του βιβλίου συνέβαλαν έγκριτοι ακαδημαϊκοί και επιστήμονες με παρατηρήσεις και σχόλια.
Το βιβλίο καλύπτει την Ιστορία της Αμμοχώστου μέχρι τις μέρες μας, με αποφυγή πολιτικών θέσεων και απόψεων και με κύριο γνώμονα την ισορροπημένη και επιστημονική καταγραφή των γεγονότων.
Η πόλη έζησε και έδρασε για τέσσερεις σχεδόν χιλιετίες. Κατά τη διάρκεια της μακραίωνης και περίλαμπρης Ιστορίας της, υπήρξαν περίοδοι δόξας και πλούτου, αλλά και εποχές παρακμής, καταστροφής και υποδούλωσης, με χειρότερη τη σημερινή, όπου η πόλη τελεί υπό καθεστώς παράνομης τουρκικής κατοχής. Παρ' όλα αυτά, η πόλη δεν λύγισε. Η μακραίωνη ιστορία της Αμμοχώστου συνεχίζεται, οι κάτοικοι θα επιστρέψουν και θα συνεχίσουν να γράφουν την ιστορία της πόλης, την Ατέλειωτη Ιστορία.
Γιάγκος Κλεόπας
Ο Γιάγκος Κλεόπας γεννήθηκε στις 26.07.44 στο Κάτω Βαρώσι. Είναι παντρεμένος με τη Μύρνα Χ. Πιερίδη (πρέσβη ε.τ.) και έχουν 2 παιδιά και 4 εγγόνια. Φοίτησε στο Ελληνικό Γυμνάσιο Αμμοχώστου και στο Πανεπιστήμιο Cambridge: M.A. (Econ.). Μέλος του MENSA. Εργάστηκε στη Λαϊκή Τράπεζα 1975-2006. Υπηρέτησε για 12 χρόνια ως Πρόεδρος του Συντονιστικού Επιτελείου του Ραδιομαραθωνίου και στη συνέχεια Επίτιμος Πρόεδρος. Διετέλεσε Μέλος Διοικητικών Συμβουλίων σωματείων/ιδρυμάτων (CYMEPA, Cambridge Society, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Αντικαρκινικός Σύνδεσμος, ΣΑΦΕΓΑ, Ροταριανός Όμιλος Σαλαμίς). Το 2007 έτυχε του βραβείου πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα για το Κυπριώτικο Σκετς του ΡΙΚ.
-
Πύλη Αμμοχώστου
21 Οκτωβρίου 2015
Σχετικά

Παιχνίδια, διαγωνισμοί και φαγητό για μικρούς και μεγάλους στην "2η Μαγιάτικη Οδό"
Στην Επισκοπή με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα
Το Ακάκι έχει ετοιμάσει και φέτος ένα πλούσιο πρόγραμμα με πασχαλινές εκδηλώσεις
Η Εταιρεία Ανάπτυξης Ακακίου «Ο ΣΕΡΡΑΧΗΣ» διοργανώνει ακόμη μια χρονιά, Πασχαλινές εκδηλώσεις στην Πλατεία Ακακίου, την Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα!

Σε έναν πεζόδρομο στην παλιά πόλη θα στηθεί ένα δυναμικό street runway event
Ένα εναλλακτικό fashion show θα στηθεί σε έναν πεζόδρομο της Λευκωσίας

Εκδρομή και πεζοπορία στο Φαράγγι του Άβακα
Ο ομορφότερος προορισμός για τους πεζοπόρους αλλά και τους λάτρεις της φύσης

Φιλανθρωπικό τουρνουά καλαθόσφαιρας με την ομάδα του Λούη Πατσαλίδη και του Μιχάλη Σοφοκλέους
Όλα τα έσοδα θα διατεθούν στο Smile Project στηρίζοντας παιδιά στο φάσμα του αυτισμού

Τα ομώνυμα έλκονται: Μια αλλιώτικη ομιλία - παράσταση για τις σχέσεις
Μια ομιλία-παράσταση που μετατρέπεται σε καθρέφτη του τρόπου που συνδεόμαστε σήμερα

Η Βασιλική Χατζηαδάμου γιορτάζει την Δευτέρα του Πάσχα σε ένα όμορφο χωριό της Κύπρου
Με παραδοσιακά παιχνίδια και φαγητό

Ανθίζουν ξανά οι πανέμορφες ιαπωνικές κερασιές στον Κάμπο της Τσακίστρας
Το χωριό προγραμματίζει και φέτος τη γιορτή με τίτλο "Ανοιξιάτικο πέπλο στον Κάμπο"

Φέτος θα κάνουμε Πάσκα στο χωρκόν με τη Βασιλική Χατζηαδάμου
Ένα υπέροχο παραδοσιακό μουσικό απόγευμα στην Αψιού

Η οδός Ανεξαρτησίας γίνεται πεζόδρομος και γεμίζει μουσικές και χορούς
Πασχαλινή Εκδήλωση Δήμου Λεμεσού

Αγοράζουμε βιβλία με €1, την Κυριακή, στην Πλατεία Παλιού Λιμανιού
Την Κυριακή, η πλατεία στο Παλιό Λιμάνι Λεμεσού θα γεμίσει με παιδιά και βιβλία

35 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτό το σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Όλα όσα θα μας κάνουν να περάσουμε πιο όμορφα με φίλους και την οικογένεια το weekend