Things to Do , Εκδηλώσεις

Κυνήγι Θησαυρού για παιδιά Δημοτικού

Με σύνθημα "Σταματάμε τη σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση των παιδιών"

Δημοσιεύτηκε στις 23 Οκτωβρίου 2015

Tο «Hope For Children» UNCRC Policy Center, διοργανώνει την Κυριακή 1η Νοεμβρίου «Κυνήγι Θησαυρού» για παιδιά ηλικίας 11-12 ετών (ΣΤ’ τάξης δημοτικής εκπαίδευσης).

Το «Κυνήγι Θησαυρού» θα ξεκινήσει στις 09:00 π.μ. στο θεατράκι του «Λεβέντειου» Δημοτικού Μουσείου και θα ολοκληρωθεί στη 13:00. Στο σημείο τερματισμού, στην Τάφρο Πύλης Αμμοχώστου, θα υπάρχει παζαράκι με live link του Ράδιο Πρώτο, παιχνίδια, φαγητό κ.λπ. ούτως ώστε τα παιδιά και οι γονείς να περάσουν ευχάριστα το χρόνο αναμονής των αποτελεσμάτων.

Το «Κυνήγι Θησαυρού» θα συμπεριλαμβάνει παιχνίδια, παζλ, και ερωτήσεις βασισμένες στην διδακτέα ύλη της πέμπτης δημοτικού, όπως έχει καθοριστεί από το Υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να μεταδοθούν στα παιδιά τα επιδιωκόμενα μηνύματα μέσα από μία ευχάριστη και χαρούμενη εμπειρία. Σκοπός είναι να δοθεί στα παιδιά που υποφέρουν από σεξουαλική κακοποίηση το κουράγιο να μιλήσουν και να ζητήσουν βοήθεια, καθώς επίσης και να καταστεί γνωστό στους ενήλικες ότι η σεξουαλική βία εναντίον παιδιών λαμβάνει χώρα πολύ πιο συχνά από ό,τι μπορεί να νομίζει κανείς. Ταυτόχρονα, σκοπός είναι να ενδυναμώθει η αυτοπεποίθηση των παιδιών και να τονιστεί η σημασία της συλλογικής προσπάθειας.

Το «Hope For Children» UNCRC Policy Center είναι ο επίσημος εκπρόσωπος για τη Κύπρο της εκστρατείας «Ένα στα Πέντε» του Συμβουλίου της Ευρώπης ενάντια στην σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση των παιδιών. Το «Κυνήγι Θησαυρού» έχει ως σκοπό να δημοσιοποιήσει και να προωθήσει την εκστρατεία «Ένα στα Πέντε».

Ένας χαρακτήρας-καρτούν με το όνομα «Κίκο» - δημιουργήθηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης με σκοπό να βοηθήσει τους γονείς να επικοινωνήσουν καλύτερα με τα παιδιά τους και να τους παράσχει τα κατάλληλα μηνύματα και την απαραίτητη πληροφόρηση για να τα προστατεύσουν από την σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση - θα είναι η μασκότ στο «Κυνήγι Θησαυρού». Η εκστρατεία, η οποία εξελίσσεται και στα 47 κράτη μέλη, έχει επίσης αποτυπωθεί σε βιβλίο που εξηγεί με τρόπο απλό, με στοιχεία παιχνιδιού και απαλλαγμένο από απειλητικούς τόνους τα όρια  και τι πρέπει τα παιδιά να δέχονται και τι όχι όταν αγγίζονται. Το βιβλίο αυτό διανεμήθηκε, στο παρελθόν, σε σχολεία από το «Hope For Children» UNCRC Policy Center σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας.

 

Όλα τα παιδιά θα λάβουν μία βεβαίωση συμμετοχής και οι πρώτες τρεις ομάδες θα λάβουν χρηματικά έπαθλα.

Το Ράδιο Πρώτο είναι ο χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της Κεντρικής Συνεργατικής Τράπεζας, κατόπιν έγκρισης και με τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close