31 October-1 November 2015
Arts & Culture , Επόμενες Παραστάσεις

1ο Moving Images [Διεθνές Φεστιβάλ Videodance]

Θα προβληθούν 35 επιλεγέντα videodance από όλο τον κόσμο

Δημοσιεύτηκε στις 26 Οκτωβρίου 2015

Το πρώτο διήμερο videodance festival με τίτλο "Moving Images" που διοργανώνεται από το Dance Lab Nicosia το διήμερο 31 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου και θα φιλοξενηθεί στους χώρους του Εγκώμιου Πολιτιστικού Κέντρου, προτείνει στο κυπριακό κοινό μια μοναδική αισθητική εμπειρία. Τη δυνατότητα να απολαύσει το τι είναι και τι μπορεί καλλιτεχνικά να σημαίνει η συνύπαρξη της σύγχρονης γλώσσας του χορού με την αντίστοιχη της κινούμενης εικόνας.

Θα προβληθούν 35 επιλεγέντα videodance ποικίλων θεματικών και διάρκειας από όλες τις γωνιές του πλανήτη: Ελλάδα, Ιταλία, Γερμανία, Αμερική, Σιγκαπούρη, Βέλγιο, Μεξικό, Γαλλία, Ισραήλ, Κύπρος, Καναδάς, Ηνωμένο Βασίλειο, Πορτογαλία, Πολωνία, Λιθουανία, Αυστραλία, Τανζανία, Νιγηρία, Ισπανία.

Θα προβληθεί επίσης η ταινία Open Borders. Η ταινία πρόκειται για μια συλλογική προσπάθεια καλλιτεχνών από την Ευρώπη η οποία έγινε μετά την ανοιχτή πρόσκληση του οργανισμού International videodance festival of Burgundy(Γαλλία) να δημιουργηθούν μικρού μήκους ταινίες βιντεοχορού για το θέμα των προσφύγων που καθημερινά διαφεύγουν προς την Ευρώπη.


Εργαστήρια
Τις δύο μέρες του φεστιβάλ το οποίο ανοίγει το δεκαήμερο πολλών εκδηλώσεων, παραστάσεων, διαλέξεων ,συζητήσεων οργανώνονται εργαστήρια χορού, αυτοσχεδιασμού, χορογραφικής σύνθεσης, ρεπερτορίου, χοροθεραπείας. Τα εργαστήρια είναι ανοιχτά για χορευτές, ηθοποιούς, μουσικούς, μαθητές χορού. Κάποια από τα εργαστήρια είναι ανοιχτά για όλες τις ηλικιακές ομάδες με ;h χωρίς εμπειρία στo χορό. Η αυλαία του δεκαημέρου πέφτει με το διήμερο Dance Waves (7 και 8 Νοεμβρίου).

Εργαστήρι χορογραφικής σύνθεσης και δημιουργικής διαδικασίας
Η χορογράφος Μαρίνα Πογιατζή μαζί με τη χορεύτρια και συνεργάτιδ;a της Αλίκη Ευγενίου, θα παρουσιάσουν ένα μικρό απόσπασμα του εν εξελίξει έργου τους ‘Αόρατη ομορφιά’ και αργότερα θα μιλήσουν για τις μεθόδους που χρησιμοποιούν στον πειραματισμό τους για να παράγουν χορογραφικό υλικό. Οι συμμετέχοντες θα δοκιμάσουν τις μεθόδους αυτές με την καθοδήγηση της χορογράφου. (4.30-6μμ)

Βιωματικό εργαστήρι χοροθεραπείας 
Τιτλοφορείται “Να κινηθούμε και να μετακινηθούμε από τους άλλους” με εισηγήτρια την Στέλλα Ευτυχίου και την Μαρία Αντωνίου έχει ως στόχο να εισάγει τους συμμετέχοντες στην χοροθεραπεία μέσα από μία διαδικασία δημιουργικής κινητικής έκφρασης. Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και πληθυσμιακές ομάδες (παιδιά, εφήβους, ενήλικες) με ή χωρίς προηγούμενη εμπειρία στον χορό οι οποίοι επιθυμούν να γνωρίσουν την κοινωνική και θεραπευτική διάσταση της χρήσης του ρυθμού, της φωνής και της κίνησης.  Τα βιωματικά εργαστήρια έχουν ως σκοπό την εξερεύνηση της προσωπικής κίνησης του κάθε ατόμου(6-7.30μμ)

Eργαστήρι τεχνικής σύγχρονου χορού release
Mε την Smadar Goshen από το Ισραήλ. H Smadar είναι απόφοιτος πτυχιακού και μεταπτυχιακού επιπέδου της Ακαδημίας μουσικής και χορού των Ιεροσολύμων. (11-12.30μμ)

Eργαστήρι τεχνικής, χορογραφικής σύνθεσης και ρεπερτορίου
Mε την Ισραηλινή χορογράφο Odelya Kuperberg απευθύνεται σε νεαρούς χορογράφους και χορευτές ,χορεύτριες προχωρημένου επιπέδου τόσο στον κλασικό όσο και στον σύγχρονο χορό αφού θα δοθεί χορογραφικό ρεπερτόριο από την δουλειά της χορογράφου. Η Οdelya είναι απόφοιτος της Ακαδημίας Τεχνών David Yelling στο Ισραήλ. Της απονεμήθηκε το βραβείο νεαρής χορογράφου από το Υπουργείο Πολιτισμού του Ισραήλ το 2008. Χορεύει και χορογραφεί ως ανεξάρτητη χορογράφος και έργα της παρουσιάζονται σε σημαντικά φεστιβάλ του Ισραήλ αλλά και σε φεστιβάλ στην Ευρώπη και Αμερική. (12.30-2μμ)

Εισιτήρια €5 κάθε μέρα. Ειδικό εισιτήριο για όλο το δεκαήμερο €30 με δικαίωμα εισόδου στα 2 από 5 εργαστήρια. Δωρεάν για άτομα με αναπηρία. Για περισσότερες πληροφορίες 22781104 και 99771797 και στις σελίδες στο Facebook Dance Lab Nicosia και Egomio Cultural Centre.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close