Δημοσιεύτηκε στις 26 Οκτωβρίου 2015
Το Drops of Breath, η πρώτη υποβρύχια παράσταση, ολοκλήρωσε τις παραστάσεις του στα τέλη Σεπτέμβρη στο Σούνιο, αλλά στις 31 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου 2015… αναδύεται από το νερό για να βρεθεί στους υπέροχους κήπους του Δημόσιου Κήπου Λεμεσού.
Οι χορογράφοι Sophie Bulbulyan, Λία Χαράκη και Αποστολία Παπαδαμάκη δημιουργούν το Drops of Peace, τον απόηχο του Drops of Breath, έναν περίπατο στη φύση όπου οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν το δικό τους ταξίδι παρακολουθώντας τους χορευτές να συνθέτουν μνήμες που έχουν καταγραφεί μέσα τους από την υποβρύχια εμπειρία τους.

Μια περιπέτεια για τις αισθήσεις μας, με πρωταγωνιστή την ισχυρή ανθρώπινη φύση που ενώ σκέφτεται, αισθάνεται και επιλέγει, παραμένει ωστόσο πάντα συνδεδεμένη με την αέναη κίνηση της Δημιουργίας, εκεί όπου η ζωή συνεχίζεται ανεξαρτήτως των ανθρωπίνων δραστηριοτήτων και πεποιθήσεων.
Το Drops of Peace είναι μια διαδραστική dance visual, site specific περφόρμανς στην οποία οι χορευτές θα «φέρουν» μαζί τους το νερό, τους ήχους και τις εικόνες από τις υποβρύχιες λήψεις, που θα προβληθούν σε δέντρα, τοίχους και σώματα στους κήπους του Δημόσιου Κήπου Λεμεσού. Με το υλικό αυτό, οι υποβρύχιοι χορευτές που θα αναδυθούν στη στεριά, θέλουν να υπογραμμίσουν την άρρηκτη σύνδεση ανάμεσα στο υγρό και το στερεό στοιχείο, στην υποθαλάσσια και τη στεριανή ζωή.
Στο Drops of Peace συμμετέχουν μέλη της ομάδας του Drops of Breath (τρείς Γάλλοι, 2 Έλληνες μία Κύπρια και ένα παιδί). Οι δύο από τους χορευτές είναι άτομα με αναπηρία.

Μια παράσταση που ταξιδεύει...
Το Drops of Peace θα ξεκινήσει το ταξίδι του από τους κήπους του Μουσείου Βορρέ (25, 26, 27 Οκτωβρίου, Αθήνα). Στη συνέχεια θα ταξιδέψει στην Κύπρο, στο Δημοτικό Κήπο της Λεμεσού (31 Οκτωβρίου & 1η Νοεμβρίου) και στη Γαλλία, στο Le Moustier (10 Ιανουαρίου 2016, Thorigny sur Marne) και στο La Fontaine aux Images (15 & 16 Ιανουαρίου 2016, Clichy sous Bois).
Στις 2 Νοεμβρίου 2015 θα γίνει παρουσίαση της παράστασης Drops of Breath και μαγνητοσκοπημένη προβολή της στην Κύπρο, στο Παλιό Ξυδάδικο (Γενεθλίου Μιτέλλα 34, Λεμεσός, ώρα 20.30, με ελεύθερη είσοδο)
Το «Drops of Peace » αποτελεί μέρος του καινοτόμου project« Η Υποβρύχια Καρδιά της Μεσογείου» (The Underwater Heart of the Mediterranean), έργο πολλαπλών δράσεων που επιλέχθηκε από το Πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» (Ορίζοντας 2020)*, της Γενικής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Πολιτισμού της ΕΕ, για την περίοδο Ιανουάριος 2015 – Φεβρουάριος 2016.
Χορηγός Επικοινωνίας Check In.

Συντελεστές
Σύλληψη/Χορογραφία: SophieBulbulyan, Λία Χαράκη, Αποστολία Παπαδαμάκη
Σχεδιασμός ήχου: Τρύφων Κουτσουρέλης
Σχεδιασμός προβολών: Αλεξανδρος Αναγνωστόπουλος
Υποβρύχια φιλμογραφία: Αναστάσης Αγάθος
Εναρμόνιση με το Ευρωπαϊκό συγχρηματοδοτικό πλαίσιο*: Θεοδώρα Αυγουλίδου
Διευθυντής παραγωγής: Μανώλης Σάρδης
Χορευτές: Αντωνιάδου Άννη, Κουρούβανη Ειρήνη, Στρούζας Αντώνης, Μαρινόπουλος Αριστοτέλης, Maboang Thierry, Noyer Ombline, Quenum Michée, Siopathis Raymond.
Διάρκεια παράστασης: 1 ώρα
Είσοδος δωρεάν.
Σας προτείνουμε να φορέσετε άνετα ρούχα και να έχετε μαζί σας σακάκι μιας και ο καιρός μπορεί να είναι λίγο δροσερός. Επίσης καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας ομπρέλα αν υπάρξει ελαφρά βροχή. Σε περίπτωση καταιγίδας η παράσταση θα ακυρωθεί.
-
Δημοτικό Κηποθέατρο Λεμεσού "Μάριος Τόκας"
31 Οκτωβρίου - 01 Νοεμβρίου 2015
Σχετικά
Κατακλυσμός Λάρνακας 2026: Αυτοί είναι οι καλλιτέχνες που θα ανέβουν στη σκηνή
Τα πιο δυνατά live θα δοθούν δίπλα στην παραλία Φοινικούδων
Ο Stavros Flatley επιστρέφει για ακόμη μία τρελή βραδιά στην Κύπρο
Το viral δίδυμο που έγινε παγκόσμιο φαινόμενο ανεβαίνει ξανά στη σκηνή του The Meeting Bar για ένα live γεμάτο χορό, γέλιο και… χαμό.
Το Circus Atmosphere έρχεται στο Παραλίμνι
Από 22 Μαΐου ξεκινά το πιο εντυπωσιακό υπερθέαμα της χρονιάς!
«Heart’s Sacred Touch»: Περφορμανς της Αριάννας Οικονόμου για την ομορφιά και την πνευματικότητα
Στον πυρήνα του έργου βρίσκεται η ανάγκη για γαλήνη και η θεραπευτική δύναμη της δημιουργικότητας
Επιστρέφει το μεγαλύτερο παζαράκι μεταχειρισμένου βιβλίου (για καλό σκοπό)
Με νέα και μεταχειρισμένα βιβλία και τιμές από 1-5 ευρώ
Ένα εργαστήρι "Για τις γιαγιάδες μας" (Vol.2) από την ομάδα Γιασεμίν
Βιωματικό Εργαστήρι Kυανοτυπίας και Αφήγησης
Week Agenda: Τα 10 καλύτερα πράγματα που θα γίνουν στην Κύπρο αυτή την εβδομάδα
Από τον Ζαμπέτα και τον Νταλάρα μέχρι φλαμένκο, θερινό σινεμά και ξεχωριστές θεατρικές παραστάσεις, οι επόμενες μέρες φέρνουν μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εξόδους του Μαΐου
Weekend Agenda: 40 όμορφες εκδηλώσεις για ένα σαββατοκύριακο γεμάτο επιλογές στην Κύπρο
Θέατρο, μουσική, φεστιβάλ, παιδικές δράσεις, street parties και καλοκαιρινά openings δίνουν ρυθμό σε ένα από τα πιο γεμάτα weekends της σεζόν.
Το 3rd Kourion 3x3 Charity Basketball Tournament & Family Fun Day έρχεται το Σάββατο, 23 Μαΐου
«Παίζουμε για τη Συμπερίληψη»
Η Πάφος γιορτάζει τον Κατακλυσμό 2026: Όλα όσα θα γίνουν-Οι καλλιτέχνες που θα απολαύσουμε
Τετραήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων από τις 29 Μαΐου έως την 1η Ιουνίου με θέατρο σκιών, λαϊκό τραγούδι, χορευτικά συγκροτήματα και μια μεγάλη συναυλία με αγαπημένη τραγουδίστρια
Ευρωπαϊκή Ημέρα Natura 2000: Πού θα στηθεί η φετινή γιορτή για την προστασία της φύσης
Σε Ακάμα και Κρήτου Τέρα, με πολλές δραστηριότητες