Wine Guide , Εστιατόρια

8 κυπριακά κόκκινα κρασιά για το κυριακάτικο τραπέζι

Προτείνουμε εκλεκτούς οίνους από τον κυπριακό αμπελώνα για το οικογενειακό γεύμα

Δημοσιεύτηκε στις 05 Νοεμβρίου 2015

Οικογενειακές στιγμές γύρω από το κυριακάτικο τραπέζι με πεντανόστιμα μαμαδίστικα πιάτα με κόκκινο κρέας, πουλερικά, αρνάκι και μοσχαράκι κοκκινιστό, εκλεκτά λαδερά και τόσα άλλα καλούδια. Όλα συνοδευμένα με κυπριακά ερυθρά κρασιά που τα τελευταία χρόνια σημειώνουν υψηλές επιδόσεις.

Εντυπωσιάστε τους με ένα από τα πέντε υπέροχα κόκκινα που σας προτείνουμε.

Τσαγγαρίδης Mataro (Βιολογικό κρασί)
Έντονο βαθύ, βελούδινο ερυθρό χρώμα. Πλούσιο μπουκέτο με αρώματα πιπεριού και βιολέτα σε αρμονία με την κανέλα και τη βανίλια του δρύινου βαρελιού. “Γλυκό” στο ξεκίνημα, με ευλύγιστες τανίνες, μέσο σώμα και επίμονο τελείωμα.
Ποικιλία: Mataro
Τύπος: Ερυθρό Ξηρό
Χρονιά: 2010
Αλκοόλ: 13.5%
Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 16-18®C
Κατηγορία: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Πάφος
Συνδυασμός με φαγητό: Μοσχάρι γιουβέτσι, πανσέτα στη σχάρα, σουτζουκάκια με σάλτσα και ρύζι, κιμάδες μαγειρευτοί, μοσχαρίσιο ψητό φούρνου, κρέας χοιρινό ψητό σχάρας, πουλερικά.

Makkas Maratheftiko
Χρώμα έντονο κόκκινο, με ελαφριές μπλε ανταύγειες .Έντονα αρώματα που προσεγγίζουν αρκετά τα φυτικά όπως πράσινο πιπέρι και θυμάρι και κάποια φρούτα όπως κεράσι, ενώ εμφανίζονται και νότες από σοκολάτα. Το κρασί χαρακτηρίζεται από πλούσιο σώμα και τραγανές και ώριμες τανίνες.
Ποικιλία: Μαραθεύτικο
Τύπος: Ερυθρός Ξηρός Οίνος
Χρονιά: 2011
Αλκοόλ: 13.5%
Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 16-18°C
Παλαίωση: 6-8 χρόνια
Συνδυασμός με φαγητό: Συνδυάζεται καταπληκτικά με γνήσια κυπριακή κουζίνα όπως αρνάκι ή χοιρινό σούβλα, παραδοσιακές σεφταλιές όπως επίσης και λιπαρά κρέατα. Θα το απολαύσεις επίσης με μία πιατέλα με κυπριακά αλλαντικά και τυριά, όπως λούντζα και χαλούμι.

Fikardos Leonardo Shiraz
Πλούσιο σώμα, βαθύ, ρουμπινί κόκκινο χρώμα με αρώματα από μαύρο πιπέρι, μαύρα βατόμουρα και δέρμα. Ισορροπημένη οξύτητα, απαλές τανίνες και γεύση από μαύρα κερασιά και μύρτιλο (μπλούμπερι) να κυριαρχούν στο στόμα.
Ποικιλία: Shiraz (100%) από ένα μόνο αμπελώνα
Τύπος: Eρυθρό Ξηρό
Χρονιά: 2012
Αλκοόλ: 15%
Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 17-18®C
Κατηγορία: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Πάφος
Συνδυασμός με φαγητό: Το κρασί Λεονάρδο συνδυάζεται εξαιρετικά με κόκκινο κρέας και πιάτα όπως βοδινή μπριζόλα με σάλτσα από πιπερόκοκκο, βοδινό στιφάδο και το παραδοσιακό κυπριακό κλέφτικο.

Argyrides Maratheftiko 2012
Με ζωντανό, βαθύ, βυσσινί χρώμα και με αρώματα βανίλιας, πλούσιο στη μύτη όπου ξεχωρίζει η βελανιδιά και τα μπαχάρια. Η παλέτα του περιπετειώδης και η πυκνότητά του ραφιναρισμένη με απαλή τανίνη και μια διακριτική υποψία από πιπεράτα φρούτα.
Ποικιλία: Μαραθεύτικο
Τύπος: Ερυθρό Ξηρό
Χρονιά: 2012
Αλκοόλ: 14%
Θερμοκρασία σερβιρίσματος: Σερβίρεται στους 14®C
Κατηγορία: Τοπικός οίνος Λεμεσού, Λαόνα, Βάσα Κοιλανίου
Συνδυασμός με φαγητό: Εξαιρετικό ζευγάρι με πουλερικά στο γκριλ ή ψητά και με κρεατικά ελαφρώς αλατισμένα με φρέσκα αρωματικά.

Κυπερούντα Shiraz 2013
Έντονο κόκκινο-μοβ χρώμα. Μύτη ζεστή, ώριμη, με προτεταμένα αρώματα κόκκινων φρούτων, κερασιού, μούρα, αγριολούλουδων, βανίλιας και γλυκών μπαχαρικών. Παχύ, καλό σώμα, βελούδινο, με άρωμα μαρμελάδας κεράσι, σοκολάτα γάλακτος, κακάο, μέτρια οξύτητα, γλυκό σε αίσθημα τελείωμα και μακρά βελούδινη επίγευση.
Ποικιλία: Shiraz
Τύπος: Ερυθρό Ξηρό
Χρονιά: 2013
Αλκοόλ: 13%
Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 16-18®C
Κατηγορία: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Λεμεσός
Συνδυασμός με φαγητό: Κρέας με πικάντικη κόκκινη σάλτσα, μπριζόλες στα κάρβουνα, συκώτι μοσχαρίσιο στη σχάρα, κυνήγι, αγριογούρουνο, ψητό ή κοκκινιστό.

Βασιλικόν Άγιος Ονούφριος
Οι εκλεκτές ποικιλίες που με φροντίδα και μεράκι καλλιεργούνται σε αμπέλια της Πάφου, συνθέτουν το γενεαλογικό δέντρο αυτού του κρασιού. Το πορφυρό, βαθύ του χρώμα, το ζωηρό του άρωμα, η φρουτώδης γεύση και η ευωδιαστή επίγευση, διακρίνουν το γεμάτο και ισορροπημένο αυτό κρασί.
Ποικιλία: Μαραθεύτικο, Λευκάδα, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Shiraz, Merlot
Τύπος: Eρυθρό Ξηρό
Χρονιά: 2013
Αλκοόλ: 13.5%
Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 16-18®C
Κατηγορία: Τοπικός Οίνος Πάφου
Συνδυασμός με φαγητό : Αναδεικνύεται καλύτερα όταν συνοδεύει πιάτα με κρέας και ημίσκληρα τυριά.

Βλασίδης Cabernet Sauvignon
Ένα σύνθετο και πολυδιάστατο κρασί με έντονα χαρακτηριστικά. Το χρώμα του είναι πολύ βαθύ, μαυροκόκκινο. Η μύτη του είναι πλούσια, πολύπλοκη και βαθιά με πυκνά και έντονα αρώματα χόρτων, μούρων, σοκολάτας και μπαχαρικών. Γευστικά είναι σωματώδες, πληθωρικό, με πολύ καλή πυκνότητα και αισθητές αλλά δεκτικές τανίνες και καλή οξύτητα. Μετά την οινοποίησή του, το Cabernet Sauvignon ωριμάζει για δώδεκα με δεκατέσσερις μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια. Μετά την εμφιάλωση το κρασί παλαιώνει στη φιάλη για έναν περίπου χρόνο.
Ποικιλία: Cabernet Sauvignon (85%), Cabernet Franc (15%)
Τύπος: Ερυθρό Ξηρό
Χρονιά: 2012
Αλκοόλ: 14.5%
Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 18®C αφού πρώτα ανοιχθεί για μια περίπου ώρα (φύλαξη
στους 15-16®C).
Συνδυασμός με φαγητό: Μπορείς να το απολαύσεις με πικάντικα φαγητά, κόκκινο κρέας, μαγειρευτά και κυνήγι ή με μια πιατέλα πικάντικων τυριών και αλλαντικών. Ο οινοποιός πιστεύει πως ο ιδανικότερος χρόνος κατανάλωσής του είναι 5-6 χρόνια μετά τη χρονολογία παραγωγής του.

Καμαντέρενα Στρούμπελη Λευκάδα 2010
Η Κυπροποιημένη αυτή ποικιλία παρουσιάζει χρώμα βαθύ κόκκινο με ζωηρές αποχρώσεις, με πλούσια αρώματα λουλουδιών και κόκκινων φρούτων του δάσους, όπως φραγκοστάφυλο, συνδυασμένο με κομπόστες φρούτων και μαρμελάδας που ολοκληρώνεται με δυνατό αλλά μαλακό βαρέλι.
Ποικιλία: Λευκάδα
Τύπος: Eρυθρό Ξηρό
Χρονιά: 2010
Αλκοόλ: 13%
Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 16®C
Κατηγορία: Τοπικός Οίνος Πάφου
Συνδυασμός με φαγητό: Συνοδεύει κόκκινα κρέατα, με σάλτσες ή χωρίς, ζυμαρικά, και παλαιωμένα τυριά.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close