20 November 2015
Live Music , Nightlife & Music

Το Ριάλτο τιμά τον Μαρίνο Μιτέλλα

Στην εκδήλωση συμμετέχει πενταμελές μουσικό σχήμα

Δημοσιεύτηκε στις 11 Νοεμβρίου 2015

Το Θέατρο Ριάλτο ξεκινά φέτος ένα θεσμό τιμητικών εκδηλώσεων με στόχο να ευχαριστήσει ανθρώπους που συνέβαλαν καθοριστικά στην κουλτούρα και την παιδεία της Λεμεσού.  Όχι τυχαία, αρχίζει το θεσμό αυτό με τον Μαρίνο Μιτέλλα, έναν άνθρωπο που συνέδεσε το όνομα του με τη μουσική παιδεία της πόλης, κερδίζοντας την καθολική αναγνώριση και το σεβασμό ανάμεσα στο φιλόμουσο κοινό της Κύπρου.

Στην εκδήλωση, την καλλιτεχνική διεύθυνση της οποίας ανέλαβε ο Βάσος Αργυρίδης, η Χορωδία «ΑΡΗΣ» Λεμεσού, υπό τη διεύθυνση του Σόλωνα Κλαδά, θα παρουσιάσει αποσπάσματα από το κλασικό ρεπερτόριο και την ελληνική μουσική παραγωγή. Η Μαργαρίτα Ζορμπαλά θα συνοδεύσει με τραγούδια των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Κώστα Γιαννίδη, Μιχάλη Σουγιούλ, Γιώργου Μουζάκη.

Στην εκδήλωση συμμετέχει πενταμελές μουσικό σχήμα με τους Ξένιο Παπασωφρονίου – κιθάρα, Κώστα Χαλλούμα – κοντραμπάσο, Θεόδωρο Κρασίδη –φλάουτο, Βαρβάρα Λούκα – βιολί και τον Βάσο Αργυρίδη στο πιάνο και τις ενορχηστρώσεις

Ποιος είναι ο Μαρίνος Μιτέλλας

Ο Μαρίνος  Μιτέλλας  γεννήθηκε στη  Λεμεσό  το 1938.  Απεφοίτησε  από το  Ελληνικό  Γυμνάσιο Λεμεσού  το  1956.  Ως  μαθητής Γυμνασίου  είχε καθηγητή  μουσικής  τον  αείμνηστο μουσουργό  Σόλωνα  Μιχαηλίδη, ο  οποίος  τον μύησε  στη  μουσική και  του εμφύσησε την αγάπη  και  την αφοσίωση σε αυτή. Σπούδασε μουσική  στην  Αθήνα και  με  την επιστροφή  του  στην Κύπρο διορίστηκε  καθηγητής μουσικής  στη  μέση εκπαίδευση. Ως καθηγητής  εργάστηκε  με ζήλο,  μεταφέροντας στους μαθητές  του  την αγάπη  προς  τη μουσική. Αφυπηρέτησε  από  τη μέση εκπαίδευση στη θέση του Διευθυντή.

 Σταθμός στη ζωή του υπήρξε η ανασύσταση  της  χορωδίας του ΑΡΗ Λεμεσού το 1962, με  την οποία  ανέβασε  το επίπεδο της  χορωδιακής μουσικής διδάσκοντας και παρουσιάζοντας δύσκολα έργα τόσο  στην  Κύπρο όσο  και  στο  εξωτερικό, κερδίζοντας την καθολική καταξίωση.

Το 2007 επί Προεδρίας Τάσσου Παπαδόπουλου τιμήθηκε από την Κυπριακή Δημοκρατία με το Αριστείο Γραμμάτων και Τεχνών ενώ για την  προσφορά  του έχει  τιμηθεί  από το  Δήμο  Λεμεσού, το Νέμεσο,  το  ΑΚΕΛ και  το  Ρόταρυ Αμαθουσία  Λεμεσού. Επίσης, για την πολύχρονη προσφορά του στη χορωδιακή μουσική, τιμήθηκε από την Πολιτιστική Κίνηση ΕΠΙΛΟΓΗ Λεμεσού.

 Διετέλεσε  μέλος σε  διάφορες  επιτροπές του  ΡΙΚ,  του Δήμου  Λεμεσού  και του  Υπουργείου Παιδείας. Για πολλά χρόνια διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της  Συμφωνικής  Ορχήστρας Κύπρου.

Μετά από πενήντα δύο χρόνια σκληρής δουλειάς και αδιάλειπτης, φιλότιμης και αφοσιωμένης προσπάθειας και έχοντας φθάσει με τη χορωδία σε απρόσιτες κορυφές τόσο στην Κύπρο όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη, αποχώρησε από τη διεύθυνση της χορωδίας για λόγους υγείας έχοντας γνωρίσει την καθολική αναγνώριση και το σεβασμό για τη  μεγάλη του  προσφορά  στα μουσικά  πράγματα  της Κύπρου.  

Ώρα 20.30. Εισιτήρια: 8/6 ευρώ E-tickets: www.rialto.com.cy

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close