Arts & Culture , Επόμενες Παραστάσεις

10 παραστάσεις να δεις με τα παιδιά

Βρήκαμε όλα τα θεατρικά έργα για μικρούς και μεγάλους

Δημοσιεύτηκε στις 17 Νοεμβρίου 2015

Οι γιορτινές ημέρες που έρχονται είναι η καλύτερη ευκαιρία να πάρουμε τα παιδιά μας ή τα ανίψια μας σε μία παράσταση παιδικού θεάτρου. Συγκεντρώσαμε τις καλύτερες αυτής της περιόδου και σας τις παρουσιάζουμε. Και μην ντρέπεστε, όλοι αγαπούν τα παραμύθια, μικροί και μεγάλοι.

Σταχτοπούτα
Alpha Square
Ένα από τα δημοφιλέστερα και πιο αγαπημένα παραμύθια στον κόσμο, η ιστορία της όμορφης Σταχτοπούτας που υπέφερε από την κακιά μητριά της και τις ετεροθαλείς αδελφές της μεταφέρεται στη θεατρική σκηνή από την Alpha Square σε σκηνοθεσία Ανδρέα Αραούζου. Ζήστε ξανά την παραμυθένια ιστορία της Σταχτοπούτας, που με τη βοήθεια της καλής νεράιδας μεταμορφώνεται σε πανέμορφη πριγκίπισσα. Την οποία υποδύεται η ηθοποιός Νίκη Δραγούμη. Η Σταχτοπούτα χάνει ξανά το γοβάκι της και ο μύθος ξετυλίγεται και πάλι μπροστά μας. Πρεμιέρα 5 Δεκεμβρίου. Λεπτομέρειες ΕΔΩ.

Πίτερ Παν
Θέατρο Λέξη
Η ιστορία του Πίτερ Παν ξετυλίγεται στη σκηνή ως μιούζικαλ που αγαπούν ιδιαίτερα τα παιδιά.  Μια παράσταση που μας μεταφέρει, στη χώρα της χαράς. Μια ιστορία γεμάτη μαγεία, παιγνίδια και πολύ-πολύ φαντασία. μια παραγωγή γεμάτη από τραγούδια, ωραία κοστούμια, και ευφάνταστες χορογραφίες. Μπορούν να το παρακολουθήσουν ευχάριστα παιδιά νηπιακής, προδημοτικής και δημοτικής εκπαίδευσης αλλά και μεγάλοι. Στον ρόλο του Πίτερ Παν ο ηθοποιός Χρίστος Νικολάου.
Λεπτομέρειες ΕΔΩ.

Το κοριτσάκι με τα σπίρτα
Θέατρο Βεστιάριο
Άλλη μία αγαπημένη, αν και στενάχωρη, χριστουγεννιάτικη ιστορία θα έχουν τα παιδιά αλλά και οι μεγάλοι να παρακολουθήσουν στις παιδικές σκηνές των κυπριακών θεάτρων. Το κλασικό αριστούργημα του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν θα στείλει τα δικά του πανανθρώπινα μηνύματα στα παιδιά ειδικά τις γιορτινές ημέρες που έρχονται.
Παραστάσεις: Κάθε Σάββατο στις 15.00 και Κάθε Κυριακή στις 11.00 στην Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη. Εισιτήρια 7 ευρώ. Τηλ.  96403029 / 96568757.

Φοβάσαι το σκοτάδι
Little Worry People
Η παράσταση έχει ξεκάθαρο στόχο τις παιδικές φοβίες και πως να βοηθήσει τα παιδιά μέσα από μια υπέροχη ιστορία να απαλλαγούν από αυτές. Είναι η συναρπαστική ιστορία της μικρής κουκουβάγιας που αν και νυχτοπούλι φοβάται το σκοτάδι και κυκλοφορεί παντού με λαμπάκια γύρω της σαν χριστουγεννιάτικο δέντρο.
Παράσταση: 20 Δεκεμβρίου στις 11.00, The Little Worry People Art and Drama Studio, Ορφέως 2, Μακεδονίτισσα, Έγκωμη. Τηλ. 99358663.

Η κουκουβάγια που ζήλευε
Little Worry People
Μια ευρηματική παράσταση που πραγματεύεται το πολυδιάστατο θέμα της ζήλειας. Η παράσταση έχει ΣΤΟΧΟ να βοηθήσει τα παιδιά να απαλλαγούν από το αρνητικό συναίσθημα της ζήλειας. Παράλληλα ενισχύεται ο συναισθηματικός κόσμος των παιδιών με αρχές & αξίες όπως είναι η αγάπη, η προσφορά & η ανιδιοτέλεια. Η πρωτότυπη ιστορία μιας κουκουβάγιας που βγαίνει για βόλτα στο δάσος, γιατί δεν αντέχει να μοιράζεται την αγάπη των γονιών της, με το αδελφάκι της.
Παραστάσεις: 22 Νοεμβρίου, 13 Δεκεμβρίου στις 11.00, The Little Worry People Art and Drama Studio, Ορφέως 2, Μακεδονίτισσα, Έγκωμη. Τηλ. 99358663.

Θέατρο για κλόουν
Σατιρικό Θέατρο
Σε ένα θεατρικό εργαστήρι για κλόουνς, σκηνοθέτης και κλόουν προσπαθούν να συνυπάρξουν μέσα από καθημερινές συγκρούσεις, με κοινό παρονομαστή την αγάπη και των δυο για τον κόσμο του θεάτρου των κλόουν. Η αυταρχικότητα και η πειθαρχία του σκηνοθέτη κλόουν έρχονται αντιμέτωπες με τον αυθορμητισμό και τη φαντασία των εκκολαπτόμενων κλόουν.
Λεπτομέρειες ΕΔΩ

Εγώ, ο πρίγκηπας
Παιδική Σκηνή ΘΟΚ
Το Κρατικό Θέατρο παρουσιάζει φέτος στην Παιδική του σκηνή μία διαφορετική “ποπ όπερα”. Μέσα από αυτή την παράσταση το παιδί θα έχει την ευκαιρία να υπάρξει μέσα και πίσω απ’ τα παραμύθια, όπως τα ξέρει, να ακούσει πολλούς και διαφορετικούς ρυθμούς, χορούς και τραγούδια και να αναγνωρίσει τα σύμβολα του όπως τα έχει μάθει τόσα χρόνια. Με αυτόν τον τρόπο, αρχίζει να εκτιμά τον θρίαμβο της απλότητας και να απολαύσει το μεγαλύτερο παραμύθι της ζωής. Τη ζωή την ίδια!
Παραστάσεις: Σάββατο στις 18.00 και Κυριακή στις 10.30. Μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου, νέο κτήριο ΘΟΚ, Λευκωσία. Τηλ. 22864300.

Ο ευτυχισμένος πρίγκηπας
Θέατρο Σκάλα
Ένα παιδικό μιούζικαλ, μια παράσταση γεμάτη ζωντάνια, ευαισθησία, πλημμυρισμένη στα χρώματα και τις πλούσιες εικόνες γραμμένη από τον Όσκαρ Ουάιλντ. Η εξαιρετική μουσική και οι όμορφες χορογραφίες συμβάλλουν στην μαγευτική ατμόσφαιρα της παράστασης. Οι σκηνοθετικές λύσεις και οι υποκριτικές ερμηνείες εμπνέουν σεβασμό και αγάπη προς το παιδί, ανταποκρίνεται στο πνεύμα του συγγραφέα καθώς και στις προσδοκίες των παιδιών, γονιών και εκπαιδευτικών. Λεπτομέρειες ΕΔΩ.

Η Αλίκη και η Χώρα των Θαυμάτων
Μια μουσική θεατρική προσαρμογή του κλασικού παιδικού βιβλίου σε σκηνοθεσία του διεθνώς αναγνωρισμένου σκηνοθέτη Torkild Lindebjerg και πρωταγωνιστές τον Λευτέρη Μοσχοβία και την Catherine Beger. Το βασικό θέμα της παράστασης είναι πώς ένα παιδί μπορεί να βρει τη δική του φωνή, καθώς αυξάνεται η αυτοπεποίθησή του μέσω της προσωπικής αναζήτησης. Ένας μοναδικός συνδυασμός ζωντανής μουσικής κρουστών από ανακυκλωμένα μουσικά όργανα, τραγούδι και θέατρο.
Παράσταση: Σάββατο 13 Δεκεμβρίου στις 11.30 και 16.00, Αποθήκη 79, Αγίου Λαζάρου 79, Λάρνακα. Τηλ. 96216435.

Έσπασα το αυγό και βρήκα... μια μικρή γοργόνα
Θέατρο Αιώρα  
Τρία από τα πιο γνωστά παραμύθια του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν ζωντανεύουν επί σκηνής και παρασύρουν μεγάλους και παιδιά στο διαχρονικό κόσμο των παραμυθιών του. Ποια πριγκίπισσα θα παντρευτεί τελικά τον πρίγκιπα και θα περάσει την δοκιμασία της βασίλισσας, στην Πριγκίπισσα και το μπιζέλι;
Παραστάσεις: Σάββατο 21 (ώρα 16.00) και Κυριακή 22 Νοεμβρίου (ώρα 11.00) , Θέατρο Αιώρα, Τριών Ιεραρχών 4, Λεμεσός (Δρόμος Carrefour Βόλος, πλησίον ξενοδοχείου Πεύκος)

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close