Nightlife & Music

Q&A: The Zilla Project

Στις σχετικά πρόσφατες συναυλίες τους στην Κύπρο, οι Blues Wire επέλεξαν αυτούς ως opening act. Τυχαίο;

Δημοσιεύτηκε στις 25 Ιανουαρίου 2013

Ποιος είναι ο Zilla; Γιατί δώσατε αυτό το όνομα στην μπάντα;
Το Zilla Project δημιουργήθηκε με τον ερχομό του Zilla (γνωστού και ως Γιώργου Νικολαΐδη) στην Κύπρο και με κοινό γνώμονα την κοινή αγάπη όλων μας για τα blues. Τρεισήμισι χρόνια μετά ο Zilla είναι ο επίτιμος πρόεδρος της μπάντας ενώ το σκαμπό τού drummer έχει καταλάβει ο Στέφανος Μελετίου.

Γιατί όλοι ανεξαιρέτως έχετε παρατσούκλια -ο BigMo, ο Honeyman, ο Βagman και ο ΡΡ; Μήπως είναι κάτι που συνηθίζεται σε blues bands;
Όντως τα παρατσούκλια είναι μια παράδοση τής blues κουλτούρας και τα δικά μας σημαίνουν κάτι, κρύβουν μια μικρή ή μεγάλη ιστορία πίσω τους ή κάτι που μας χαρακτηρίζει ως άτομα.

Ποιες είναι οι κύριες δουλειές σας πέρα από την ενασχόλησή σας με το γκρουπ;
Είμαστε όλοι επαγγελματίες μουσικοί με την έννοια ότι όλοι οι πόροι μας   προέρχονται από την ενασχόληση με τη μουσική. Το όχημα όμως για τη μουσική μας ταυτότητα και έκφραση, είναι η μπάντα μας.

Τι είναι αυτό που σας συναρπάζει πιο πολύ σε σχέση με την blues;
Αυτό που συνδέει όλους μας με οποιοδήποτε είδος μουσικής, δηλαδή η ενέργειά αυτής! Αλλά και η ειλικρίνεια και το ατόφιο και ακατέργαστο συναίσθημα που χαρακτηρίζει την παραδοσιακή αυτή μουσική, μαζί με  τα νοήματα που επικοινωνούνται μέσα από τους στίχους των τραγουδιών. Δεν είμαστε βέβαια μια παραδοσιακή blues μπάντα, καθώς φλερτάρουμε με όλα τα είδη αμερικανικής μουσικής, αλλά πάντα γυρίζουμε στο blues με τον ίδιο τρόπο που κάθε είδος μοντέρνας μουσικής μπορεί να αναζητήσει τις ρίζες του εκεί!

Πώς είναι να παίζεις blues στην Κύπρο; Πόσο δεκτικό είναι το κυπριακό κοινό σε ξενόφερτες μουσικές;
Το κυπριακό κοινό είναι ιδιαιτέρα ανοικτό στα ξενόφερτα ακούσματα, ίσως λόγω της ιστορίας του νησιού και ακόμα ίσως λόγω των τουριστών που εισρέουν στα παράλια κάθε χρόνο αλλά και των ξενόγλωσσων μόνιμων κατοίκων αυτού του τόπου. Με ιδιαίτερη χαρά παρατηρούμε ότι κάθε χρόνο αυξάνεται το νεαρό κοινό το οποίο ακούει blues, δεδομένου ότι το συγκεκριμένο είδος μουσικής είναι, λόγω της ιστορίας του, όχι απλά πιο δύσκολο αλλά και πιο ξένο στις εμπειρίες των νεαρών Κυπριών. Τώρα, το πώς είναι να παίζεις blues στην Κύπρο; Όσο ωραία είναι να παίζεις τη μουσική που αγαπάς οπουδήποτε στον κόσμο.

Έχετε παίξει κάπου και στο εξωτερικό;
Ως Zilla Project όχι ακόμα. Όλοι μας όμως ως μονάδες έχουμε παίξει και συνεχίζουμε να παίζουμε στο εξωτερικό. Με την καινούργια χρονιά και τον καινούργιο μας δίσκο στα σκαριά, ελπίζουμε να έχουμε την ευκαιρία να λάβουμε μέρος σε κάποιο διεθνές φεστιβάλ καθώς επίσης και σε μια επίσκεψη στην Ελλάδα, μια και η ιστορία τού Zilla Project είναι συνδεδεμένη με τον ένα ή τον άλλο τρόπο με αυτήν.

Όταν ‘μεγαλώσετε’ θέλετε να γίνετε Blues Wire;
Όχι, αλλά θα ήταν τιμή μας να έχουμε μια ανάλογη πορεία σαν αυτήν των Blues Wire. Όταν μεγαλώσουμε ελπίζουμε να είμαστε ακόμη οι Zilla Project με τον ίδιο ενθουσιασμό που μας διακατέχει από την αρχή της πορείας μας μέχρι και σήμερα.

Στα live παίζετε και δικές σας συνθέσεις ή περιορίζεστε σε διασκευές κλασικών μπλουζ και ροκ τραγουδιών;
Το πρόγραμμά μας διαμορφώνεται διαφορετικά σε κάθε συναυλία ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες. Όσο και όποτε μπορούμε φροντίζουμε να συμπεριλαμβάνουμε το δικό μας υλικό μέσα στο set list.

Έχετε σκοπό να δισκογραφήσετε κάποια στιγμή;
Το συντομότερο δυνατόν, δεδομένων των υποχρεώσεων του συγκροτήματος. Ήδη όπως είπαμε και πιο πάνω υπάρχουν κάποια έτοιμα κομμάτια τα οποία ο κόσμος τα έχει αγκαλιάσει πολύ ζεστά, όπως και κάποια άλλα τα οποία είναι σε εξέλιξη. Ανυπομονούμε να μπούμε στο στούντιο και να ηχογραφήσουμε μόλις είμαστε έτοιμοι.

Blue Wine Bar & Lounge, Classic Hotel, Λευκωσία. Κάθε δεύτερη Τετάρτη, 21.30. Πληρ. 22664006.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close