Arts & Culture , Επόμενες Παραστάσεις

Τι θα δούμε στο Ριάλτο τις γιορτές

Γιορτινές μελωδίες, μουσική, θέατρο και παραμύθι

Δημοσιεύτηκε στις 10 Δεκεμβρίου 2015

Οι γιορτές πλησιάζουν, και το Θέατρο Ριάλτο έχει εντάξει στο πρόγραμμά του κάτι από τη μαγεία των ημερών. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το πρόγραμμα του Θεάτρου προσαρμόζεται στο χρώμα και το πνεύμα των ημερών, και αναλαμβάνει να μας ταξιδέψει με Χριστουγεννιάτικες μελωδίες και παραστάσεις για όλη την οικογένεια.

“Καρυοθραύστης”, Κωνσταντίνος Ρήγος 28 Δεκεμβρίου  
Χριστούγεννα χωρίς Καρυοθραύστη γίνονται; Δεν γίνονται. Το χοροθέατρο Οκτάνα και ο Κωνσταντίνος Ρήγος, με οδηγό την περίφημη μουσική του Τσαϊκόφσκι, δημιουργούν το δικό τους παραμύθι, ένα παραμύθι αλλιώτικο από τα άλλα. Ένα παραμύθι το οποίο περιέχει χιούμορ, φαντασία αλλά ταυτόχρονα και μια σκοτεινή πλευρά. Ο Καρυοθραύστης και η σκοτεινή του πλευρά θα βρίσκονται στο θέατρο Ριάλτο για μια μόνο παράσταση στις 28/12 στις 20.30 ακριβώς! Περισσότερα ΕΔΩ

“Ο Μαγικός Αυλός”, W.A Mozart, 3 Ιανουαρίου
Με την είσοδο του νέου χρόνου οι ζωντανές προβολές από την Metropolitan Opera κάνουν ποδαρικό με την εντυπωσιακή παράσταση “Ο Μαγικός Αυλός” του W.A Mozart. Την παράσταση που εγκαινίασε τη βραβευμένη σειρά ζωντανών προβολών της Metropolitan Opera στις αίθουσες το 2006 και ενθουσίασε με το έξυπνο χιούμορ και το συναρπαστικό κουκλοθέατρο της Julie Taymor. Η παράσταση ζωντανεύει το διαχρονικό παραμύθι του Μότσαρτ για μικρούς και μεγάλους την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016.

Χριστουγεννιάτικες μουσικές
Οι γιορτινές μελωδίες και τα ακούσματα ποικίλλουν και φέτος καθώς το Θέατρο Ριάλτο έχει συμπεριλάβει στο πρόγραμμα του ακούσματα όλων των ειδών, ξεκινώντας την Κυριακή 13  Δεκεμβρίου με το πρώτο κονσέρτο της νέας συμφωνικής ορχήστρας Κύπρου Αvanti Crossover Symphonic Orchestra, με μαέστρο τον Φράνσις Γκάι στην παράσταση «Χριστούγεννα στον Κινηματογράφο», με μια επιλογή από τα πιο αγαπημένα μουσικά θέματα από κινηματογραφικές ταινίες του Χόλυγουντ που όλοι μας λίγο πολύ έχουμε σιγοτραγουδήσει. Στη συνέχεια, τη σκυτάλη παραλαμβάνει το Φωνητικό Σύνολο και η Ομάδα Χορού της Διάστασης, για ένα διήμερο ευχάριστο μουσικό ταξίδι στο χρόνο από τις αξεπέραστες δεκαετίες 60s – 70s και 80s. Μια παράσταση αφιερωμένη σ αυτές τις χρυσές δεκαετίες, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεώτεροι.

Τα κάλαντα των γιορτών
Παραδοσιακά κάλαντα και εκκλησιαστικοί ύμνοι των Χριστουγέννων της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων θ’ ακουστούν από την Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου. Και τέλος, από τον κύκλο των μουσικών παραστάσεων δεν θα μπορούσε να λείπει η Φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού η οποία μας προσκαλεί σ’ ένα ονειρικό μουσικό συναπάντημα με μουσικές και έργα μεγάλων συνθετών, στις 29 Δεκεμβρίου. Στο γιορτινό, μουσικό της ταξίδι, τη Φιλαρμονική συνοδεύει η Χορωδία των Ονείρων και η Έλενα Σολέα.

Σταχτοπούτα, 2 Ιανουαρίου
Τέλος, ποιος είπε ότι τα παραμύθια είναι μόνο για μικρούς; Το Θέατρο Ριάλτο και η Alpha Square παρουσιάζουν μια εναλλακτική μουσική κωμωδία του παραμυθιού Σταχτοπούτα, στις 2 Ιανουαρίου με δύο παραστάσεις στις 15.30 & 17.30. Μια μουσική κωμωδία για μικρούς και μεγάλους από 5 έως 105. Περισσότερα ΕΔΩ

Στο πνεύμα των γιορτών και των ημερών το Θέατρο Ριάλτο προτείνει και φέτος ως εναλλακτικό δώρο πολιτισμού την Κάρτα Υποστηρικτή του Θεάτρου. Μια κάρτα η οποία προσφέρει ολόχρονα μειωμένες τιμές εισόδου και άλλα προνόμια και αποτελεί μια ουσιαστική επιλογή δώρου τόσο για τον εαυτό μας όσο και για τους φίλους μας.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close