20 December-7 February 2016
Arts & Culture , Επόμενες Παραστάσεις

"Εκείνος και εκείνος" από το Θέατρο Σκάλα

Από τη Δεύτερη Σκηνή του θεάτρου της Λάρνακας

Δημοσιεύτηκε στις 11 Δεκεμβρίου 2015

Η Δεύτερη Σκηνή του Θεάτρου «Σκάλα» θα λειτουργήσει φέτος ως καφεθέατρο παρουσιάζοντας τρία μονόπρακτα από το έργο του Κώστα Μουρσελά «Εκείνος και εκείνος» (Στάση Λεωφορείου – Το Αυγό- Μια δουλειά αλλιώτικη απ’ τις άλλες) στο Φουαγιέ του Θεάτρου και το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαμβάνει τον καφέ ή το ποτό του παρακολουθώντας την παράσταση.

Το έργο
Το “Εκείνος και εκείνος” είναι μία πρωτότυπη θεατρική σειρά μονοπράκτων – παρουσιασμένα από την τηλεόραση – που, αν και έχουν μια αυτονομία μεταξύ τους, εντούτοις διατηρούν μία ενότητα από το γεγονός ότι τα συνδέουν οι δύο βασικοί ήρωες τους, ο Λουκάς και ο Σόλων… Αυτοί είναι οι αιώνιοι απροσάρμοστοι της ζωής, δυο φουκαράδες, εύθυμοι, κωμικοτραγικοί, συμπαθητικοί αλήτες. Τα κουρέλια που φορούν είναι η δική μας ηθική ένδεια. Μένουν εκτός των «τειχών», εκτός των αγαθών που τους προσφέρει η σύγχρονη κοινωνία.

Τα αρνούνται, ο ένας (Σόλων) από θέση και ο άλλος (Λουκάς) από ένστικτο και εμπειρίες, για να μπορούν να διατηρήσουν τουλάχιστον την εσωτερική τους ελευθερία, όσο το αντέξουν. Τους ενοχλεί, ας πούμε, η λεγόμενη «αλλοτρίωση». Νομίζουμε ότι ζουν εκτός χρόνου, αλλά στην πραγματικότητα είναι ευαίσθητοι σε όλα τα γεγονότα και συνθήκες της εποχής μας. Σ’αυτούς τους δυο τύπους συναντούμε στοιχεία Αριστοφάνη, φλυάκων, Καραγκιόζη, βωβού κινηματογράφου, τσίρκου. Είναι δυο σύνθετοι χαρακτήρες που προσπαθούν να κατανοήσουν το μυστήριο, το παράλογο της σύγχρονης ζωής μας και να αντιμετωπίσουν ανθρώπινα το σύγχρονο άγχος της. Δεν παύουν όμως ούτε στιγμή να είναι και ρωμιοί, δυό ρωμιοί που απηχούν μια παγκοσμιότητα στους διάφορους προβληματισμούς τους.

Μια ευέλικτη παράσταση, ένα ευέλικτο έργο που μπορεί να παιχθεί οπουδήποτε και εκτός θεατρικής αίθουσας και να κρατήσει για όλη τη θεατρική περίοδο. Θα μπορεί να πάει σε καφέ, καφενεία, Σωματεία, Πινακοθήκες, σχολικές αίθουσες, δρόμους και πλατείες.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Ανδρέας Μελέκης
Μουσική Επιμέλεια/Ηχητικά Εφφέ : Βαλεντίνος Βαλιαντής
Ηθοποιοί: Ανδρέας Μελέκης, Φοίβος Γεωργιάδης, Ελευθερία Ανδρέου

Ώρα: 20.30. Παραστάσεις : 20, 23, 27, 30 Δεκ, 3, 10, 17, 24, 31 Ιαν και 7 Φεβ. Στο Φουαγιέ του θεάτρου. Παραστάσεις του έργου θα δοθούν και στις άλλες πόλεις και σε άλλους χώρους, οι οποίες θα ανακοινωθούν αργότερα.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close