8 January 2016
Live Music , Nightlife & Music

“Οι δαίμονες των εγχόρδων” σε Λευκωσία και Λεμεσό

Οι “String Demons” εγκαινίαζουντον κύκλο συναυλιών "Κλασικά Αλλιώς"

Δημοσιεύτηκε στις 21 Δεκεμβρίου 2015

Το Θέατρο Ριάλτο εγκαινιάζει τον κύκλο συναυλιών «Κλασσικά Αλλιώς», σε μια σειρά από τρεις συναυλίες που «πειράζουν» δημοφιλή ακούσματα κλασικής μουσικής, στοχεύοντας να τη φέρουν πιο κοντά στο ευρύ κοινό, μέσα από το πάντρεμα της με συνθέσεις διαφορετικών μουσικών ειδών που διεκδικούν τον τίτλο του κλασικού μέσα από τη διαχρονικότητα τους. Στο πλαίσιο αυτό παρουσιάζει νέους καλλιτέχνες που αξιοποιούν νέες μουσικές φόρμες και τη σύγχρονη τεχνολογία, προσεγγίζοντας «αλλιώς» καθιερωμένα «κλασσικά όργανα» όπως το πιάνο, το βιολί, η βιόλα και το βιολοντσέλο. 

Τον κύκλο αυτό εγκαινιάζουν δύο αδέλφια από την Ελλάδα, ο Κωνσταντίνος (βιολοντσέλο) και η Λυδία Μπουντούνη (βιολί), οι οποίοι προκαλούν μια ανεπανάληπτη μουσική εμπειρία σκορπίζοντας θετική ενέργεια με το «δαιμόνιο» μουσικό πρόγραμμά τους, το οποίο πρόκειται να παρουσιαστεί στο Θέατρο Ριάλτο το Σάββατο 9 Ιανουαρίου και Gallery Σπηλιές- Σκαλί Αγλαντζιάς, στη Λευκωσία, στις 8 Ιανουαρίου.

H κλασική συμφιλιώνεται  με το heavy metal, η παραδοσιακή και η λαϊκή με το rock σε ένα απρόβλεπτο πρόγραμμα που ξεσηκώνει με συνθέσεις των Iron Maiden, Queen, Χατζιδάκι, Bach, Vivaldi, Θεοδωράκη Τσιτσάνη κ.ά. Το ρεπερτόριο συμπληρώνουν κομμάτια από τον καινούριο τους δίσκο.

Oι String Demons άρχισαν να ενώνουν τις δυνάμεις τους από το 2014, έχουν εμφανισθεί σε Ελλάδα και εξωτερικό, έχουν συνεργαστεί με τη Βασιλική Καρακώστα και έχει ήδη κυκλοφορήσει το πρώτο τους άλμπουμ (σ.σ.: String Demons). Tα δύο αδέρφια ξεκίνησαν απο την ηλικία των 5 χρόνων να παίζουν βιολί και τσέλο ενώ από την ηλικία των 10 ξεκίνησαν να παίζουν σε πολλές αίθουσες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Gallery Σπηλιές- Σκαλί Αγλαντζιάς. Ώρα: 21.00. Τιμή εισιτηρίου: €10. Πληροφορίες 99361194.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close