Things to Do , Εκδηλώσεις

To Πάφος 2017 μετρά αντίστροφα

Όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για Ιανουάριο-Φεβρουάριο

Δημοσιεύτηκε στις 28 Δεκεμβρίου 2015

Η 1η Ιανουαρίου 2016 εκκινά με το ημερολόγιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης – Πάφος2017 να μετρά 366 μέρες μέχρι την μεγάλη γιορτή του πολιτισμού για τον τόπο μας. Με τους στόχους και την φιλοσοφία του Ανοικτού Εργοστάσιου Πολιτισμού η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – Πάφος2017 παρουσάζει το διμηνιαίο πρόγραμμα εκδηλώσεων της με «Ταξιδιώτες του Κόσμου» να βαδίζουν στα «Βήματα του Μέλλοντος» και το «Πρόγραμμα Κοινωνικής Συμμετοχής» να αγκαλιάζεται από τους πολίτες.

To έναυσμα του πολιτιστικού προγράμματος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης – Πάφος2017 για το 2016 δίνει το βραβευμένο πρόγραμμα National Theatre Live, ένα πρόγραμμα το οποίο «συνδέει» δεκάδες χιλιάδες θεατές σε όλο τον κόσμο, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν επιλεγμένες παραγωγές της παγκοσμίου εμβέλειας θεατρικής σκηνής του Λονδίνου μέσα από την οθόνη.

Συναυλίες μουσικής δωματίου και οικογενειακές συναυλίες από την Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου μεταφέρει ο Οργανισμός Πάφος2017 στην Πάφο και τον νέο χρόνο. O Διονύσιος Σαββόπουλος ανοίγει τον κύκλο συναντήσεων με αγαπημένους καλλιτέχνες στην Παλιά Ηλεκτρική ο οποίος παρουσιάζει ανθρώπους των Γραμμάτων, των Τεχνών, του Πολιτισμού, δίνοντας την ευκαιρία στους  πολίτες της Πάφου να συνομιλήσουν μαζί τους αλλά και να ακούσουν τις ιστορίες τους.

O Φεβρουάριος συνεχίζει...
Το έργο Εν Κτήματι, μέρος του προγράμματος Περι Πόλεως κάνει την τρίτη του στάση, ο Θεόδωρος Τερζόπουλος επιστρέφει σε ένα εργαστήρι για ηθοποιούς παρουσιάζοντας τη μέδοθο που έχει αναπτύξει με τμου ﷽﷽﷽﷽﷽﷽ικη ματι, μούλιτισμού, την ΡΟΥΑΡΙΟΥ –ίτλο «Η Επιστροφή του Διόνυσου», ακρόαση για Ελληνοκύπριες και Τουρκοκύπριες ηθοποιούς από τον σκηνοθέτη Brian Michaels της παραγωγής «Λυσιστράτη» της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης – Πάφος2017 Λυσιστράτη και ένα αφιέρωμα στο Νικόλα Οικονόμου με τη συμμετοχή του Μουσικού Λυκείου Πάφου σηματοδοτούν τη συνέχεια του Ανοικτού Εργοστάσιου Πολιτισμού.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ – ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016
Παλιά Ηλεκτρική, 20:00
Η Ακρόαση - National Theatre Live
Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος2017 συνδέει την Πάφο με τον κόσμο των τεχνών και του πολιτισμού μέσα και από το πρόγραμμα National Theatre Live το οποίο μεταδίδει ζωντανά σε όλο τον κόσμο κάποιες από τις καλύτερες θεατρικές παραστάσεις του Βασιλικού Εθνικού Θεάτρου του Λονδίνου. Πρώτη παράσταση, μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Βασιλικού Εθνικού Θεάτρου, Η Ακρόαση, με πρωταγωνίστρια την  εξαίρετη ηθοποιό Helen Mirren στο ρόλο της Βασίλισσας Ελισάβετ ΙΙ. Το έργο επικεντρώνεται στην καθιερωμένη εβδομαδιαία συνάντηση, στα Ανάκτορα του Buckingham, γνωστή ως Η Ακρόαση,  μεταξύ της Βασίλισσας και του κάθε Πρωθυπουργού αντίστοιχα για 60 χρόνια, το περιεχόμενο της οποίας δεν γνώριζε κανείς.
Σε σκηνοθεσία του βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη Stephen Daldry (Billy Elliot, The Hours).
Με Ελληνικούς και Αγγλικούς υπότιτλους
Είσοδος €10 και €7 (μαθητές, φοιτητές, συνταξιούχοι)

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016
Πολιτιστικός Χώρος Τεχνόπολις 20, 17:00
Συναυλίες Μουσικής Δωματίου
Μουσικοί της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου με συναυλίες μουσικής δωματίου και έργα των:
W. A. Mozart: Κουιντέτο εγχόρδων σε Ντο μείζονα, K. 515                          
J. Brahms: Κουιντέτο εγχόρδων σε Σολ μείζονα, έργο 111              
Wolfgang Schroeder, Sorin Alexandru Horlea (βιολιά)
Vladimir Tkachenko, Krzysztof Wrobel (βιόλες)
Πέτρος Γκοσποντίνοφ (βιολοντσέλο)
Είσοδος €5, €3 παιδιά κάτω των 12

Πέμπτη 28 και Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016  
Συναντήσεις στην Παλιά Ηλεκτρική, 20:00
Διονύσης Σαββόπουλος «SOLO»
Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος 2017 εγκαινιάζει μια καινούρια ενότητα παρουσιάζοντας ανθρώπους των Γραμμάτων, των Τεχνών και του Πολιτισμού ευρύτερα, δίνοντας την ευκαιρία στους πολίτες της Πάφου να συνομιλήσουν μαζί τους και να ακούσουν τις ιστορίες τους. Ο Διονύσης Σαββόπουλος ανοίγει αυτό τον κύκλο, πότε μιλώντας και πότε τραγουδώντας, ξεδιπλώνοντας τα 50 χρόνια της μουσικής του πορείας μέσα από το στίχο, τη μελωδία και τη φωνή του, σε μια σπάνια και κάπως προσωπική συνάντηση.  
Είσοδος €15

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016
Παλιά Ηλεκτρική, 18:00
Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων
Η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου παρουσιάζει στο  πλαίσιο του προγράμματος εκδηλώσεων του Οργανισμού Πάφος2017 μια οικογενειακή συναυλία με το Οργανικό Σύνολο  “Allegro Vivace”, βασισμένη στο έργο Η Αλίκη των Θαυμάτων.
Ιδέα παραγωγής και επιμέλεια μουσικής: Άλκης Μπαλτάς
Προσαρμογή κειμένου: Στέλλα Αθηναίου
Αφηγητής: Πέτρος Γιωρκάτζης
Μαέστρος: Γιάννης Χατζηλοίζου
Είσοδος €5, €3 παιδιά κάτω των 12

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016
Καφετέρια Beanhaus Coffee Roasters, 18:00
Εν Κτήματι - 3
Το Εν Κτήματι αποτελεί ένα έργο του Προγράμματος Κοινωνικής Συμμετοχής και μέρος του πρόζεκτ Περί Πόλεως που στοχεύει στη συλλογή υλικού για την ιστορία των γειτονιών του Κτήματος. Το Εν Κτήματι κάνει την τριτη του στάση στην καφετέρια Beanhaus Coffee Roasters, δίπλα από την Πλατεία Κέννεντυ και προσκαλεί τους πολίτες της Πάφου να παρακολουθήσουν το ντοκιμαντέρ του Χαράλαμπου Μαργαρίτη με τίτλο “Οι Οθέλλοι, σχεδίασμα για ένα ντοκιμαντέρ” που ερευνά τον εγκαταλειμμένο κινηματογράφο Οθέλλος ως συνεκδοχή ολόκληρης της πόλης της Πάφου συλλέγοντας και παρουσιάζοντας εικόνες, ιστορίες και μαρτυρίες, ως θραύσματα ενός ερειπίου.
Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με το Χαράλαμπο Μαργαρίτη και τα πρόσωπα που συμμετέχουν και παρουσιάζονται στο ντοκιμαντέρ.
Είσοδος Ελεύθερη

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016
Παλιά Ηλεκτρική, 20:00
Άμλετ  - National Theatre Live
Το πρόγραμμα ΝΤLive συνδέει την Πάφο με το Βασιλικό Εθνικό Θέατρο στο Λονδίνο, παρουσιάζοντας   το σαιξπηρικό αριστούργημα Άμλετ με τον ταλαντούχο Benedict Cumberbatch. αποτελέσει  το αριστο Η παράσταση έχει κερδίσει εξαιρετικές κριτικές και έχει προβληθεί σε εκατοντάδες κινηματογραφικές αίθουσες σε όλο τον κόσμο. Ενόσω η χώρα ετοιμάζεται για πόλεμο, μια οικογένεια καταρρέει. Αναγκασμένος να πάρει εκδίκηση για τον θάνατο του πατέρα του, αλλά ανίκανος να δράσει, ο Άμλετ εξοργίζεται με την αδυναμία του μπροστά στη δύσκολη κατάσταση και θέτει σε κίνδυνο τόσο την ψυχική του υγεία, όσο και την ασφάλεια του κράτους
Σκηνοθεσία: Lyndsey Turner (Posh, Chimerica)
Με Ελληνικούς και Αγγλικούς υπότιτλους
Είσοδος €10 και €7 (μαθητές, φοιτητές, συνταξιούχοι)

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016
Παλιά Ηλεκτρική, 18:00
Η επιστροφή του Διόνυσου
Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος, εμπνευστής και σκηνοθέτης του έργου Τρωάδες, που θα πραγματοποιηθεί το 2017, θα παρουσιάσει τη μέθοδο που έχει αναπτύξει με τίτλο “Η επιστροφή του Διόνυσου”. Αυτή η μέθοδος εκπαίδευσης για τον ηθοποιό βασίζεται τόσο στη φιλοσοφία, όσο και στην πρακτική, στην περίφημη «αποδόμηση», και σε ασκήσεις που ενεργοποιούν το σώμα, τη φωνή, την αναπνοή, την εκφορά του λόγου, το ρυθμό, την είσοδο και την έξοδο στη σκηνή, αλλά και επί σκηνής παρουσία.
Η παρουσίαση θα γίνει στο πλαίσιο του ειδικού Εργαστηρίου για ηθοποιούς- συμμετοχή μόνο με προσκλήσεις - που πραγματοποιείται στην Πάφο.
Είσοδος Ελεύθερη

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016 - 18:00
Αφιέρωμα στο Νικόλα Οικονόμου
Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος2017 και το Μουσικό Λύκειο Πάφου διοργανώνουν εκδήλωση τιμής για τον σπουδαίο δημιουργό, πιανίστα, συνθέτη και στοχαστή Νικόλα Οικονόμου, ο οποίος αποτέλεσε μια σημαντική μορφή της μουσικής δημιουργίας με τις μοναδικές και γεμάτες πάθος μουσικές του εκτελέσεις, αλλά και τα Μεσογειακά και Κυπριακά μουσικά στοιχεία που αποτυπώνονται στο έργο του. Γνωστές είναι οι συνεργασίες του με τον Αμερικανό συνθέτη Chick Korea, οι οποίες οδήγησαν στον κοινό δίσκο  “On two Pianos” και με την σημαντική Γερμανίδα σκηνοθέτιδα Margarethe Von Trotta.
Μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ οι μαθητές του Μουσικού Λυκείου θα παρουσιάσουν έργα του καλλιτέχνη σε πιάνο και κιθάρα.
Α’ Λύκειο Εθνάρχη Μακαρίου ΙΙΙ
Είσοδος Ελεύθερη

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close