Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Έρχεται το τελεφερίκ στο Τρόοδος

Ένα σημαντικό έργο για τους λάτρεις του βουνού

Δημοσιεύτηκε στις 29 Δεκεμβρίου 2015

Η δημιουργία ενός τελεφερίκ που θα μεταφέρει τους επισκέπτες από τους πρόποδες του Τροόδους στην κορυφή του Ολύμπου, βρίσκεται στους σχεδιασμούς της ευρύτερης ανάπτυξης του Τροόδους, και σύντομα θα κληθούν επενδυτές να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους.

Πιθανές διαδρομές για το τελεφερίκ είναι οι εξής: Αγίου Νικολάου Κακοπετριάς – Τροόδους, Πλατρών – Τροόδους, κοινότητα Αμιάντου – Τροόδους.

Η τελευταία διαδρομή φαίνεται να κερδίζει έδαφος αφού θεωρείται καλύτερη από οικονομικής πλευράς. Αποτελεί παράλληλα πρόκληση από τη στιγμή που η μεγαλύτερη διαδρομή της θα διασχίζει την περιοχή του μεταλλείου Αμιάντου.

Η βασική ιδέα είναι ότι το τελεφερίκ θα ξεκινά από την κοινότητα Αμιάντου στο σημείο όπου υπάρχει διαθέσιμος χώρος στάθμευσης, και στη συνέχεια να συνεχίζει μέχρι το Μεταλλείο όπου θα υπάρχει ένας σταθμός του τελεφερίκ, και στη συνέχεια θα κατευθυνθεί κοντά στην πλατεία Τροόδους.

Προτείνεται σε διάφορα σημεία (έναρξη, στάση και τερματισμός) όπως υπάρξει μια σειρά από υπηρεσίες που να μπορούν να παρέχονται στους χρήστες, όπως μικρά καταστήματα, καφετέριες, ενοικιάσεις ποδηλάτων, ιππασία, κ.λπ.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close