Arts & Culture , Επόμενες Παραστάσεις

Το Πάφος 2017 σε συνεργασία με το Βασιλικό Θέατρο του Λονδίνου

Ζωντανές προβολές παραστάσεων από το Λονδίνο στην Πάφο

Δημοσιεύτηκε στις 05 Ιανουαρίου 2016

Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – Πάφος2017 εντάσσεται στο δίκτυο προβολών του προγράμματος National Theatre Live, ένα project του Βασιλικού Εθνικού Θεάτρου του Λονδίνου το οποίο έχει ως στόχο να δώσει στο παγκόσμιο θεατρόφιλο κοινό  πρόσβαση στις καλύτερες παραστάσεις της βρετανικής σκηνής. Το National Theatre, γνωστό σε όλο τον κόσμο για τη δυναμική και πλούσια θεατρική σκηνή του, συνδυάζει τη μακρά θεατρική παράδοση από την εποχή του Σαίξπηρ με νέες, πρωτοπόρες δημιουργίες που θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και οι κάτοικοι και επισκέπτες της Πάφου.

Το πρόγραμμα 
Το πρόγραμμα National Theatre Live συνδέει δεκάδες χιλιάδες θεατές σε όλο τον κόσμο, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν επιλεγμένες παραγωγές της παγκοσμίου εμβέλειας θεατρικής σκηνής του Λονδίνου. Σήμερα, οι παραγωγές του ΝΤ Live προβάλλονται σε περισσότερους από 1,100 επιλεγμένους κινηματογραφικούς, ή θεατρικούς χώρους σε όλο τον κόσμο. Πίσω από την ιδέα αυτή βρίσκονται ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Νational Theatre, Nicholas Hytner, και ο παραγωγός David Sabel, οι οποίοι θέλησαν να ξεπεράσουν τα όρια της παραδοσιακής θεατρικής εμπειρίας και να δώσουν στο κοινό που δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στο βρετανικό θέατρο τη δυνατότητα να βιώσει τη θεατρική εμπειρία.

Προβολές στην Πάφο
"Η Ακρόαση"

Αυλαία του προγράμματος με την βραβευμένη παράσταση “Η Ακρόαση” με την εξαίρετη ηθοποιό Helen Mirren  στο ρόλο της Βασίλισσας Ελισάβετ ΙΙ. Μια από τους σπουδαιότερες παραστάσεις του National Theatre που καταχειροκροτήθηκε από κοινό και κριτικούς. Το έργο αναφέρεται στις εβδομαδιαίες συναντήσεις της βασίλισσας Ελισάβετ με έκαστο από τους 12 πρωθυπουργούς της στα Ανάκτορα του Μπάκινγκχαμ. Αυτές οι συναντήσεις ήταν κρυφές και ιδιωτικές. Εκλεγμένοι πολιτικοί, που έρχονται και παρέρχονται, μπαινοβγαίνουν από την περιστρεφόμενη πόρτα της, ενώ αυτή παραμένει σταθερή, περιμένοντας τον επόμενο πρωθυπουργό.
Την παράσταση υπογράφει ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Stephen Daldry σκηνοθέτης των ταινιών Billy Elliot και The Hours μεταξύ άλλωνTετάρτη 13 Ιανουαρίου, Παλιά Ηλεκτρική στις 20.00

"Αμλετ"
Η επόμενη προβολή του προγράμματος National Theatre Live συνεχίζει με το σαιξπηρικό αριστούργημα Άμλετ με τον ταλαντούχο Benedict Cumberbatch οπως «Eνας φλογερός Aμλετ πέντε αστέρων» από την Daily Telegraph και «Χαρισματική και ευφυής ερμηνεία» από την Evening Standard.αποτελέσει  το αριστο Η παράσταση έχει κερδίσει εξαιρετικές κριτικές και έχει προβληθεί σε εκατοντάδες κινηματογραφικές αίθουσες σε όλο τον κόσμο. Ενόσω η χώρα ετοιμάζεται για πόλεμο, μια οικογένεια καταρρέει. Αναγκασμένος να πάρει εκδίκηση για τον θάνατο του πατέρα του, αλλά ανίκανος να δράσει, ο Άμλετ εξοργίζεται με την αδυναμία του μπροστά στη δύσκολη κατάσταση και θέτει σε κίνδυνο τόσο την ψυχική του υγεία, όσο και την ασφάλεια του κράτους. Σκηνοθεσία: Lyndsey Turner που τιμήθηκε το 2014 με το βραβείο «Λόρενς Oλίβιε» (Posh, Chimerica). Τρίτη 10 Φεβρουαρίου, Παλιά Ηλεκτρική, 20.00.

 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close