Nightlife & Music

Ποια είναι λοιπόν η Amanda;

Το νέο μιούζικαλ της Κατερίνας Α. Χριστοφίδου κάνει πρεμιέρα αυτό το Σάββατο...

Δημοσιεύτηκε στις 08 Ιανουαρίου 2016

Και λίγο πριν από τη μεγάλη και πολυαναμενόμενη πρεμιέρα... το Check In συνομίλησε μαζί της! 
 

Το ‘δίδυμο’ Κατερίνα Χριστοφίδου – Άλεξ Παναγή,που πέρσι μας χάρισαν μοναδικές στιγμές ευχαρίστησης με το επιτυχημένο musical Γουρουνιάσματα, επιστρέφουν φέτος με μια νέα οικογενειακή αυτή τη φορά παράσταση, με το πρωτότυπο μιούζικαλ με τίτλο "AMANDA The Musical"! 

Με αυτή την αφορμή το Check In συνομίλησε με την Κατερίνα Α. Χριστοφίδου και έμαθε όλα όσα εσύ θα δεις αυτό το σαββατοκύριακο στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Στροβόλου.

 

Τι πραγματεύεται η παράσταση;
Το καινούργιο μας μιούζικαλ πραγματεύεται τα προβλήματα μιας οικογένειας με τρία παιδιά, που βιώνει το χωρισμό του ζευγαριού, τις ανθρώπινες σχέσεις, τον έρωτα, την αληθινή αγάπη. Μετά από μια παρεξήγηση, όλοι οι ήρωες θα μπλεχτούν σε μια ιστορία απολαυστικά κωμική και γεμάτη ανατροπές και μαγεία, που ούτε οι ίδιοι φαντάζονται.

Από πού εμπνεύστηκες την ιστορία της;
Η ιστορία μας είναι εμπνευσμένη απο την υπέροχη κινηματογραφική ταινία του 1993 όπου πρωταγωνίστησε ο πολύ ταλαντούχος ηθοποιός Robin Williams, “Mrs Doubtfire”. Φυσικά έμπνευση μου έδωσαν και καθημερινές καταστάσεις απο την προσωπική μου ζωή και ζωές φίλων.

Ο τίτλος της παράστασης από πού προέκυψε; 
Όπως σε κάθε έργο που γράφουμε, μετά έχουμε πολλές συζητήσεις για το ποιος θα είναι ο τίτλος. Αυτή τη φορά δεν δυσκολευτήκαμε καθόλου, αφού αυτό το υπέροχο πλάσμα που φέρνει τα πάνω κάτω, και αλλάζει τις ζωές όλων των ηρώων μας λέγεται… ΑΜΑΝΤΑ.Πρέπει να έρθετε να δείτε την παράσταση! Μόνο τότε θα καταλάβετε.

Ποιες ηλικίες μπορούν να παρακολουθήσουν την παράσταση;
Είναι ένα μιούζικαλ για όλη την οικογένεια! Μπορούν άνετα να το παρακολουθήσουν και παιδιά προδημοτικής αλλά και έφηβοι, και τριαντάρηδες και γιαγιάδες και παππουδες.

Πέραν του ψυχαγωγικού κομματιού, με τη μουσική και το χορό, ποια τα μηνύματα που θέλεις να περάσεις στους μικρούς θεατές;
Το έργο όπως έχω πει, μιλά για τα παιδιά που βρίσκονται ανάμεσα σε δύο γονείς που αποφασίζουν να χωρίσουν, και δυστυχώς πολλές φορες τα παιδιά αυτά πιστεύουν λανθασμένα ότι ίσως φταίνε αυτά για την απόφαση της μαμάς και του μπαμπά να ζήσουν χωριστά. Το μήνυμα λοιπόν είναι ότι έστω και αν δεν τα ξαναβρούν, και τελικά χωρίσουν οι γονείς, δεν σημαίνει ότι δεν αγαπάνε τα παιδιά τους.  Το σημαντικό είναι η αγάπη.

Η ιστορία λοιπόν παρουσιάζει καταστάσεις που αρκετά παιδιά χωρισμένων οικογενειών βιώνουν στην καθημερινότητά τους. Δεν θα επηρεάσει την ψυχολογία αυτών των παιδιών η ιστορία σου;
Νομίζω πως ακριβώς το αντίθετο! Στην Κύπρο πολλές φορές δυστυχώς κρυβόμαστε πίσω απο το δάκτυλό μας και υπερπροστατεύουμε τα παιδιά μας με αποτέλεσμα να τους κάνουμε μόνο “κακό” άθελά μας. Πιστεύω, πως τα παιδιά που μπορεί να βιώνουν ένα διαζύγιο,είναι σημαντικό να ξέρουν ότι αυτό που βιώνουν δεν το βιώνουν μόνα τους, αλλά και πολλά άλλα παιδιά σ’ όλη την Κύπρο, σ’ όλο τον κόσμο.  Δεν πρέπει να ξεχνάμε να ονειρευόμαστε, να βλέπουμε τη θετική πλευρά της ζωής, να εκφραζόμαστε και να επικοινωνούμε. Δυστυχώς η ζωή πολλές φορές μας φέρνει αντιμέτωπους με δύσκολες καταστάσεις αλλά όπως λέει και ένα από τα τραγούδια του “ΑΜΑΝDA The Musical”... αν ξέρουμε να αγαπάμε, να πολεμάμε, να τολμάμε, να δίνουμε, να χαμογελούμε, και ό,τι αξίζει το κρατάμε…όλα γίνονται!  Και όλα ξεπερνούνται.

 

"Κωμωδία, μιούζικαλ, ρομαντική κομεντί ή περιπέτεια, η «Αμάντα» είναι ένα έργο που πηγάζει από τη μαγεία... τη μαγεία της ζωής και των ίδιων των ανθρώπων που αλλάζουν καθημερινά"


 

Ποιοι είναι οι υπόλοιποι συνεργάτες της παράστασης;
Στην καινούργια αυτή παραγωγή της γνωστής ομάδας πίσω από τα Γουρουνιάσματα, πρωταγωνιστούν oι Νεκτάριος Θεοδώρου, Ηλέκτρα Φωτιάδου, Ανδρέας Παπαμιχαλόπουλος, Άντρη Αγγελίδου, Γιάννης Μίνως, Κωνσταντίνος Ανδρονίκοu, και σε ρόλο έκπληξη οι Άλεξ Παναγή και Κατερίνα Χριστοφίδου. Επίσης συμμετέχουν και τα νεαρά ταλέντα από την εκπομπή The Musical Kids της τηλεόρασης ΣΙΓΜΑ. Η σκηνοθεσία ανήκει στην Αίγλη Σπυριδάκι, οι χορογραφίες στον Χάρη Σάββα, η μουσική στον Αλεξ Παναγή  και οι στίχοι είναι του Σταύρου Σταύρου. Το κείμενο έγραψα μαζί με τον Αλεξ Παναγή και τον Βασίλη Τσιγκριστάρη. Στην σκηνη έχουμε και ζωντανή ορχήστρα με μαέστρο τον Βασίλη Βουρβόπουλο (πλήκτρα), τον Μαρίνο Κάσσινο (Μπάσο), τον Αντρέα Γιαβρούτα (κιθάρες) και τον Αγγελο Μιχαηλούδη (ντράμς).

Στη σκηνή θα ανέβουν και τα παιδιά από την εκπομπή του ΣΙΓΜΑ "The Musical Kids". Πόσο εύκολο είναι να δουλεύεις με παιδιά;
Είναι με μεγάλη μας χαρά που θα έχουμε στη σκηνή μαζί μας και τα 12 αστεράκια μας από το The Musical Kids. Ειναι πραγματικά πολύ ταλαντούχα παιδιά και ανυπομονούν και αυτά να τα απολαύσει ο κόσμος στη θεατρική πλέον σκηνή.  Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι εύκολο να δουλεύεις με παιδιά σε μια επαγγελματική παράσταση, όπου ήδη έχεις τους ηθοποιούς, τους μουσικούς, όλους τους επαγγελματίες συνεργάτες σου και πρέπει να εντάξεις αυτά τα παιδιά, να νιώσουν ομάδα με όλους, να δουλεύουν με τις απαιτήσεις μιας επαγγελματικής παραγωγής, και συνάμα να αναγνωρίζεις και να κατανοείς ότι είναι για τα πιο πολλά παιδιά η πρώτη τους επαφή με σκηνοθέτη, μουσικό διευθυντή κλπ.

Πότε και πού θα δίνονται παραστάσεις; Θα περιοδεύσετε και σε άλλες πόλεις;
Οι παραστάσεις θα δοθούν στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας το σαββατοκυριακο 9 Ιανουαρίου 2016 στις 16:00 και στις 19:30 και την Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016 στις 11:00πμ, ΜΟΝΟ. Μετά θα έχουμε άλλες 4 παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας στις 23 & 24 Ιανουαρίου 2016, στις 15:30 & 18:30. 

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close