Κινηματογράφος , Cinema: Τα Καλύτερα

Χρυσές Σφαίρες 2016: Μεγάλος νικητής το "The Revenant" (videos)

Τρία βραβεία για την ταινία του Iñárritu. Καλύτερος ηθοποιός ο Leonardo DiCaprio. Με άδεια χέρια έφυγε το "Carol".

Δημοσιεύτηκε στις 11 Ιανουαρίου 2016

Με αρκετές εκπλήξεις και ανατροπές, πραγματοποιήθηκαν πριν από μερικές ώρες στο Beverly Hills Hotel του Λος Άντζελες οι Χρυσές Σφαίρες 2016, με τις ξεκαρδιστικές ατάκες του παρουσιαστή Ricky Gervais, να κλέβουν τις εντυπώσεις στην αίθουσα. Μεγάλος νικητής της βραδιάς το “The Revenant” του Alejandro Gonzalez Iñárritu, το οποίο κέρδισε συνολικά τρία βραβεία, ανάμεσά τους και τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Δραματικής Ταινίας (ένα χρόνο μετά την επικράτησή του στα Όσκαρ με το “Birdman”).

 

Επίσης απέσπασε το βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας και Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας σε Δραματική Ταινία για τον Leonardo DiCaprio (ο οποίος ατενίζει τα Όσκαρ πλέον με μεγάλη αισιοδοξία). Το “The Revenant” γυρίστηκε στον παγωμένο Καναδά και αφηγείται την αληθινή ιστορία του Hugh Glass, ενός κυνηγού που όταν μια αρκούδα του επιτέθηκε στο δάσος, οι σύντροφοί του τον εγκατέλειψαν θεωρώντας τον νεκρό. Ο Glass περπάτησε πάνω από 300 χιλιόμετρα για να επιστρέψει στον πολιτισμό και να πάρει την εκδίκησή του.

Το βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μιούζικαλ ή Κωμωδία κέρδισε το “The Martian ” του Ridley Scott, με τον Matt Damon να κερδίζει παράλληλα τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας σε Μιούζικαλ ή Κωμωδία για το ρόλο του στην ταινία. Μεγάλη έκπληξη είχαμε στην κατηγορία Α’ Γυναικείου Ρόλου σε Δραματική Ταινία με την Brie Larson  να παίρνει το πολυπόθητο βραβείο για την εξαιρετική της ερμηνεία στο “Room”, αφήνοντας πίσω της τα φαβορί Cate Blanchett, Alicia Vikander και Saoirse Ronan.

Αγαπημένη ηθοποιός της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών στο Λος Άντζελες, η Jennifer Lawrence πήρε το βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου σε Μιούζικαλ ή Κωμωδία για την ερμηνεία της στο “Joy” του David O. Russell, ενώ highlight της βραδιάς, ήταν το βραβείο Β’ Ανδρικού Ρόλου, το οποίο απέσπασε ο Sylvester Stallone για το “Creed”, με τον διάσημο Αμερικανό ηθοποιό να κερδίζει το δυνατό χειροκρότημα των συναδέλφων του στην αίθουσα.Η Kate Winslet πήρε το βραβείο Β’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στο “Steve Jobs” του Danny Boyle, ενώ η ταινία απέσπασε και τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερου Σεναρίου (Aaron Sorkin)

Καλύτερο Τραγούδι ψηφίστηκε το "Writing’s on the Wall" του Sam Smith από την ταινία "Spectre" ενώ το βραβείο Καλύτερης Μουσικής Επένδυσης πήγε στην ταινία "The Hatefull Eight" του Quentin Tarantino και στον θρυλικό συνθέτη Ennio Morricone. Καλύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων αναδείχτηκε -όπως ήταν βέβαιο- το “ Inside Out”, ενώ το βραβείο Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας πήγε στην Ουγγαρία και στο “Son of Saul”.  Ο ηθοποιός Denzel Washington τιμήθηκε με το βραβείο Cecil B. DeMille για τη συνολική του προσφορά στη βιομηχανία του κινηματογράφου.  Xωρίς κανένα βραβείο έφυγε από την αίθουσα το μεγάλο φαβορί “Carol”, το οποίο είχε αποσπάσει τις περισσότερες υποψηφιότητες.

Δείτε αναλυτικά όλα τα βραβεία εδώ 
 

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close