24 January 2016
Arts & Culture , Επόμενες Παραστάσεις

Θέατρο σκιών με ζωντανή ethnic jazz μουσική στο Ριάλτο

"Ο Καραγκιόζης Γιατρός" παρουσιάζεται μέσα από μια σύγχρονη οπτική

Δημοσιεύτηκε στις 12 Ιανουαρίου 2016

Οι παραδοσιακοί χαρακτήρες του θεάτρου σκιών συναντούν τη σύγχρονη επικαιρότητα και τους ethnic jazz ήχους σε μια παράσταση για κάθε ηλικία. Η παραδοσιακή κωμωδία του θεάτρου σκιών "Ο Καραγκιόζης Γιατρός" παρουσιάζεται μέσα από μια σύγχρονη οπτική, όπου η δράση στον μπερντέ εναλάσσεται με jazz διακευές.

Πρόκειται για μια συνεργασία μεταξύ του ΚαραγκιόΖΕΙΣ παντού! (Θοδωρής Κωστιδάκης ) και του Amalgamation Project (Ερμής Μιχαήλ, Διασκευές – Κιθάρα / Βίκη Αναστασίου, Φωνή / Άλκης Αγαθοκλέου, Νέυ). Η μουσική επένδυση του έργου θα αποτελείται από ethnic jazz διασκευές των παραδοσιακών τραγουδιών του θεάτρου σκιών που κλασικά συνοδεύουν τον Καραγκιόζη και τους υπόλοιπους χαρακτήρες του θιάσου.

Στην τελευταία περιπέτεια του Καραγκιόζη, η δράση στον μπερντέ εναλλάσσεται με ethnic jazz διασκευές των παραδοσιακών τραγουδιών του θεάτρου σκιών και ο Καραγκιόζης αναγκάζεται να δηλώσει γιατρός,  Προσλαμβάνεται από τον Πασά για να θεραπεύσει την ανίατη ασθένεια της κόρης του, η άγνοιά του όμως προκαλεί μια σειρά από παρεξηγήσεις.  Εν τω μεταξύ, οι διάφοροι χαρακτήρες – Σταύρακας, Σιορ Διονύσιος, Μορφονιός, Μπαρμπα-Γιώργος κ.ά. - περνούν από το μπερντέ αναζητώντας ιατρικές συμβουλές από τον Καραγκιόζη. Ο Καραγκιόζης χρησιμοποιεί το κοφτερό μυαλό του αλλά και το ιδιαίτερο χιούμορ του για να ανταπεξέλθει.

Συντελεστές
Θοδωρής Κωστιδάκης (ΚαραγκιόΖΕΙΣ παντού!) Καραγκιοζοπαίκτης, εμψυχωτής εργαστηρίων θεατρικού παιχνιδιού και αρχιτέκτονας. Γεννήθηκε στην Αθήνα, με πατέρα Καραγκιοζοπαίκτη, από όπου και έμαθε την τέχνη του θεάτρου σκιών. Το 2012 ίδρυσε από κοινού με το Εργαστήρι Τέχνης και Θεάτρου “Arts and Moods” το project «ΚαραγκιοΖΕΙΣ παντού!». 

Βίκυ Αναστασίου & Amalgamation Project: Η Βίκυ Aναστασίου δημιούργησε το Amalgamation Project το 2010 για να να συνταιριάξει παραδοσιακές μελωδίες και τζαζ αρμονία. Κύριος συνεργάτης της είναι ο Ερμής Μιχαήλ που αναλαμβάνει τις εναρμονίσεις των τραγουδιών. Επίσης μακροχρόνια στενή συνεργασία υπάρχει με τον νεϋστα Άλκη Αγαθοκλέους. Η συνεργασία με τον Θοδωρή Κωστιδάκη και το ‘ΚαραγκιόΖΕΙΣ παντού!’ ξεκίνησε το 2015 με σκοπό να παρουσιαστεί το θέατρο σκιών με μια διαφορετική πινελιά.

Στις 11.30. Εισιτήρια: € 8/ 6 E-tickets: www.rialto.com.cy

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close