Guide , Ξενοδοχεία να μείνεις

5 αγροτουριστικά στον Καλοπαναγιώτη

Συνδυάζουμε εκδρομή και διαμονή στον όμορφο Καλοπαναγιώτη στην καρδιά της Μαραθάσας

Δημοσιεύτηκε στις 15 Ιανουαρίου 2016

Το χωριό της επαρχίας Λευκωσίας διαθέτει παραδοσιακή αρχιτεκτονική, και καταπράσινες κοιλάδες. Εντυπωσιακές και πολύ γραφικές είναι ακόμα οι κεραμιδένιες σκεπές, τα θαυμάσια μπαλκόνια, οι ήσυχες αυλές, τα πλακόστρωτα δρομάκια και οι παλιές εκκλησίες, που όλα μαζί συμβάλλουν στη δημιουργία ενός όμορφου τοπίου.

Ο δε ποταμός Σέτραχος, σε συνδυασμό με πολλούς νερόμυλους και φυσικές πηγές, προσφέρουν μια ήρεμη και γαλήνια ατμόσφαιρα.

Για να τα ζήσεις όμως όλα τα πιο πάνω, ιδανικό θα ήταν να κλείσεις δωμάτιο σε ένα από τα καταλύματα που προσφέρουν διαμονή με πολλές ανέσεις… και βουνίσιο αέρα.

Εμείς ψάξαμε, βρήκαμε και σου προτείνουμε κάποια από αυτά!

Hani Chrysomilou
Η οικογένεια Χρυσόμηλου αποφάσισε να αναβιώσει το παλιό χάνι του παππού τους, το οποίο επαναλειτούργησε πρόσφατα με την ονομασία Hani Chrysomilou προσφέροντας στους επισκέπτες γνήσια κυπριακή φιλοξενία. Ο χώρος διαμορφώθηκε και ανακαινίστηκε πλήρως με τη δημιουργία δύο μεγάλων υπνοδωματίων, μίας κοινόχρηστης κουζίνας και ενός μεγάλου ζεστού σαλονιού που μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι έξι άτομα. Ο υπέροχος κήπος και η μεγάλη βεράντα είναι οι τέλειοι χώροι για χαλάρωση με θέα την Κοιλάδα της Μαραθάσας και τις βουνοπλαγιές του Τροόδους.

 

Το σπίτι της Αναστούς
Το παλιό, γραφικό σπίτι, όπου έμενε η γιαγιά Αναστασία ή Αναστού (όπως την φώναζαν) και ο παππούς Ανδρέας, στον όμορφο Καλοπαναγιώτη, φρόντισε η οικογένεια να μετατρέψει σε ένα φιλόξενο αγροτουριστικό κατάλυμα. Κανόνισε διαμονή και απόλαυσε Δωρεάν Wi-Fi, τηλεόραση επίπεδης οθόνης, τζάκι και επιπλωμένη βεράντα με θέα στον κήπο. Με θερμαινόμενο δάπεδο και κλιματισμό, τα καταλύματα περιλαμβάνουν DVD player, χώρο καθιστικού και τραπεζαρίας, καθώς και πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα για την προετοιμασία γευμάτων. Όσο για το πρωινό, αυτό θα το απολαύσεις παραδοσιακό σε παραπλήσιο  παραδοσιακό καφέ της περιοχής.
Πληρ. 99823009.


Αρχοντικό Η Μισιρλού
Στο Αρχοντικό η Μισιρλού πέρα από ζεστή φιλοξενία και την άνετη διαμονή, θα απολαύσεις και την πανοραμική θέα στην κοιλάδα της Μαραθάσας. Επίλεξε ανάμεσα σε μονάδες με κουζίνα και επιπλωμένο μπαλκόνι ή αίθριο με θέα στο βουνό, όλες με παραδοσιακή διακόσμηση και δωρεάν Wi-Fi, και κάνε άμεσα κράτηση μέσα από την ιστοσελίδα τους, στο www.imisirlou.com. Σημείωσε ακόμα ότι διαθέτουν τηλεόραση επίπεδης οθόνης, DVD player, φούρνο μικροκυμάτων και στεγνωτήρα μαλλιών. Όλες οι μονάδες περιλαμβάνουν τζάκι, ενώ ορισμένες προσφέρουν και μπανιέρα-υδρομασάζ.
Μάρκου Δράκου 77, Καλοπαναγιώτης. Πληρ. 70009131.

 

Atratsa Mountain Apartments-Suites
Στο πολύ όμορφο ATRATSA Mountain Suites θα χαλαρώσεις και θα ξεφύγεις απόλυτα από τη ρουτίνα και το άγχος της καθημερινότητας. Είναι η θέα στα γύρω βουνά και τη λίμνη που θα απολαμβάνεις από το μπαλκόνι, η ζεστή ατμόσφαιρα ή οι παροχές (καλά εξοπλισμένη κουζίνα, τηλεόραση επίπεδης οθόνης και δωρεάν προϊόντα περιποίησης στο μπάνιο, βεράντα με εγκαταστάσεις μπάρμπεκιου),όλα σίγουρα θα σε βοηθήσουν να πάρεις και πάλι τα πάνω σου!
Πληρ. 99 464664/www.atratsa.com.

 

Το Καστρί
Το πετρόκτιστο To Kastri προσφέρει κομψά στούντιο και διαμερίσματα ενός και δύο υπνοδωματίων, που θα σε φιλοξενήσουν όσο πιο ζεστά και παραδοσιακά γίνεται. Όλα τα στούντιο και τα διαμερίσματα στο Kastri έχουν ξύλινα δοκάρια στην οροφή και θέα στο Όρος Τρόοδος. Όλα διαθέτουν καθιστικό με τηλεόραση επίπεδης οθόνης και μικρή κουζίνα με μίνι ψυγείο και εστίες μαγειρέματος ή ηλεκτρική κουζίνα. Ορισμένα περιλαμβάνουν τζάκι. Σε όλα ωστόσο τα δωμάτια παρέχεται δωρεάν Wi-Fi.
Πληρ. 99 475458/ http://tokastri.com/
 

*Σημείωση: 
Το γνωστό και ιδιαίτερα δημοφιλές αγροτουριστικό κατάλυμα Casale Panayiotis θα παραμείνει κλειστό μέχρι και τον Απρίλιο για ανακαίνιση, γι' αυτό και δεν περιλαμβάνεται στις πιο πάνω επιλογές. Παρόλα αυτά το Myrianthousa Spa παραμένει ανοικτό καλώντας σε να ζήσεις στιγμές απόλυτης ευεξίας, απολαμβάνοντας sauna, steam bath, διάφορα είδη μασάζ και θεραπείες ομορφιάς.
(22952444) Μάρκου Δράκου 80, Καλοπαναγιώτης, επ. Λευκωσίας.

 

Πώς θα φτάσεις μέχρι τον Καλοπαναγιώτη;
Η διαδρομή: Αν ξεκινήσεις από Λευκωσία, ακολούθησε τον δρόμο Καλοπαναγιώτη-Κύκκου μέσω Αστρομερίτη, Κουτραφά. Αν έρχεσαι από Λεμεσό, ακολούθησε το δρόμο προς Καλοπαναγιώτη-Κύκκου μέσω Σαϊττά, Κάτω Αμιάντου, Κακοπετριάς, Ευρύχου.

Περισσότερες πληροφορίες για το χωριό καθώς και επιλογές διαμονής μπορείς να βρεις στην ιστοσελίδα του χωριού.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close