Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Μικρά πιατάκια - medi tapas

Μικρά-μικρά πιάτα στη σειρά με μεσογειακό ταμπεραμέντο! Πιατάκια με νοστιμιές, ιδιαίτερα χορταστικές και ευφάνταστες.

Δημοσιεύτηκε στις 04 Μαρτίου 2013

Λευκωσία

 

Brasserie Au Bon Plaisir

ID Αν αυτό που θες διακαώς είναι μια αυθεντική, παριζιάνικη a la bistrot εμπειρία, τότε πρέπει να σηκώσεις το ακουστικό και να κλείσεις τώρα τραπέζι στο 'Au Bon Plaisir'. Πιες ένα Kir Royal και άσε την ιδιοκτήτρια, κυρία Gatienne Thibaut, να σε μεταφέρει ως τη γαλλική πρωτεύουσα μέσω των αυθεντικών γαλλικών ορεκτικών πιάτων (quiches, πατέ, foie gras, κροκέτες τυριού και άλλα, από €4.40-€12), των σπιτικών κυρίως πιάτων και φυσικά, των γλυκών.

Something special Κι όμως, υπάρχει κόσμος που πάει στο 'Au Bon Plaisir' μόνο και μόνο για το εξαιρετικό foie gras και για τα νοστιμότατα σαλιγκάρια, τα οποία συνοδεύει φυσικά με κρασάκι.

Λόγω τιμής Κάθε δεύτερη Κυριακή του μήνα, το εστιατόριο διοργανώνει 'Single & friends night', προσφέροντας set menu με μόνο €20.

(96755111) Αλάσιας 15. Δ-Κ 12.30-15.00 & 19.00-23.00 (Κ από 11.00 για brunch).

 

Casa Vieja

ID Λατρεμένο μέρος για την πρωτεύουσα και για όλους εμάς τους ολιγαρκείς που δεν ζητάμε πολλά-πολλά. Μας αρκεί ένα ζεστό μέρος με ατμοσφαιρικό φωτισμό, δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε καμιά 40ριά tapas, με προτάσεις από κρέας, ψάρι και vegetable dishes, μια paella και μια σαγκρία. Αυτό είναι το 'Casa Vieja', το αυθεντικό ισπανικό εστιατόριο που λειτουργεί εδώ και 10 χρόνια!

Something special Πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις το Montado de lomo, που είναι χοιρινό μαριναρισμένο σε πάπρικα και σκόρδο, το Gambas Romesco που είναι γαρίδες tiger με σος romesco, αλλά και το Croquetas de queso, τις τυροκροκέτες με σάλτσα από berries.

Λόγω τιμής Κάθε Τετάρτη και Παρασκευή μπορείς να απολαύσεις live flamenco μαζί με το φαγητό σου, ενώ τα μεσημέρια του Σαββάτου και της Κυριακής, με μόνο €8.90 το άτομο (δωρεάν για τα παιδιά), μπορείς να απολαύσεις tapas με επιλογή από 6 διαφορετικά πιάτα (ανά δύο άτομα), έχοντας παράλληλα τη δυνατότητα να γευτείς γουρουνιά που φτιάχνεται ειδικά τις Κυριακές.

(22673371) Αρχ. Μιχαήλ 3. Δ-Παρ 19.30-23.00, Σ&Κ 12.00-16.00 & 19.30-23.00.

 

Μπουάτ Berengaria

ID Σαν σε παλιά μπουάτ είναι το σκηνικό και η ατμόσφαιρα στο μαγαζί. Καθόλου τυχαία η επιλογή του ονόματος. Συγκεκριμένα, ο μαέστρος Μάριος Μελετίου (πιάνο) παρουσιάζει μαζί με τη μουσική του παρέα ένα διασκεδαστικό πρόγραμμα με έντεχνο, ελαφρολαϊκό και παλιό λαϊκό τραγούδι. Παράλληλα, στο τραπέζι έρχονται διάφοροι μεζέδες, με τη φιλοσοφία των tapas να ισχύει και εδώ.

Something special Το set menu περιλαμβάνει σούπα βελουτέ (με λαχανικά ή κοτόπουλο), mix grill (σουβλάκι, μπέικον και χαλούμι), κεφτεδάκια σμυρναίικα με φέτα, πέννες με στήθος κοτόπουλο και φρούτο!

Λόγω τιμής Μόνο €12 η τιμή για τα 'tapas'. Επιπλέον €5 για ένα ποτήρι κρασί. Δεν πιστεύω να μην είσαι happy με τη συμφέρουσα αυτή τιμολόγηση;

(22317870, 97895364) Κυριάκου Μάτση 16, Παρ & Σ από 21.00.

 

No Reservations

ID Ο Ιταλός ιδιοκτήτης και σεφ Martino Speciale και η σύζυγός του Monika, μετά από ένα δυνατό πέρασμα από το ξενοδοχείο Four Seasons του Λονδίνου, αποφάσισαν να ανοίξουν το 'No Reservations' στη Λευκωσία. Τα αποτελέσματα γνωστά. Πολυτελείς μεσογειακές και διεθνείς γεύσεις, σε ένα χώρο λιτό, ο οποίος είναι μάλιστα και βραβευμένος.

Something special Δύσκολο να προτείνεις κάτι συγκεκριμένο, αφού το μενού αλλάζει ανά βδομάδα, ανάλογα με τα εποχιακά υλικά. Ωστόσο, αυτό το διάστημα επανέρχεται το θεϊκό κλέφτικο με καραμελωμένο κυδώνι, γλυκό λεμόνι και σφηνάκι mojito, που πιθανό να θυμάσαι από πέρσι.

Λόγω τιμής Τι άλλο μπορεί να θες, όταν με €30 (12 πιάτα μεταξύ των οποίων 2 γλυκά) ή €35 (15 πιάτα με 5 γλυκά) μπορείς να απολαύσεις το degustation menu του καλύτερου εστιατορίου διεθνούς κουζίνας στο νησί, σύμφωνα πάντα με τα Check In Eating Awards 2012;

(22376584) Λεωφ. Στασίνου 16. Δ-Σ 19.30-23.00.

 

Vino Cultura Wine & Tapas Bar

ID Και συνέχεια και συνέπεια! Αυτά χαρακτηρίζουν το μαγαζί που έβαλε γυαλιά σε πολλούς, όσον αφορά στα πώς πρέπει να μοιάζει και τι πρέπει να σερβίρει ένα εστιατόριο που θέλει να θεωρείται υπολογίσιμος παίκτης. Πολύ πρωτότυπα πιάτα σε στυλ tapas, με έμφαση στις μεσογειακές και τις διεθνείς γεύσεις, αλλά και μια walk-in κάβα με περισσότερες από 600 ετικέτες, που και κρασί να μην πίνεις θα σε 'μεθύσει' στα σίγουρα.

Something special Το ολοκαίνουργιο μενού ποντάρει μεταξύ άλλων στην κυπριακή παράδοση. Εξ ου και το πιτσιλλίσιμο σπετσοφάι, από παραδοσιακό κυπριακό λεπτό λουκάνικο, πιπεριές και ελιά, σοταρισμένο με brandy και σβησμένο με κρασί (€6.95), όπως και η σαλάτα με φρέσκια αναρή και χουρμάδες (φοινίκια) (€8.95). Εξαιρετικό είναι και το γεμιστό καλαμαράκι με πλιγούρι, σταφίδες και cashew nuts (€9.95).

Λόγω τιμής Τι να πρωτοαναφέρουμε; Τα 'wines of the month' που προσφέρονται σε χαμηλότερες τιμές, την ευκαιρία που έχεις να δοκιμάσεις by the glass πολύ ποιοτικά κρασιά ή τα value for money set menus με tapas;

(22676707) Κυριάκου Μάτση 20. Τρ-Κ 17.00-24.00.

 

 

 

Λεμεσός

 

Boho Chic Tapas Bar

ID Αυθεντικό ισπανικό εστιατόριο στην καρδιά της παλιάς πόλης, το οποίο φέρνει στη Λεμεσό αέρα και γεύση από ισπανική παράδοση. Τα εξαιρετικά tapas, η αυθεντική paella, η νοστιμότατη σπιτική sangria και η value for money λίστα κρασιών, σε συνδυασμό με το φιλικότατο σέρβις, τα chorizo και jamon που κρέμονται απ' το ταβάνι και ενίοτε τις θεματικές βραδιές, σε προκαλούν να κλείσεις τα μάτια για να 'πειστείς' ότι είσαι στην Ιβηρική Χερσόνησο!

Something special Τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο από μια αυθεντική paella (€21), η οποία ψήνεται σε 25 λεπτά, με αυθεντικά υλικά δικής τους εισαγωγής, με επιλογή από θαλασσινά ή κοτόπουλο. Εξαιρετικά είναι και τα Cordero a la menta (€16), τα αρνίσια παϊδάκια που μαρινάρονται για 12 ώρες σε μέντα, φρέσκο θυμάρι και μπίρα 'Estrella damm Barcelona'.

Λόγω τιμής Με €11 έρχεται στο τραπέζι μια λευκή σπιτική sangria σε pitcher του ενός λίτρου και με €14 η αντίστοιχη κόκκινη. Πολλή sangria μπορείς να πιεις και τις Τετάρτες στο 'Boho', αφού με €30 σού δίνει τη δυνατότητα να απολαύσεις paella και sangria (€30 για 2 άτομα) αλλά και μουσικές bossanova μαζί με το έτερον ήμισυ ή τον κολλητό! Τέλος, μάθε πως κάθε Κυριακή στο cozy μαγαζί της Πλατείας Ηρώων μπορείς να συνοδεύσεις τα tapas σου με ζωντανή latin μουσική (στις 20.00) από Κουβανούς μουσικούς.

(25364218, 99248772) Ανδρέα Δρουσιώτη, Πλατεία Ηρώων. Δ-Κ 19.00-24.00.

 

eStilo Fusion Tapas Bar

ID Πολύ ωραίο το συναίσθημα να κάθεσαι καλοκαίρι σε ένα από τα τραπέζια στο ξύλινο deck τού 'eStilo' και να απολαμβάνεις φαγητό σε φιλοσοφία tapas, με έμφαση στη fusion κουζίνα, αλλά και στην ισπανική. Δεν χρειάζεται όμως να περιμένεις μέχρι τότε, αφού η ειδική 'επένδυση' που έγινε στο χώρο, σου επιτρέπει να απολαύσεις το φαγητό σου χωρίς να σκέφτεσαι το κρύο. Μάλιστα, εδώ μπορείς να παραγγείλεις φαγητό ακόμα και από τα διπλανά 'Zen Room', 'Chi' και 'Chesters', όλα της όμορφης οικογένειας που ονομάζεται 'Uptown Square'.

Something special Γαρίδες τηγανητές σε σάλτσα από ρόδι και φιστίκι (€9.80), αλλά και χοιρινό με sweet chili σερβιρισμένο σε 'καλαθάκι' φτιαγμένο από noodles ρυζιού (€6.70).

Λόγω τιμής Οι τιμές του 'eStilo', γενικά, δεν είναι 'τραβηγμένες'. Το πιο ακριβό πιάτο είναι στα €12.30.

(25025555) Λεωφ. Αμαθούντος 194. Δ-Κ 18.00-02.00 (κουζίνα μέχρι 24.00).

 

House

ID Το περσινό καλοκαίρι ήταν ένα από τα πιο όμορφα των τελευταίων χρόνων και σίγουρα σ' αυτό συνέβαλε και η πανέμορφη αυλή του 'House' με τα γιασεμιά, που στεγάζεται ως γνωστό σε ένα παλιό αρχοντικό στην Αγίου Ανδρέου. Αντίστοιχα όμορφες αναμνήσεις θα έχουμε σίγουρα και για το χειμώνα, με διαφορετικό όμως σκηνικό, αυτή τη φορά στο ντιζαϊνάτο εσωτερικό τού εξαιρετικού αυτού gastrobar-restaurant, που ανοίγει μάλιστα από το μεσημέρι. Να 'ναι καλά οι άνθρωποί του, που μας προσφέρουν τα εξαιρετικά διεθνή πιάτα αλλά και τα τσιμπολογήματα που μας κάνουν να παραμιλάμε.

Something special Τραγανά samosas (€7) και μπρουσκέτες (€7-€12) για αρχή, αλλά και αλατοπιπεράτες ροδέλες από mini calamari (8.50).

Λόγω τιμής Παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε ένα από τα πλέον κλασάτα εστιατόρια της πόλης, για ένα ποτήρι κρασί θα πληρώσεις μόνο €5, ενώ για τα κυρίως πιάτα οι τιμές αρχίζουν από €8.50.

(25364040) Αγίου Ανδρέου & Χριστόδουλου Σώζου γωνία. Δ-Κ 12.00-24.00.

 

In Theory Bar

ID Στην πιο hot περιοχή του κέντρου της Λεμεσού, στην πλατεία Σαριπόλου, βρίσκεται και το 'In Theory'. Μη γελιέσαι, δεν έχει καμιά σχέση με όλα τα υπόλοιπα, από την άποψη ότι το καθένα έχει το δικό του χαρακτήρα. Εδώ, πέρα από τις ωραίες μουσικές και τα μοναδικά κοκτέιλ, σε ένα χώρο με artistic διακόσμηση, έχεις τη δυνατότητα να απολαύσεις μαζί και φαγητό μέσω ενός μεσογειακού -σε στυλ tapas- μενού, με επιλογές από σαλάτες, σούπες, homemade εδέσματα με βάση κοτόπουλο, βοδινό, αρνί και ψάρι, κάποια συνοδευτικά, αλλά και γλυκά.

Something special Best-selling products θεωρούνται τα τυλιχτά κολοκυθάκια, με το κατσικίσιο τυρί και το βασιλικό, αλλά και το 'drunk lamp', που είναι αρνίσια φιλετάκια που μαρινάρονται σε κρασί και σερβίρονται με γιαούρτι και κύμινο.

Λόγω τιμής Οι τιμές για τα 20 περίπου διαφορετικά πιατάκια κυμαίνονται από €3 μέχρι €8. Παραγγέλνοντάς τα όλα (€93), μπορείς να κάνεις ευτυχισμένους μέχρι και 10 φίλους σου!

(25100250) Σαριπόλου 53, Καθολική. Τρ-Πεμ 18.00-01.00 (23.00), Παρ-Σ 18.00-02.00 (23.30), Κ 17.00-01.00 (23.00).

 

Ousia Lounge Cafe-Bar

ID Το 'Ousia' επέστρεψε ανανεωμένο από κάθε άποψη. Μετά από απουσία δύο ετών και με νέο πρόσωπο -το facelift προσδίδει ακόμα περισσότερη ζεστασιά στο χώρο- μας προτείνει, ένα πλήρως ανανεωμένο μενού, το οποίο χωρίζεται στα δύο: σε ένα κανονικό a la carte μενού και σε ένα δεύτερο με μικρά πιατάκια, a la tapas.

Something special Τι να προτείνεις και τι να αφήσεις πίσω; Χαλούμι πασπαλισμένο με σουσάμι και σερβιρισμένο με 'έψημα', ψητές μελιτζάνες ψημένες στο φούρνο με χαλούμι, mozzarella και ντομάτα pesto, μανιτάρια τυλιγμένα με prosciutto και κατσικίσιο τυρί, μίνι μπιφτέκια με mango sauce, καβούρι σαγανάκι με sweet chili sauce...

Λόγω τιμής Ακριβώς, ο λόγος που φτιάχτηκε το συγκεκριμένο μενού με τα tapas είναι για να προσφερθεί στον πελάτη μια πιο value for money επιλογή. Θα το διαπιστώσεις παρατηρώντας τις τιμές, αφού κυμαίνονται από €3.20 μέχρι €8.20.

(25109040, 99203044) Ειρήνης 24, Πλατεία Μεσαιωνικού Κάστρου. Δ-Κ 09.30-01.30.

 

Τα Πιατάκια

ID Αρχίζοντας από την απίστευτα εμπνευσμένη συνταγή της πάπιας με το σιροπιαστό γλυκό καρυδάκι, η οποία σημειωτέον φέτος κλείνει δέκα χρόνια παρουσίας στο μενού, αφέσου στα έμπειρα χέρια του καλλιτέχνη chef Ηρόδοτου Δάμαλη, για μια γευστική περιπλάνηση σε μεσογειακά μονοπάτια, μέσα από τα περίφημα πιατάκια του.

Something special Μη φύγεις αν δεν δοκιμάσεις τα διάφορα new entries στο μενού, όπως το μοσχαρίσιο φιλετάκι με σάλτσα από ιβίσκο και μοσχάτο, τις κροκέτες από χταπόδι με φρέσκο δυόσμο και αρωματική πικάντικη σάλτσα ντομάτας, ή το brie με διάφορα μούρα, φρέσκο θυμάρι και φλούδα από πορτοκάλι, το οποίο λιώνει στο φούρνο!

Λόγω τιμής Με μόνο €1 το καθένα έρχονται στο τραπέζι απείρου κάλλους amuse-bouches: η φρέσκια φράουλα με λεπτοκομμένο χοιρομέρι, λίγο χαρουπόμελο και σπαστό μαύρο πιπέρι, το μικρό κατσαρολάκι με σούπα από κολοκύθα, μήλο, ginger και carry, τελειωμένο με φρέσκια κρέμα, αλλά και η rice crepe με σπιτική μαγιονέζα, φιστίκι αιγίνης (χαλεπιανό), αβγό ορτυκιού και κόκκινο χαβιάρι. Πολύ συμφέρουσες είναι και οι τιμές των κρασιών (από €17), τα οποία μπορείς να επιλέξεις από τη walk-in κάβα. Επίσης, 'Τα Πιατάκια' σού δίνουν τη δυνατότητα να επιλέξεις full meze 20 πιάτων, μαζί με τα γλυκά, με €25 (αντί για €29.50), αρκεί να πεις τη λέξη 'Check In' αλλά και να πας με παρέα τουλάχιστον 10 ατόμων!

(25745017/ www.tapiatakia.com) Νικοδήμου Μυλωνά 7. Δ-Σ 19.00-23.00.

 

Viva la Vida

ID Άνοιξε μόλις τον περασμένο Νοέμβριο και παρότι δεν έκανε καμιά διαφήμιση στην αρχή, τα comments που ακούγονται είναι απίστευτα θετικά. Δεν θα μπορούσε να 'ταν και αλλιώς φυσικά, με δεδομένο ότι ο chef του εστιατορίου, Patrick, προηγουμένως δούλευε σε two-star Michelin εστιατόριο στη Βενεζουέλα! Συγκεκριμένα, το 'Viva la Vida' προσφέρει συνταγές από 12 διαφορετικές χώρες της Ευρώπης (Ισπανία, Γαλλία, Λίβανο, Μαρόκο, Τυνησία κ.λπ.), με τα περισσότερα starters να είναι σε στυλ tapas, με επιλογές από μπρουσκέτες, φαλάφελ, σούπες, μαλάκια, οστρακοειδή κ.ά.

Something special Όλα είναι special! Από τα φρέσκα μύδια, το χταπόδι, τον ξιφία, την πέστροφα και τον ασπρόβλαχο, μέχρι τα πουλερικά -με επιλογές από πάπια και ορτύκι-, το λαγό και τον αγριόχοιρο και φυσικά, τα εξαιρετικά γλυκά.

Λόγω τιμής Οι τιμές γενικά είναι πολύ χαμηλές. Για παράδειγμα, το ολόφρεσκο λαβράκι είναι στα €18, το ίδιο και η 600 γρ. πέστροφα, ενώ για τα starters οι τιμές κυμαίνονται μεταξύ €4 και €12.

(25377753/www.vivalimassol.com) Αγίου Ανδρέου 239. Δ-Κ 12.00-24.00.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close