Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

7+1 εστιατόρια για πραγματικά καλό στέικ στη Λεμεσό

Για ψαγμένους ουρανίσκους

Δημοσιεύτηκε στις 12 Οκτωβρίου 2016

Τεστάραμε, δοκιμάσαμε και σου προτείνουμε τα πιο ζουμερά, τα πιο χυμώδη, τα πιο εύγευστα στέικ που τα τρως μέχρι και... ωμά! Γιατί αν από το καλό το στέικ, δεν τρέχει και λίγο αιματάκι, δεν μπορείς να καταλάβεις νοστιμιά.
 
 
 
The Steak House Εδώ που ξέρουν το στέικ καλύτερα 
Η θέα από το υπερυψωμένο εστιατόριο του The Steak House στο ανανεωμένο Παλιό Λιμάνι Λεμεσού κόβει την ανάσα. Η θάλασσα πιάτο μπροστά στα μάτια σου σε ένα χώρο υψηλής αισθητικής και πιάτα μεγάλης γαστρονομομικής απόλαυσης. Σου προτείνω ανεπιφύλακτα να δοκιμάσεις το The Steak House Special σβησμένο με μπράντι και σάλτσα από μανιτάρια και φρέσκια κρέμα. Σερβίρεται με λαχανικά ατμού και ένα συνοδευτικό της επιλογής σου, που σε συμβουλεύω να το ζητήσεις με τραγανιστές λωρίδες κολοκύθας. Δοκίμασε το WAGUN (Ιαπωνικό Μοσχάρι) που θεωρείται ο βασιλιάς του κρέατος και είναι για σένα τον πιο ψαγμένο του είδους. Μπορείς, πάλι να επιλέξεις ανάμεσα στα ζουμερά American T-Bone Steak που σερβίρεται με σπανάκι και κρέμα ή το υπέροχο και κλασικό πάντα Steak Diane με την σφραγίδα της κουζίνας του εξειδικευμένου στο είδος του The Steak House. 
(70000577) Παλιό Λιμάνι Λεμεσού, Λεμεσός. Δ-Κ 12.00-23.00 (Κλείνει κουζίνα).
 
 
 
 
Caprice at Londa Το κοσμοπολίτικο στέικ
Η κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα του Caprice στο ξενοδοχείο Londa συνδυάζεται αρμονικά με τις γεύσεις του. Χωρίς δεύτερη σκέψη διάλεξε ένα ωραιότατο φιλέτο με μαριναρισμένα ψητά λαχανικά και χωριάτικες πατάτες, ή, αν θέλεις κάτι πιο ενδιαφέρον, επίλεξε βοδινό Sirloin Creekstone Farm με τηγανητές πατάτες και λαχανικά. Για να συνοδεύσεις τις επιλογές σου, ζήτα να ενημερωθείς για την κάβα με τα κρασιά και ζήσε την απόλυτη χλιδή (ως εκεί που μπορείς εννοείται). Ολοκλήρωσε τη βραδιά με ένα από τα γνωστά κοσμοπολίτικα απεριτίφ του Caprice και θα έχεις να θυμάσαι αυτή την έξοδο για πολύ καιρό.
(25865555) Γεωργίου Α΄, Ποταμός Γερμασόγειας. Δ-Κ 19.30-23.00.
 
 
 
 
Chesters Bar &Restaurant To στέικ γίγας
Στην Chesters δεν είναι μόνο ότι θα έρθεις αντιμέτωπος με μια σημαντική πρόκληση, που δεν είναι άλλη από το φιλέτο T-bone των 600g (μιλάμε για γίγα!), αλλά έχεις να αντιμετωπίσεις και την πρόκληση της σος με την οποία θα το συνοδεύσεις. Γιατί εδώ τα πράγματα είναι λιγάκι διαφορετικά, καθώς πέρα από τις γνωστές σος πιπεριού και μπάρμπεκιου που συναντάς σχεδόν παντού, ο σεφ προτείνει τις πολύ ενδιαφέρουσες αρωματικές σάλτσες γιαουρτιού και πέστου, αλλά και την κρεμώδη σάλτσα από άγρια μανιτάρια. Ακόμα, επίλεξε από το μενού του φιλέτο από σιτεμένο κρέας Black Angus USDA υψηλής ποιότητας, και ανέβασε τη γευστική σου εμπειρία κατακόρυφα.
(25635155) Λεωφόρος Αμαθούντος 194, Παρεκκλησιά. Δ-Κ 10.00-24.00.
 
 
 
Columbia Steak House Το αυθεντικό στέικ
Το καλυτερότερο ίσως steak house στην Κύπρο έχει πολλούς λόγους να οικειοποιείται αυτό τον τίτλο. Τα κρέατά του προέρχονται από δικές του ανεξάρτητες φάρμες που αντιπροσωπεύουν τα υψηλά πρότυπα του μενού του, και στα οποία περιλαμβάνονται οι κορυφαίες ομάδες βοδινών κρεάτων Black Angus (αμερικάνικο και αυστραλέζικο), χωρίς ορμόνες. Αν είσαι μύστης τωνστέικ θα εκτιμήσεις με τη μία τον κατάλογο που απαρτίζεται από αυθεντικές επιλογές σε στέικ χωρίς πολλές λοβιτούρες και περιττές σάλτσες που 'σκεπάζουν' το καλό ποιοτικό κρέας. Αν είσαι καινούργιος στο άθλημα, διάλεξε ένα petit fillet 300g με θρυμματισμένους κόκκους αρωματικού μαύρου πιπεριού. Αν είσαι με το ταίρι σου, μοιράσου ένα Chateaubriand 500g για δύο άτομα ή ένα Combo. Εννοείται πως τα Rib eye, T-bone και New York strip στέικ είναι πρώτα στη λίστα σου, τα οποία θα συνοδέψεις με σάλτσες της επιλογής σου, όπως Diane, ολαντέζ, μπεαρνέζ, μπορντολέζ με κόκκινο κρασί, καραμελωμένα κρεμμύδια και ντοματάκια, αλλά και διάφορα άλλα συνοδευτικά πιάτα. Μην παραλείψεις να επιλέξεις ένα πολύ καλό κρασί (αναλόγως του budget σου) και να γευθείς την απόλυτη εμπειρία.
(25278000) Αγ. Ανδρέου 223. Δ-Σ 19.00-23.00, Κ 12.30-15.30 & 19.00-23.00.
 
 
 
Draught Microbrewery Στέικ με προσωπικότητα
Στη γνωστή Draught στην πλατεία του Κάστρου, με τους χάλκινους σωλήνες για ντεκόρ και το αμερικάνικο στυλάκι, οι σεφ ψήνουν με μαεστρία υψηλής ποιότητας ζουμερά στέικ Tenderloin, Rib Eye και Strip Loin
από Νέα Ζηλανδία, Αμερική, αλλά και το περίφημο Blank Angus από Αυστραλία. Σου προτείνουμε το αμερικανικό Rib Eye με σος μπεαρνέζ, ένα στέικ με προσωπικότητα, που θα το συνδυάσεις με ψητά λαχανικά και πατάτες, ή αν θέλεις και με άγρια μανιτάρια, σος μουστάρδας με κόκκους, ή και μπάρμπεκιου σος. Για ποτό, διάλεξε μέσα από τη μεγάλη ποικιλία από μπίρες που διαθέτει η Draught εκείνη που θα σου κάνει κλικ για να τη συνδυάσεις με το στέικ σου, χαλάρωσε στους ήχους της ατμοσφαιρικής μουσικής (αν κάθεσαι μέσα) ή παρατήρησε τον κόσμο που κάνει περαντζάδα στο Κάστρο, ενώ εσύ θα έχεις στο πιάτο σου ένα ζουμερότατο στέικ.
(25820470) Πλατεία Μεσαιωνικού Κάστρου. Δ-Κ 12.00-23.30.
 
 
 
Ousia Lounge Bar Café Στέικ επί της ουσίας
Σε έναν αναπαλαιωμένο χώρο στην άκρη της Πλατείας του Κάστρου, το Ousia Lounge ξέρει πολύ καλά πώς να συνδυάζει το νέο με το παραδοσιακό, όπως ακριβώς και ο χώρος του. Το εξαιρετικά ενδιαφέρον μενού του απαρτίζεται από πιάτα διεθνούς και τοπικής κουζίνας, και ανάμεσα σε αυτά, ξεπροβάλλει και το εξαιρετικό φρέσκο βοδινό στέικ 300g, που παρασκευάζεται ειδικά για να προσφέρει τέλεια γεύση. Ψημένο στη σχάρα, σερβίρεται με σπιτικές πατάτες, ή πουρέ και ψητά λαχανικά, ενώ μπορείς να το συνοδεύσεις και με σάλτσα μανιταριών ή σάλτσα πιπεριού Prime fresh. Πώς μπορεί τόση απλότητα να βγάζει τόση νοστιμιά!
(25109040) Ειρήνης 24, Περιοχή Μεσαιωνικού Κάστρου. Δ-Κ 10.00-01.00.
 

 
Ryan's Bar & Grill To… Diane που πρέπει να δοκιμάσεις
Το Ryan's στο Ακρωτήρι είναι από τις πιο cozy επιλογές για να απολαύσεις ένα ζουμερό φιλέτο στέικ. Στο φιλόξενο χώρο του με κυρίαρχο το ξύλο, επίλεξε να κάτσεις κοντά στο παράθυρο για να αγναντεύεις τα
φώτα της Λεμεσού, που 'απλώνεται' ακριβώς απέναντί σου, και διάλεξε το στέικ Diane με την πλούσια κρεμώδη σάλτσα με μανιτάρια που θα σε 'σκλαβώσει' με τη νοστιμιά της. Φυσικά, το μενού του περιλαμβάνει μερικά από τα πιο διάσημα κομμάτια στέικ, όπως Tenderloin (220-240g), Rib Eye (300g), Strip Loin (300g.), T-bone (500g) και porterhouse (500g), που εισάγονται από Νέα Ζηλανδία, Αμερική και Αυστραλία. Συνδύασε την επιλογή σου με σος πιπεριού, ροκφόρ, σκόρδου, ή Ryan's, και συνόδεψε το στέικ σου με αρωματικό ρύζι, φρέσκα λαχανικά ή πατάτες jacket.
(25952562) Ακρωτήρι, Λεμεσός. Δ-Σ 17.00-23.00 & Κ 12.00-23.00.
 
 
 
Τhe Grill Room (Amathus Beach Hotel) Το 5άστερο στέικ
Αν θες να ανεβάσεις τον πήχη της εξόδου σου, κλείσε ένα δείπνο για δύο στο The Grill Room του πολυτελούς Amathus. Στο μενού του θα βρεις το Striploin Wagyu Beef (200g), ένα από τα καλύτερα κρέατα σε όλο τον κόσμο το οποίο και θα συνοδεύσεις με σάλτσα από κόκκινο κρασί ή άγρια μανιτάρια. Φυσικά, αν δεν θες να ανέβεις τόσο ψηλά σε τιμή, διάλεξε το Corn-fed Iberico Pork 250g, με καπνιστή σάλτσα μήλου, που είναι μια εναλλακτική πρόταση ποιοτικού χοιρινού κρέατος από την Ιβηρική χερσόνησο και πιο budget friendly. Συνόδευσέ το με πουρέ πατάτας με λάδι τρούφας και ένα καλό ποτήρι κρασί. Προσοχή! Η ενδυμασία πρέπει να είναι τουλάχιστον smart casual.
(25030320) Λεωφόρος Αμαθούντος 75. Δ-Κ 19.00-22.30.
 

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close