1-7 April 2016
Arts & Culture , Επόμενες Παραστάσεις

Τελευταίες παραστάσεις για το έργο "8 γυναίκες κατηγορούνται"

Σε σκηνοθεσίαΧρήστου Γιάγκου από το θέατρο Διόνυσος

Δημοσιεύτηκε στις 29 Μαρτίου 2016

Το θέατρο Διόνυσος παρουσιάζει τις τελευταίες παραστάσεις για τη μαύρη κωμωδία μυστηρίου "8 Γυναίκες Κατηγορούνται" του Ρομπέρ Τομά,  σε σκηνοθεσία Χρήστου Γιάγκου.

Το έργο του Ρομπέρ Τομά, "8 Γυναίκες Κατηγορούνται", έχει σημειώσει και εξακολουθεί να σημειώνει παγκόσμια θεατρική επιτυχία λόγω της ποιοτικής του γραφής και της δυναμικότητας του θέματός του. Διαθέτει συναρπαστική πλοκή, φτιαγμένη με αλλεπάλληλα ευρήματα. Η εξέλιξη του έργου διεξάγεται με πρόσωπα πειστικά, αληθινά, που με τις συνεχείς αποκαλύψεις των συγκρούσεών τους, κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή μέχρι το τέλος.

Το έργο: Σε μια απομονωμένη εξοχική κατοικία, κάπου έξω από το Παρίσι, κάποια χιονισμένη μέρα, οκτώ γυναίκες (πεθερά, σύζυγος, κουνιάδα, αδερφή, δύο κόρες, καμαριέρα και υπηρέτρια), ανακαλύπτουν τον μοναδικό άντρα του σπιτιού νεκρό, μ’ ένα μαχαίρι καρφωμένο στην πλάτη του. Αποκλεισμένες από τον υπόλοιπο κόσμο, λόγω καιρικών συνθηκών, προσπαθούν να ανακαλύψουν ποια από αυτές, πιθανόν, να είχε κίνητρο να διαπράξει ένα τέτοιο φόνο. Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές, καθώς η κάθε μια έχει το δικό της κίνητρο για το φόνο. Αλληλοκατηγορούνται παίζοντας κρυφτό με το παρελθόν, κρύβοντας ένοχα μυστικά σε ένα μοναδικό παιχνίδι μυστηρίου και κωμικών καταστάσεων, που οδηγεί σε αποκαλύψεις και ανάξεση πληγών που δεν έκλεισαν ποτέ. Μέσα σε λίγες ώρες καταστρέφουν ό,τι με τόσο κόπο έχτιζαν για χρόνια, δηλαδή μια ζωή ιδεατή, μια ζωή ψεύτικη. Στην προσπάθειά τους να βρουν το δολοφόνο, βρίσκουν τελικά τους εαυτούς τους.

Παίζουν: Πατρίτσια Πεττεμερίδου, Σοφία Καλλή, Πέννυ Φοινίρη, Μυρτώ Κουγιάλη, Ηλέκτρα Φωτιάδου, Λουκία Πρωτοπαπά, Μένια Μαθιουδάκη, Ελεάνα Παπαδοπούλου.                     

 

Στις 20.30.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close